۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۲
کد خبر: ۴۴۴۶۷۰
معاون تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی:

۹۱ هزار هیأت مذهبی در کشور فعالیت می‌کنند

حسام سیروس با بیان اینکه ۵۶ هزار مداح و ۹۱ هزارهیئت مذهبی درکشورفعالیت می‌کنند، گفت: یکی از اولویت‌های این سازمان احیای انجمن‌های اسلامی است.
عزاداری خادمان حرم حضرت معصومه در روز شهادت امام موسی کاظم 

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی، حسام سیروس، معاون اداره کل تشکل های دینی سازمان تبلیغات اسلامی، در حاشیه برگزاری دوره آموزشی ثبت بانک اطلاعات تشکل‌های دینی(سامانه طوبی) در خصوص این سامانه، گفت: این بانک اطاعات تحت وب است که به واسطه آن کلیه تشکل‌های دینی اعم از هیئات مذهبی، کانون‌های فرهنگی تبلیغی، انجمن‌های اسلامی و  همچنین مداحان و شاعران آیینی اطلاعاتشان وارد و از طریق آن درخواست مجوز می‌کنند برای مداحان هم کارت مداحی صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه این سامانه به صورت نیمه هوشمند است و اوایل اردیبهشت سال جاری در تهران رونمایی شد و آغاز به کار کرد، ادامه داد: بانک هیئات مذهبی هنوز باز نشده و پس از وارد شدن اطلاعات مداحان،  ثبت نام آن آغاز می‌شود.

همچنین با اشاره به اینکه هر هیئتی متشکل از پنج رکن است که شامل مداح، مسئول هیئت، مربی قرآن، رابط فرهنگی و روحانی هیئت است که باید اطلاعات این‌ها وارد شود تا بتوانند مجوز بگیرند، اضافه کرد: سعی ما بر این است که تا محرم این کار انجام شود.

معاون اداره کل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور، بابیان اینکه این دوره آموزشی در همه استان‌ها برگزار می‌شود تا بتوانند ورود اطلاعات را سریع تر و بدون مشکل دهند، تصریح کرد: ثبت نام در همه استان‌ها آغاز شده که بیشترین آمار ما مربوط به مداحان بوده است.

در ادامه، عنوان کرد: بر اساس شناسایی قبلی و آمار و پرونده‌هایی که داشتیم، ۵۶ هزار مداح، چهار هزار کانون فرهنگی و ۹۱ هزار هیئت مذهبی داریم که تاکنون بیش از ۱۶ هزار مداح و بالغ بر ۳۰۰ کانون فرهنگی و همچنین انجمن اسلامی در سامانه ثبت نام کردند.

وی در بخش دیگر سخنان خود، به در خصوص فعالیت سازمان تشکل‌های دینی، گفت: در حوزه عملکرد این اداره کل یک سری اولویت‌ها را مدنظر داریم و رویکرد ما کمک به رفع آسیب‌های اجتماعی است که تشکل‌های دینی نقش خود را در کاهش این آسیب‌ها مثل طلاق، مفاسد اجتماعی، مواد مخدر باید ایفا کنند و در این راستا از ظرفیت مردمی گروه‌های هدف استفاده می‌کنیم.

سیروس، موضوع سطح بندی مداحان را به پیرغلامان، ستایشگر ملی، ستایشگراستانی، ذاکر، مداح درجه ۱ و ۲ و ۳ از دیگر اولویت‌ها دانست و ابراز کرد: سطح بندی مداحان در کمیته تعیین سطح انجام می‌گیرد و با آزمونی شفاهی از هر مداح و امتیازی که به دس می آورد و سطح بندی انجام می‌شود.

همچنین با اشاره به اینکه در سطح بندی، انتخاب شعر، کیفیت مداحی، صحیح خوانی، ادعیه و قرآن، شئونات مذهبی و اسلامی مورد آزمون قرار می گیرد، اظهار کرد: این‌ها ویژگی‌هایی است که یک مداح طراز اسلامی باید داشته باشد و بر اساس آن سطح هر مداح مشخص می‌شود.

معاون اداره کل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی، با بیان اینکه با این کار از مداحان با توجه به سطح تخصصی شان در مجامع مختلف دعوت می‌شود، افزود: حداقل زمانی که برای ارائه درخواست ارتقای سطح مداحان در نظر گرفته شده، یک سال است و در یان مدت مداحان باید به لحاظ کیفی سطح خود را رشد دهند تا بتوانند مجدد تعیین سطح شوند.

در ادامه، به احیای انجمن های اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه این انجمن‌ها شامل کارگری و کارخانجات، اداری و کارمندی، اصناف و بازار و محلات هستند، بیان کرد: به دلیل اینکه در محلات مجامع فعال فرهنگی همچون پایگاه‌های بسیج، کانون‌های مساجد و کانون‌های فرهنگی تبلیغی وجود دارند، هیچ اولویت تبلیغی و ترویجی ندارند.

سیروس، خاطر نشان کرد: انجمن های اسلامی برای پوشش فعالیت‌های فرهنگی تربیتی ایجاد شده ولی چون قبل از انقلاب پشت فعالیت های سیاسی قرارگرفتند بسیاری کارکنان ادارات، بازاریان و کارخانجات و خانواده‌های آن‌ها تمایلی ندارند که به این سمت و سو بروند.

وی با اشاره به اینکه انجمن های اسلامی می توانند در راستای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی و به‌عنوان بازویی قدرتمند در این راه اقدامات مؤثری انجام دهند، تصریح کرد: سیاست های انجمن اسلامی در این سه قشر انجام فعالیت فرهنگی دینی بر مبنای شرح وظایف سازمانی است.

معاون اداره کل تشکل‌های دینی سازمان تبلیغات اسلامی، مجمع کانون‌های فرهنگی تبلیغی، یک تشکل میانی تخصصی است که سال گذشته راه اندازی شده، خاطر نشان کرد: این‌ها ابرازها و بازوان سازمان تبلیغات برای نظارت بر حوزه عملکرد ما هستند.

در بحث مناسبت‌های مذهبی، اظهار کرد: ۱۴ مناسبت مذهبی و انقلابی را تحت پوشش داریم که از سوی ستاد سیاست‌ها و راهبردهای سازمانی مدنظر حاکمیت را به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم که بر مبنای آن‌ها این مناسبت‌ها را مدیریت کنیم.

وی به ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های مذهبی اشاره کرد و گفت: این ستاد با محوریت سازمان تبلیغات اسلامی و همکاری کلیه دستگاه‌های مرتبط با امور مذهبی، برنامه‌هایی را برای حوزه مناسبت‌های مذهبی سیاستگذاری می‌کند ودر انجام فعالیت‌ها تا حدی موفق عمل کرده که امیدواریم بتوانیم برنامه‌هایی به دور از انحرافات و آسیب‌های اجتماعی و حاشیه برگزارکنیم.

در پایان، با اشاره به اینکه خوشبختانه خوزستان، در انجام فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی یکی از استان‌های برخوردار است، بیان کرد: این استان هم از حیث موقعیت استراتژی، هم توانمندی بدنه فرهنگی و هم اعتبارات جزء استان‌های مطلوب ما محسوب می‌شود و ظرفیت بالایی در حوزه هیئات مذهبی و مداحان دارد./1325/د102/ی

ارسال نظرات