۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۹
کد خبر: ۴۴۵۲۳۹

اخبار کوتاه از جامعه المصطفی العالمیه

اقتضائات راه‌اندازی رشته فقه بین‌الملل و نقش مبنایی قرآن، احداث مسجد جامع المصطفی در گنیه کوناکری، کسب مقام دومی دانشگاه اسلامی غنا در مسابقات مناظره دانشجویی، ترجمه کتاب دروس فی العقيده الاسلامیه به زبان فرانسه از اخبار کوتاه جامعه المصطفی العالمیه است.
جامعه المصطفی

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مهدوی، مدیر گروه ادیان شرق پژوهشگاه بین‌المللی جامعه المصطفی(ص) در گفت‌وگویی گفت:  اگر مراد از آن بایدها و نبایدها و تعیین تکلیف برای کسانی است که به نحوی با محیط خارج کشور مرتبط هستند قطعا کار خوبی است، زیرا برخی احکام صرفا برای فضای خارج کشور مانند تجار و دانشجویان و دیپلمات‌ها و توریست‌ها و ...، چه به صورت اجتماعی و چه به صورت فردی مطرح است.
رییس مرکز امور طلاب و خانواده های طلاب جامعةالمصطفی، با بیان اینکه این مسئله ظرفیت برای اجرایی‌شدن در عرصه بین‌المللی را دارد، بیان کرد: باید به صورت تخصصی و با در نظر داشتن جوانب و جامعیت مسئله به آن پرداخته شود.
نماینده سابق جامعة المصطفی(ص) در هند با بیان اینکه رشته فقه مذاهب هم‌اکنون وجود دارد، عنوان کرد: زاویه دیگر بحث، پرداختن به فقه تطبیقی ادیان است که خیلی ظرفیت برای فعالیت علمی و اجرایی دارد و هم اکنون وجود هم ندارد.

ضرورت فقه بین‌الادیان
وی با اشاره به حضور طولانی‌مدت در هند، تصریح کرد: بنده مدتی طولانی در هند بودم و ضرورت فقه بین‌الادیانی را حس کردم و در این زمینه رایزنی‌هایی با دانشگاه علیگر در هند داشتیم که این دانشگاه توسط روشنفکران مسلمان پایه‌گذاری شده است و دپارتمان شیعه نیز در آنجا دایر است و بنا بود به عنوان رشته اضافه شود.

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی، تاکید کرد: در همه ادیان، احکام فقهی وجود دارد که از نظر موضوعی مشترک هستند که می‌شود در این باره و در رشته فقه بین‌الملل روی آن بحث کرد و افرادی را به عنوان متخصص ترییت کنیم.
وی افزود: در عرصه‌هایی مانند نماز و روزه و حتی حج موضوعیت مشترک بین‌الادیانی وجود دارد. مثلا هندوها سالانه عملی شبیه به حج دارند و در سرچشمه رود گنگ این عبادت را به جا می‌آورند.
رئیس مرکز امور طلاب و خانواده های طلاب جامعةالمصطفی، ادامه داد: همان طوری که این بحث در حوزه مذاهب خمسه انجام شده و تحقق یافته است، قطعا ظرفیت فقهی برای این کار وجود دارد.
وی با بیان اینکه قرآن کتاب مشترک همه مسلمین است، تصریح کرد: این وجه مشترک قطعا می‌تواند زمینه‌ساز گسترش این اشتراکات باشد.
نقش قرآن در فقه بین‌الملل به لحاظ منبع و موضوع
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی، عنوان کرد: موضوع مهمتر در زمینه نقش قرآن، منبعیت آن در فقه است و چون هر نوع فقهی را که بخواهیم مورد توجه قرار دهیم، قرآن مهم‌ترین منبع برای استنباط است، لذا مهم‌ترین نقش قرآن، مبناسازی برای فقه و تخصص‌های آن مانند بین‌الملل است.

