تشکیل خانواده متعالی در گرو برقراری روابط بر اساس اندیشه توحیدی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت الاسلام علی خادمی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، امروز در نشست علما و روحانیان بجنورد، با اشاره به نقش روحانیان در ارتقای بعد معنوی در جامعه اسلامی، اظهار کرد: باید توجه نهاد روحانیت به معنویت در خانواده ها به عنوان نخستین و اصلی ترین هسته تشکیل اجتماع افزایش یابد.
وی با بیان اینکه خانواده اصلی ترین پایگاه شکوفایی و رشد شخصیت اجتماعی و پرورش مهارت های زندگی فردی و اجتماعی در افراد است، افزود: نهاد خانواده مطلوب در ابتدا با پیمان مقدس بین زن و مرد هوشمند و آگاه و دارای بلوغ و قابلیت های جسمی، فکری، اجتماعی و اقتصادی شکل می گیرد و با توجه به اینکه این زوج ستون اصلی مهم ترین نهاد اجتماعی هستند می بایست در این مرحله توجه ویژه ای صورت گرفته تا ستون های اصلی نهاد خانواده متزلزل نباشند.
حجت الاسلام خادمی با اشاره به اینکه به تناسب افکار و عقاید و خواسته های زن و مردی که اقدام به ازدواج با یکدیگر می کنند هدف از تشکیل خانواده نیز متفاوت می شود، خاطرنشان کرد: از منظر اسلام مهم ترین اهداف از تشکیل خانواده تداوم نسل، تأمین نیازهای اساسی انسان، تحقق جامعه سالم، تربیت اسلامی و اجتماعی نسل جدید، حفاظت از ایمان، رشد و بالندگی جامعه و سایر موارد است.
دبیر ستاد ساماندهی شؤون فرهنگی و مناسبت های مذهبی استان خراسان شمالی افزود: در این زمینه دین مبین اسلام و قرآن کریم به منظور تشکیل «خانواده متعالی» دستورالعمل هایی دارند که در صورت پیروی از این دستورات، اهداف متعالی اسلام در زمینه تشکیل خانواده محقق شده و اعضای خانواده نیز در دنیا و آخرت به رستگاری و سعادت می رسند.
وی تصریح کرد: بر اساس آموزه های دینی خانواده ای متعالی است که در آن روابط بین زن و شوهر و سایر اعضا بر اساس اندیشه توحیدی بنا شده باشد اما در مقابل اگر شماری از خانواده ها موارد مهمی نظیر یگانگی خداوند و ملزومات آن را در اعتقاد، اخلاق و رفتار فردی و اجتماعی خود مد نظر قرار نداده و آنها را به عنوان اصول اجرایی نکنند، آن خانواده به تعبیر قرآن «خانواده نااهل» خواهد بود.
حجت الاسلام خادمی با یادآوری مصادیق ذکر شده در قرآن در مورد خانواده های متعالی و نااهل، اظهار کرد: افزایش تعداد «خانواده های متعالی» در جامعه و کاهش شمار «خانوارهای نااهل» در گرو برقراری روابط و تشکیل خانواده بر اساس اندیشه توحیدی است.
به گفته وی در این زمینه رسالت طلاب، روحانیان و علمای دینی بسیار حیاتی است چرا که این اقشار می توانند با تبلیغ، ترویج و تبیین درست آموزه های اسلامی در بخش خانواده، این نهاد مهم و اساسی اجتماع را از نظر معنوی و اسلامی تقویت کنند.
حجت الاسلام خادمی همچنین با اشاره به نقش ویژه همسران روحانیان در راستای مؤفقیت این قشر در ایفای رسالت طلبگی و هدایت جامعه اسلامی، تصریح کرد: نقش همسران روحانیان در این زمینه بسیار بااهمیت و خطیر است چرا که همسران در خانواده همانند دو بال یک پرنده مکمل همدیگر بوده و امکان پرواز و تعالی کل خانوار را فراهم می کنند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی در خاتمه با اشاره به وجود و شناسایی برخی از آسیب های فرهنگی و اجتماعی در سطح استان، بر یافتن راهکارهای علمی و عملی برای رفع این معضلات از سوی مسؤولان و متولیان فرهنگی و مذهبی تأکید کرد./9314/202/ب3