۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۰
کد خبر: ۲۹۵۹۷۳

چند خبر کوتاه از استان مرکزی

خبرگزاری رسا ـ اعزام ۱۲۰ دانش آموز شهرستان شازند به مناطق جنگی جنوب کشور، برگزاری کارگاه تخصصی عکس عاشورایی در اراک ، ۱۲ میراث معنوی عاشورایی در استان مرکزی به ثبت ملی رسیده است و برگزاری آئین تعزیه سیار بازار تاریخی اراک از عناوین اخبار کوتاه استان مرکزی است.
اخبار کوتاه استان مرکزي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، علی رسولی فرمانده سپاه ناحیه شازند امروز در جمع خبرنگاران از اعزام 120 دانش آموز پسر مقطع متوسطه این شهرستان به مناطق جنگی جنوب کشور خبر داد و بیان کرد: در مرحله اول این اعزام، سه اتوبوس شامل 120 نفر از دانش آموزان پسر مقطع دوم متوسطه به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام خواهند شد.

 

وی افزود: تا پایان سال جاری یک هزار نفر از دانش آموزان مقطع متوسطه شهرستان شازند تحت عنوان اردوهای راهیان نور به مناطق جنوب کشور اعزام خواهند شد.

 

فرمانده سپاه ناحیه شازند با بیان اینکه در این کاروان ها روحانیون و راویان نیز حضور دارند، تصریح کرد: طی این اعزام ها دانش آموزان به مدت سه روز از مناطقی چون پادگان شهید زین الدین، زیارتگاه فتح المبین، فکه، چزابه، دهلاویه، هویزه، طلائیه، شلمچه و سایر مناطق جنگی بازدید خواهند کرد.

 

رسولی گفت: اعزام دانش‌آموزان به مناطق جنگی در واقع خط بطلانی بر توطئه‌های فرهنگی دشمنان نظام اسلامی و یکی از برنامه‌های فرهنگی عمیق و تاثیر‌گذار است.

 

وی با اشاره به اهمیت فرهنگی اردوهای راهیان نور اظهار کرد: دانش آموزان با حضور در مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس موقعیت ایثارگری ها و جانفشانی های رزمندگان و مردم غیور این سرزمین را با چشم خود می بینید و در عمق وجود خود حس می کنند که چگونه یک ملت در برابر ابرقدرت های غرب و شرق ایستادگی کرد.

 

کارگاه تخصصی عکس عاشورایی در اراک برگزار می‌شود

رضا میرزائی، رییس حوزه هنری استان مرکزی در گفت: همزمان با فرا رسیدن ایام محرم کارگاه تخصصی عکاسی عاشورایی و بررسی چگونگی عکاسی از مراسم مذهبی عاشورا عصر یکشنبه 26 مهر ماه درمحل حوزه هنری اراک برگزار می‌شود.

 

وی همچنین از برگزاری نمایشگاه مجازی عکس عاشورائیان در وب سایت حوزه هنری خبر داد و بیان کرد: نمایشگاه مجازی عکس منتخب آثار تولیدی حوزه هنری استان در وب سایت حوزه هنری به آدرس www.artmarkazi.ir دایر شد.

 

میرزائی اظهار کرد: در این نمایشگاه 38 اثر عکاسی منتخب تولیدی حوزه هنری استان مرکزی از ابتدای ماه محرم تا پایان این ایام در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.

 

رییس حوزه هنری استان مرکزی، عاشورا، عزاداری و شیرخوارگان حسینی را از محورهای این نمایشگاه عنوان کرد.

 

 12 میراث معنوی عاشورایی در استان مرکزی به ثبت ملی رسیده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، آثار به ثبت رسیده در فهرست آثار ملی کشور تحت عنوان آیین‌های عاشورایی محرم 12 میراث است.

 

 تعزیه سیار اراک، وفس و گرکان، تعزیه تفرش، آئین نخل‌گردانی شهرهای خمین، تفرش و نراق، مراسم علم‌گردانی روستاهای هزاوه و عزالدین، آئین علم‌بران تفرش و نخل بران منطقه ترخوران تفرش، مراسم چغچغه‌زنی روستای انجدان از جمله آئین‌های عاشورایی استان مرکزی هستند که در فهرست آثار ملی ثبت شده‌اند.

 

مراسم عزاداری محرم در روستاهای استان مرکزی با شور خاصی برگزار می شود و همه ساله گردشگران بسیاری را به این مناطق می کشاند.

 

بلند کردن نخل به و علم و ادای احترام به حرم مطهر امامزادگان مدفون در روستاها از دیگر مراسم مردم استان مرکزی است.

 

آئین تعزیه سیار بازار تاریخی اراک برگزار می‌شود

تعزیه بازار اراک اصیل‌‌ترین نوع اجرای تعزیه است که از سال 92 بعد از وقفه‌ای چند ساله به‌همت تعزیه خوانان اراکی همزمان با هشتم ماه محرم‌الحرام در بازار تاریخی اراک برگزار می‌شود.

 

تعزیه بازار اراک اصیل‌‌ترین نوع اجرای تعزیه در اراک است که هر ساله در روز هشتم ماه محرم توسط هیئت‌ها و گروه‌های تعزیه دو محله بزرگ قلعه و حصار اجرا می‌‌شده و از جمله مراسم‌‌ سنتی است که زبانزد کل کشور است.

 

تعزیه سیار بازار اراک تا سال 42 هرساله به‌صورت منظم و جدی برگزار می‌‌شد اما بعد از سال 1342 به دلیل جلوگیری از عزاداری‌‌های محرم و شرایط سیاسی حاکم بر جامعه، اجرای آن متوقف شد که از سال 92 به‌ همت تعزیه‌خوانان اراکی دوباره احیا و اجرای آن مجدداً از سر گرفته شد و امسال برای سومین سال متوالی که این مراسم با حضور گروه‌های تعزیه‌خوانی در بازار تاریخی اراک برگزار می‌‌شود.

بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، امسال این مراسم سه روز متوالی همزمان با هشتم، نهم و دهم ماه محرم در اراک برگزار می‌شود که ساعت 9 روز هشتم تعزیه خوانان از مقابل مسجد حاج علی واقع در خیابان محسنی به سمت بازار سرپوشیده حرکت کرده و به اجرای تعزیه‌‌خوانی می‌‌پردازند، همچنین، این مراسم روز نهم و دهم محرم نیز مقابل بازار اجرا خواهد شد.

 

تعزیه سیار بازار اراک از سوی میراث فرهنگی کشور به‌عنوان یک اثر معنوی به ثبت رسیده که دو سال گذشته این آئین سنتی مذهبی با حضور تعزیه‌داران به سبک و سیاق گذشته احیا شد./842/203/ب2

ارسال نظرات