سومین دوره جایزه علمی ادبی طاهره صفارزاده برگزار میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، رضا اسماعیلی دبیر سومین جایزه علمی ادبی طاهره صفارزاده، در نشست رسانه ای سومین دوره جایزه علمی ادبی طاهره صفارزاده که پیش از ظهر امروز در حوزه هنری تهران برگزار شد، گفت: سومین دوره ادبی علمی طاهره صفارزاده قرآن پژوه و مترجم در آستانه سالگرد درگذشت وی برگزار میشود.
وی، طاهر صفارزاده را چهره جهانی دانست و خاطرنشان کرد: آثار ادبی از وی به رشته تحریر در آمده است، صفار زاده به معنای واقعی شاعر بوده نه اینکه تنها شعار خیال پرداز باشند ایشان شاعر، حکیم و انسانی فرهیخته بود.
دبیر سومین جایزه علمی ادبی طاهره صفارزاده، با بیان اینکه این جایزه ادبی در سه بخش شعر، مقاله و پژوهش ادبی فراخوان داده بود، اظهار داشت: در این مراسم همچنین بانوی برگزیده فرهنگ معرفی خواهد شد تا کنون تا 15 قطعه شعر 25 مقاله و 8 پایان نامه قابل تأمل به دست ما رسیده است و گزیده مقالات و پایان نامه ها از سوی سوره مهر در قالب مجموعه مقالات به چاپ خواهد رسید.
اسماعیلی با بیان اینکه انتشارات پارس کتاب ستایش بیداری در رابطه با اشعار سروده شده درباره صفارزاده را به چاپ خواهند رساند، گفت: این کنگره بعد بین المللی دارد و شاعران جهان معاصر از کشور هند، مصر، لبنان و روسیه امسال در قالب سخنرانی دعوت خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال نماهنگ جدیدی از زندگی صفارزاده از سوی مستند سازان حوزه هنری ساخته شده است که در مراسم اختتامیه به نمایش در خواهد آمد.
در ادامه مراسم علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش های ادبی خاطرنشان کرد: صفارزاده از چهرههای مطرح معاصر ایران، قرآن پژوه و از مترجمان خوب کشور ما بود، وی در شعر معاصر سهم دارد، ترجمه کتاب های صفارزاده کتاب های درسی دانشگاهی است و وی استاد و معلم خوب در دانشگاه بود.
وی با بیان اینکه امسال سومین دوره این جایزه ادبی را برگزار می کنیم، اظهار داشت: خانم صفارزاده از موسسان حوزه هنری بودند و اندیشه شکل گیری حوزه هنری انقلاب اسلامی در ذهن خانم صفارزاده نقش بست، افرادی که او را می شناسند از بی تکلفی زندگی او و اینکه انسان وارسته ای بوده است آگاهی دارند.
مدیر مرکز آفرینش های ادبی با بیان اینکه صفارزاده شخصیت ملی است و بانوی برگزیده جهان اسلام معرفی شد، گفت: نام وی افزون بر قرآن پژوهی در ترجمه و شعر است صفارزاده سهم زیادی در شعر انقلاب و حوزه هنری دارد.
قزوه خاطرنشان کرد: صفارزاده شخصیت بزرگ قرآنی بوده و شخصیت هایی مثل وی سبب افتخار استان های خودشان و افتخار آن شهر هستند، باید مرکز فرهنگی برای وی ساخته شود و در استان محل تولدش به عنوان یک چهره نامدار شناخته شود.
وی در بخشی از صحبت های خود با اشاره به برگزاری گرامیداشت شهدای مدافع حرم ایران و کشور افغانستان گفت: این رزمندگان از حرم حضرت زینب دفاع می کنند و مراسم یاد بود شهید سردار همدانی از برنامه های حوزه هنری است.
در ادامه نشست علی داوودی مدیر دفتر شعر حوزه هنری اظهار داشت: در تاریخ معاصر و شعر انقلاب چند نام برجسته و جریان ساز در شکل گیری شعر و هنر انقلاب تأثیرگذار بودند که یکی از این چهره های کم نظیر که ابعاد مختلفی دارند و در زمینه هنر و ادب کار کرده اند خانم طاهره صفارزاده است، وی به عنوان یک فرد دلسوز نقش مادرانه ای را در جریان شعر انقلاب داشت.
مدیر دفتر شعر با بیان اینکه شاعران دینی از کار صفارزاده تأثیر گرفتند، گفت: وی اندیشمند و مبارز انقلابی بود که در آثار و رفتارش این جریان را شاهد هستیم، آنچه ما را به عنوان شاگردان او وام دار می کند بحث معلمی وی است که جریان قدرتمند شعر عدالتخواه و دینی از وی پدیدار گشت و باید نام و خاطره وی را گرامی بداریم./818/202/ب1