۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶
کد خبر: ۲۹۸۰۱۶

نخستین نشست «مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام» برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نخستین نشست ستاد بین‌الملل شورای عالی سیاست‌گذاری «مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام 2017» با حضور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
نخستين نشست «مشهد پايتخت فرهنگي جهان اسلام»

به گزارش خبرگزاری رسا، نخستین نشست ستاد بین‌الملل شورای عالی سیاست‌گذاری «مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام 2017 » با حضور و سخنرانی ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در محل این سازمان برگزار شد.

 

در پی انتخاب مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017، نخستین نشست ستاد بین‌الملل شورای عالی سیاست‌گذاری این رویداد فرهنگی، پیش از ظهر امروز، 4 آبان‌ماه با حضور و سخنرانی ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید محمدحسین هاشمی، معاون فرهنگی این سازمان و اعضای ستاد بین‌الملل این شورا در محل حوزه ریاست این سازمان برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن بیان حدیث «مَن عَبَدَ اللّه حَقَّ عِبادَتِهِ آتاهُ اللّه فَوقَ أمانِیِّهِ و کِفایَتِهِ» منسوب به امام حسین(ع) در باب بندگی خدا، که می‌فرمایند: «هر که خدا را، آنگونه که سزاوار او است، بندگى کند، خداوند بیش از آرزوها و کفایتش به او عطا کند.»، گفت: مرقد مطهر امام رضا(ع) قبله گاه دل‌هاى مشتاق و عاشقان دلداده آن حضرت در سراسر جهان است که به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 میلادی، معرفی شده است.

 

ابراهیمی‌ترکمان، افزود: مهم‌ترین بخش پایتخت فرهنگی جهان اسلام، بخش بین‌المللی آن است؛ ما به دنبال آن هستیم تا مشهد را به عنوان شهر تاریخی، تمدّنی و مذهبی کشورمان در سطح بین‌الملل معرفی کنیم.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، درباره بخش بین‌الملل ستاد بین‌الملل شورای عالی سیاست‌گذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام، اظهار کرد: در این بخش وظایفی همچون تهیه برنامه‌های فرهنگی بین‌المللی در راستای اهداف جمهوری اسلامی ایران و انعکاس آن در سطح بین‌الملل تدوین شده است.

  

وی، اظهار امیدواری کرد با این رویداد فرهنگی، فرصتی فراهم شود تا بتوان در طول یک سال فرهنگ غنی کشورمان و ویژگی‌های مشهد مقدس را به دنیا معرفی کنیم.

 

 

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، افزود: باید سعی کنیم توجه کشورهای جهان اسلام را به یک نقطه و آن هم مشهد مقدس معطوف شود.

  

وی عامل مهم دیگر را داشته‌های فرهنگی نام برد و گفت: مشهد مقدس نقش عمده‌ای در توسعه فعالیت‌های فرهنگی در کشورمان دارد چراکه دارای مشاهیر بزرگ، موسیقی سنتی کم نظیر، مکتوبات فرهنگی و هویت تاریخی می‌باشد.

 

ابراهیمی‌ترکمان، تغییر نگاه با توجه به شناخت مخاطب را سومین عامل مؤثر در اجرای این رویداد فرهنگی عنوان کرد و افزود: برای تغییر نگرش باید مقدماتی را فراهم کنیم تا از دید یک فرد خارجی به برنامه‌های پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مشهد مقدس توجه داشته باشیم، لذا با این اتفاق مهم می‌توان ساخت فیلم، تدوین کتاب به زبان‌های مختلف و یا سایر فعالیت‌های فرهنگی و هنری را در دستور کار قرار داد.

 

دعوت از فرهیختگان جهان اسلام

 هاشمی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نیز در این نشست نخستین گام شورای عالی سیاست‌گذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام را برگزاری هفته فرهنگی مشهد دانست و گفت: سال 1395 ما می توانیم در صورت همکاری مراکز مختلف در داخل کشور هفته فرهنگی مشهد را در کشورهای مختلف برگزار کنیم که این به عنوان گام اول ما در پیشبرد اهداف ستاد بین‌الملل شورای عالی سیاست‌گذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام خواهد بود.

   

معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بر ضرورت دعوت از فرهیختگان جهان اسلام برای سفر به مشهد مقدس تأکید کرد و افزود: در نظر داریم تا از طریق رایزنی‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور از فرهیختگان جهان اسلام برای حضور در این اجلاس دعوت کنیم.

 

وی، یادآور شد: پیش از اجرایی شدن این رویداد فرهنگی، باید ابزار مورد نیاز برای اطلاع‌رسانی برنامه‌ها در سطح بین‌الملل با استفاده از وسائل، مکتوبات فرهنگی و لوح های فشرده، را در دستور کار قرار دهیم.

 

انتشار مکتوبات فرهنگی ویژه پایتخت فرهنگی جهان اسلام

 سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی استان خراسان رضوی نیز ضمن برشمردن اهداف شورای عالی سیاست‌گذاری پایتخت فرهنگی جهان اسلام مبنی بر برگزیده شدن مشهد برای اجرای رویداد فرهنگی در سال 2017 میلادی، گفت: برای برگزاری هرچه بهتر آن، از تمامی ظرفیت‌ها و امکانات موجود استفاده خواهیم کرد.

  

وی، ادامه داد: با توجه به اقدامات و داشته‌های فرهنگی که مشهد از آن برخوردار است، 110 نفر از مفاخر خراسان رضوی را با همکاری انجمن مفاخر این استان شناسایی کردیم که در این رویداد فرهنگی معرفی می شوند.

 

سرابی، در پایان، تأکید کرد: در نظر داریم تا مکتوبات فرهنگی ویژه پایتخت فرهنگی جهان اسلام مشهد مقدس، منتشر کنیم و به زبان‌های مختلف در اختیار علاقه‌مندان قرار دهیم.

 

گفتنی است، در ادامه این نشست، هر یک از اعضای شورا به بیان دیدگاه‌های خود همچون بررسی ظرفیت‌های فرهنگی امام رضا(ع)، قرآن و اسلام از منظر امام رضا(ع)، اهمیت حقوق بشر از نگاه امام رضا(ع)  پرداختند./998/د101/ی

 

منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی  

ارسال نظرات