۱۶ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۶
کد خبر: ۳۰۹۷۶۴
با هدف شناخت و نقد اندیشه سلفیه؛

نشست علمی «تأثیر اندیشه سلفیه در تحولات جهان اسلام» برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ بیستمین نشست علمی «تأثیر اندیشه سلفیه در تحولات جهان اسلام» با هدف شناخت اندیشه سلفیه و با سخنرانی رییس پژوهشکده حج و زیارت برگزار شد.
نشست تخصصي مقايسه تطبيقي سلفيه و وهابيت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، بیستمین نشست علمی «تأثیر اندیشه سلفیه در تحولات جهان اسلام»، امشب با حضور جمعی از استادان، پژوهشگران و طلاب حوزه علمیه امشب در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد.

 

حجت الاسلام علیرضا بهرامی معاون پژوهش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در ابتدای این نشست گفت: به شکر خدا الان سومین سالی است که این مرکز اقدام به برگزاری  نشست هایی جهت شناخت و نقد سلفیه کرده است و تا کنون 10 نشست به زیور طبع آراسته شده است و مطالب دیگر این جلسات نیز در حال آماده سازی برای چاپ است.

 

لازم به توضیح است، سخنران این مراسم حجت الاسلام سیدمهدی علیزاده موسوی، رییس پژوهشکده حج و زیارت در ابتدای سخنان خود با اشاره به ضروت آینده پژوهی برای اسلام، اضافه کرد: ما باید برای جهان اسلام سناریو تعریف کنیم و برنامه ای تدوین کنیم و راه رسیدن به آن را نز مشخص کنیم و به همین خاطر برای متوجه شدن تأثیر اندیشه سلفیه بر تحولات جهان اسلام از سه عنصر مهم باید یاد کرد.

 

آگاهی ما نسبت به جریانات تکفیری بسیار محدود است

حجت الاسلام علیزاده موسوی با اشاره به آگاهی به عنوان عامل نخست شناخت جرایانات سلفی و تأثیر آنها، ابراز داشت: متأسفانه ما آگاهی و اطلاعات کاملی نسبت به جریانات سلفی و تکفیری و برنامه های آنها نداریم؛ به عنوان نمونه بوکوحرام فقط آموزش قرآن و حدیث را جایز می داند و الان هم داعش بحث +خلافت را مطرح می کند اما ما نمی دانیم که مفهوم خلافت از منظر داعش در هشت مرحله می شود؛ که از بحث جاهلیت شروع شده و تا هجرت و امربه معروف و نهی از منکر ادامه پیدا می کند و بعد از جهاد و توحش و تمکین و امت سازی به خلافت می رسد؛ ولی آگاهی ما کم است که چرا جذب جریان داعش در جهان این قدر زیاد است.

 

وی با اشاره به عامل دیگر مؤثر در فهم ما از تأثیر اندیشه سلفیه در جهان اسلام، به زمان اشاره کرد و گفت: آیا زمانی که ما در آن قرار داریم برای مقابله با اندیشه تکفیری است موسع است یا محدود؟ به طور یقین وقت و زمان ما بسیار محدود است و وقت ما برای برنامه ریزی کم است؛ شما نگاه کنید در یک روز داعش سه استان عراق را می گیرد و نگوییم در ایران خطری نیست چرا که در عراق و لیبی هم کسی فکر آن را نمی کرد؛ پس عنصر محدود بودن زمان را باید در نظر داشته باشیم و هر لحظه تحولات جهان اسلام را رصد کنیم.

 

گفتنی است در پایان این نشست و پس از پاسخ گویی رییس پژوهشکده حج و زیارت به سؤالت حضار، حجت الاسلام بهرامی از برگزاری نشست بعدی شناخت سلفیه در 30 دی ماه با عنوان «روش های تبلیغی جریان های تکفیری» با حضور حجت الاسلام علی بخشی کارشناس برتر این عرصه خبر داد و قرار شد این جلسات هر دوهفته یکبار به صورت متوالی برقرار شود./1330/پ202/ف2

ارسال نظرات