۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
کد خبر: ۲۹۱۷۹۸
پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت قم:

نادیده گرفتن واقعه غدیر موجب از بین رفتن ماهیت اسلام می‌شود

خبرگزاری رسا ـ ‌پژوهشگر مرکز تخصصی مهدویت قم با اشاره به اهمیت غدیر و رابطه آن با خاتمیت و مهدویت، گفت:‌ غدیر پیوندی است بین خاتمیت و مهدویت، با نادیده گرفتن واقعه غدیر اسلام ماهیت خود را از دست می‌دهد.
عيد سعيد غدير خم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، حجت‌الاسلام اصغر کریم زاده، پژوهشگر مرکز تخصی مهدویت قم، صبح امروز در سالن اجتماعات حوزه علمیه کوثر قزوین در برنامه عید غدیر خم با اشاره به اهمیت روز عید غدیر گفت: عید غدیر دارای اهمیت بسیار  و مهم ترین عیدی است که ما  داریم، تا جایی که می‌توان عنوان عید رسمی و تعطیلات را از عید نوروز به عید غدیر منتقل کرد.

 

این پژوهشگر مهدویت در ادامه افزود: بنا بر روایاتی از معصومین(ع) کسانی که حقیقت غدیر را درک می‌کنند، ملایکه ده بار در  روز با آنان مصافحه خواهند کرد.

 

وی به ارتباط حوادث عالم اشاره کرد و بیان داشت: بین تمام حوادثی که در عالم وجود اتفاق می‌افتد ارتباط وجود دارد حتی حوادث طبیعی مانند زلزله و گرمای زمین نیز دارای زمینه‌هایی هستند، بنابراین در بررسی قصه‌های تاریخی نیز باید حوادث پیش و پس از آن مورد بررسی قرار گیرند.

 

حجت‌الاسلام کریم زاده با بیان ارتباط واقعه غدیر با حوادث پیش و پس از خود، ابراز داشت: غدیر پیوندی است بین خاتمیت و مهدویت، با نادیده گرفتن واقعه غدیر اسلام ماهیت خود را از دست می‌دهد.

 

وی سپس به ترویج فرهنگ زیارت امام حسین(ع) به عنوان یکی از زمینه‌های ظهور امام زمان(عج) اشاره کرد و اظهار داشت: داشتن نیت زیارت امام حسین(ع) و گسترش  دادن فرهنگ زیارت امام حسین(ع) زمینه ساز ظهور امام زمان(عج) است، زیرا همچنان که آیت‌الله بهجت نیز فرموده‌اند؛ امام زمان(عج) پس از ظهور خود را با نام امام حسین(ع) معرفی می‌کند.

 

این پژوهشگر مهدویت ادامه داد: بنابراین لازم است مردم پیش از آن امام حسین(ع) را شناخته باشند، روز اربعین نیز بهترین زمان برای معرفی ایشان است.

 

وی تاکید کرد: برای شناخت اهمیت غدیر لازم است به تحلیل پیوندهای آن بپردازیم و توجه داشته باشیم که بدون ولایت پیوند خاتمیت با مهدویت معنا ندارد، امروز نیز مشکل جهان اسلام این است که این ارتباط مورد توجه قرار نگرفته است.

 

این پژوهشگر مهدویت با برشمردن ویژگی‌های ولایت مداری گفت:‌ ولایت مداری صفتی نیست که بازنشستگی داشته باشد، به این معنا که با گذشت زمان از یاد برود و یا کاربرد نداشته باشد، ولایت همچون یک تکلیف است و با گذر زمان از گردن انسان برداشته نمی‌شود.

 

وی افزود:‌ پیامبر اکرم(ص) در روز غدیر بر ولایت امیر مؤمنان(ع) تاکید فراوان داشتند، با توجه به این‌که ولایت مقطعی نیست امروز نیز امام زمان(عج) عهده دار ولایت است، تمام مشکلات اسلام نیز از عدم توجه به این ولایت و این گمان که ولایت با پیامبر اکرم(ص) به پایان رسید، آغاز شد، زیرا ولایت تا نفخه صور و قیامت ادامه دارد.

 

حجت‌الاسلام کریم زاده شکست ناپذیری ولایت مداری را دومین ویژگی جریان ولایت مداری دانست و بیان کرد: ولایت‌مداری شکست ناپذیر است به این معنا که فرد ولایت مدار هیچ گاه احساس شکست نمی‌کند، حزن و اندوه ندارد و همیشه خود را عزتمند می‌داند.

 

وی سپس به توضیح چگونگی ولایت مدار بودن پرداخت و عنوان کرد: ولایت مداری دارای سه مرحله ولایت فهمی، ولایت تسلیمی و ولایت یاوری است.

 

این کارشناس مرکز تخصی مهدویت قم توضیح داد:‌ معرفت و شناخت داشتن نسبت به ولایت نخستین مرحله از ولایت مداری است و آن منجر به ولایت تسلیمی می‌شود، ‌یعنی ما با معرفت داشتن به ولایت می‌توانیم راه ولی و امام زمان(عج) را به عنوان تنها راه رسیدن به خدا انتخاب کنیم  و پس از آن نیز در تمام ابعاد زندگی یاور ولایت باشیم.

 

وی سپس به بیان موانعی که در راه ولایت مداری قرار دارند پرداخت و ابراز داشت: ظاهر سازی باطل، استفاده از واسطه‌های ارزشی و آدرس غلط دادن از موانعی است که ما را از جریان ولایت مداری دور می‌سازد.

 

این کارشناس مهدویت در توضیح موانع ولایت مداری عنوان کرد: گاهی باطل در لباس حق ظاهر می‌شود و این ظاهر سازی چهره باطل با حق باعث دور شدن از جریان ولایت خواهد شد، برای نمونه جریان‌هایی مانند حجتیه و شیرازی با نام اسلام و حق به فعالیت می‌پردازند، همچنین گاهی افرادی به عنوان نیروی ارزشی معرفی می‌شوند که در واقع نیروی ارزشی نیستند و این امور باعث دوری از حق و ولایت مداری خواهد شد.

 

حجت‌الاسلام کریم زاده  در پایان گفت:‌ ولایت مداری ریل حساسی است و شیطان تلاش می‌کند تا ما را از این ریل منحرف کند و مانع از ظهور مام زمان(عج) شود زیرا با ظهوز بشریت در ریل ولایت قرار خواهند گرفت و عمر شیطان نیز به پایان می‌رسد،‌ ما نیز برای این‌که بتوانیم از این ریل منحرف نشویم باید ولایت فهمی،‌ ولایت تسلیمی و ولایت یاوری داشته باشیم./955/202/ب2

ارسال نظرات