استاد جامعة المصطفی(ص) با تاکید نقش قرآن به عنوان منبع از سویی و حتی دارابودن برخی موضوعات فقهی گفت: متاسفانه در زمینه فقه بین‌الملل کاری نشده است؛ البته کلیات مباحث فقهی در هر زمینه‌ای وجود دارد، اما باید معطوف به اهداف مشخص و براساس مسایل مستحدثه به موضوعات جدید پرداخته شود.
وی افزود: همه ماموران ایران در دیگر کشورها اعم از سفرا و رایزنان و ... باید به مبانی فقهی و تکالیف فقهی خود در خارج کشور آشنا باشند و از طرف دیگر نیز به بایدها و نبایدهای ادیان دیگر آگاهی داشته باشند، مثلا قربانی کردن برای ما مستحب است، اما در یک کشوری ممکن است مورد پسند نباشد.
وی اظهار کرد: فقه از موضوعاتی است که با فطرت و طبیعت انسان گره خورده است و از طرفی هم در برخی موضوعات و مصادیق تابع عرف است لذا از سویی می‌توان به عرف مشترک میان جوامع و از طرفی بر فطرت انسانی تکیه کنیم و از این ابعاد می‌توان در زمینه بین‌المللی موفقیت‌هایی داشته باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی، عنوان کرد: یکی از کارهایی که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد استفاده از ظرفیت دانشگاه‌هایی مانند الازهر مصر و جامعه المصطفی و حوزه قم به صورت مشترک است.

حجت الاسلام والمسلمین مهدوی، با تاکید مجدد بر وجود مشترکات گفت: مثلا سیک‌های هند خودشان معتقدند که بیش از ۷۰ درصد تکالیف عبادی آنان از اسلام است به همین دلیل مثلا گوشت خوک، بت پرستی و ... را حرام می‌دانند و در اوقات خاصی روزه می‌گیرند و شب‌های جمعه مراسم عبادی برگزار می‌کنند.

وجود ضرورت و ظرفیت در حوزه
وی تاکید کرد: هم پرداختن به فقه بین‌الملل در حوزه علمیه ضرورت دارد و هم ظرفیت آن موجود است.

مدیر گروه ادیان شرق پژوهشگاه علوم انسانی المصطفی(ص) در پاسخ به این سؤآل که آیا در جامعه المصطفی(ص) به این مسئله پرداخته شده است، اظهار کرد: به صورت موردی کنفرانس گذاشته شده و بحث‌های تخصصی داشته‌ایم اما به صورت گسترده کاری صورت نگرفته و این خلا وجود دارد.
وی افزود: نباید حوزه کارهای تطبیقی را منحصر در فقه بدانیم و چه بسا در عرصه‌های دیگر مانند مبانی اعتقادی و اخلاق، عرفان و.... نیز این ظرفیت وجود دارد که قابل بحث است و ما در هند در بحث اخلاق و عرفان، محیط زیست و حقوق بشر  نشست‌هایی را برگزار کردیم.
حجت الاسلام والمسلمین مهدوی، در پاسخ به این سؤال که اگر این مسئله ضرورت دارد چه کسی باید در حوزه به آن بپردازد، عنوان کرد: اصل کار بر عهده حوزه علمیه است تا در مباحث پژوهشی به آن پرداخته شود که المصطفی هم می‌تواند با حوزه همکاری داشته باشد.
وی بیان کرد: اصل این مسئله مقوله‌ای پژوهشی است، اما می‌تواند در قالب رشته‌ای مستقل و حتی در بطن سایر رشته‌های مرتبط گنجانده شود و در مقام اجرایی شدن در فضای بین‌المللی هم باید معاونت‌های دیگر حوزه و نهادهای دیگر علمی و دینی و حتی سیاسی دخیل باشند.

احداث مسجد جامع المصطفی در گنیه کوناکری

مسجد جامع المصطفي، به همت نمایندگی جامعةالمصطفی در گینه کوناکری ساخته شد.

مسجد جامع المصطفی،دومین مسجد در گینه به شمار می آید که با مساحت 1700متر، در چهار سال گذشته به همت نمایندگی المصطفی بنا نهاده شده است.

شایان ذکر است این مسجد باهزینه 400هزار دلار، با کمک خیرین لبنانی و حجازی ساخته شد.

جلسه کارگروه بازنگری آیین نامه های آموزشی برگزار شد

چهل و یکمین جلسه کارگروه بازنگری آیین نامه های آموزشی با حضور مدیر کل محترم امور تحصیلی و معاونان آموزشی واحدهای آموزشی المصطفی در اصفهان برگزار شد.

حجت الاسلام و المسلمین ملکی رئیس محترم نمایندگی اصفهان با بیان نکاتی پیرامون بایسته های حوزه معاونت آموزش جلسه توسط ایشان رسما آغاز گردید و سپس  توسط اقای قلی زاده مدیر کل امور تحصیلی  دستور کار خویش را دنبال نمود.

لازم به ذکر است هفدهمین جلسه شورای آموزش نمایندگی اصفهان با حضور اعضای محترم کارگروه بازنگری آیین نامه های آموزشی در همین روز  برگزار گردید. در این جلسه که مدیران و دبیران آموزشی گروههای علمی تربیتی نمایندگی نیز حضور داشتند، ضمن ارائه گزارش از فعالیتهای آموزشی واحد اصفهان، مسائل جاری امور تحصیلی طلاب نیز از دیدگاه مدیران گروههای علمی تربیتی مورد بررسی قرار گرفت.

کسب مقام دومی دانشگاه اسلامی غنا در مسابقات مناظره دانشجویی

دانشگاه اسلامی غنا مقام دوم را در مسابقات مناظره دانشجویی در میان دانشگاه های غنا، نیجریه، گامبیا و سیرالئون  کسب کرد.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی، تیم مناظره دانشجویی دانشگاه اسلامی غنا متشکل از شش دانشجو در مسابقات مناظره دانشجویی غنا و غرب آفریقا به مقام دومی دست یافت.

شایان ذکر است، این مسابقات که به مدت ده روز به میزبانی دانشگاه کیپ کاست غنا برگزار شد، 250 دانشجو از کشورهای غنا، نیجریه، گامبیا و سیرالئون شرکت کردند، که تیم مناظره دانشجویان متشکل از شش دانشجو موفق به کسب؛ مقام دومی مسابقات مناظره دانشجوی، جایزه بهترین سخنرانی دانشجوییو منصف ترین داور مسابقاتشدند.

گفتنی است، مسابقات در دو شکل "مناظره" و "سخنرانی" با موضوع؛ مسائل اجتماعی، سیاسی، ملی، دینی و ... در دو گروه زبان مادری و انگلیسی برگزار شد.

دیدار رییس مجتمع علوم و مطالعات اسلامی با آیت الله نورمفیدی،

حجت الاسلام والمسلمین محامی رئیس مجتمع علوم و مطالعات اسلامی (ویژه مذاهب) به اتفاق حجت السلام تقوی رئیس جامعه المصطفی واحد گرگان با آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه در استان گلستان دیدار کردند.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی،در این دیدار حجج اسلام محامی و تقوی ضمن ارایه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته درمجتمع مذاهب و المصطفی(ص) واحد گرگان، از رهنمودهای آیت الله نور مفیدی بهره مند گردیدند.

ترجمه کتاب دروس فی العقيده الاسلامیه به زبان فرانسه

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد ذوالفقاری مدیر دانشگاه اسلامی المصطفی کنگو، ضمن تشریح فعالیت های این نمایندگی، ابراز داشت: دانشگاه اسلامی المصطفی کنگو در راستای تعمیق بخشی به مباحث اسلامی  و معارف الهی کتاب های را به زبان فرانسه ترجمه و تالیف کرده است.

وی با اشاره به ترجمه کتاب دروس فی العقيده الاسلامیه، تصریح کرد: این دروس که تالیف آیت الله العظمی مصباح یزدی می باشد، توسط گروه مترجمین دانشگاه المصطفی در کنگو آماده سازی و منتشر شد.

رئیس نمایندگی جامعه المصطفی در کنگو، افزود: محورهای کتاب دروس فی العقيده الاسلامیه با عنوان ۵۰ درس از عقائد اسلامی در حال حاضر در نظام تدریس المصطفی استفاده میشود.

حجت الاسلام والمسلمین ذوالفقاری، ضمن تشکر از معاونت آموزش در راستای ترجمه و تالیف کتاب های به زبان فرانسه، ابراز داشت: دانشگاه اسلامی المصطفی کنگو در طی یکسال گذشته کتاب های زیادی را همچون؛ درس نامه نهج‌البلاغه تالیف استاد مهرریزی، الدروس فی علم الأصول الحلقه الاولى آیت شهید صدر، حکمت نامه حضرت عیسی علیه السلام، درسنامه اخلاق اسلامی تالیف دکتر عنایت شریفی و دروس فی العقيده الاسلامیه آیت الله العظمی مصباح یزدی را به زبان فرانسه ترجمه کرده است.

مدیر دانشگاه اسلامی المصطفی کنگو، در پایان به بیان تالیفات این دانشگاه پرداخت و خاطر نشان ساخت: این دانشگاه تالیفاتی نیز به زبان فرانسوی همچون؛ تفسیر موضوعی استاد محمد علی مومبایی از اساتید دانشگاه المصطفی در کنگو، کتاب زاد الخطیب مجموعه سخنرانی های تبلیغی فرانسه زبان، درسنامه منطق مقدماتی و درسنامه صحیفه سجادیه به زبان فرانسه  داشته، که در کارنامه افتخارات خود ثبت کرده است./1325/ت303/ی

ارسال نظرات