۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۳
کد خبر: ۴۴۷۴۴۴

چند خبر کوتاه از جامعه المصطفی العالمیه

حضور جامعه المصطفی در نمایشگاه بین المللی کتاب سوریه، استفاده از تجربیات المصطفی برای توسعه کیفی علم و فناوری، بازدید هیاتی از علما و اساتید دانشگاهی‌کشور تونس از المصطفی واحد گرگان، بازدید طلاب خواهر واحد گرگان از نمایشگاه «زنان، توانمندیها و تولید ملی»، اخلاق پسندیده، لازمه ایفای رسالت الهی است، از اخبار کوتاه جامعه المصطفی است.
جامعه المصطفی العالمیه

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، بیست و هشتمین نمایشگاه بین ­المللی کتاب سوریه، با شرکت نمایندگی المصطفی در این کشور، برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده، نماینده المصطفی در سوریه با اعلام این خبر،گفت: در پی بحران تحمیلی بر کشور سوریه که اکنون بیش از پنج سال  از شروع آن می گذرد، فعالیت ­های فرهنگی و اجتماعی بین­المللی از جمله نمایشگاه کتاب در این کشور متوقف گردید.

وی ادامه داد: اینک بیست و هشتمین نمایشگاه بین­المللی کتاب سوریه پس از چهار سال توقف، روز چهارشنبه 3/6/1395 با شرکت بیش از هفتاد انتشاراتی سوری و غیر سوری برگزار گردید.

نماینده المصطفی خاطرنشان کرد: این نمایشگاه، با حضور سرکار خانم دکتر نجاح عطار، معاون رئیس جمهور سوریه و جمعی از وزرا  و شخصیت ­های فرهنگی و اجتماعی در کتابخانه ملی سوریه افتتاح گردید. برگزاری این نمایشگاه در حال حاضر که دمشق بعضاً مورد تهدید قرار دارد، قابل توجه و  از اهمیت استراتژیک برخوردار است.

وی با اشاره به استقبال نمایندگی المصطفی از شرکت فعال در این نمایشگاه که با دعوت مسئولان ذیربط صورت گرفت، اظهار داشت: نمایندگی المصطفی با اجاره غرفه کتاب ها و پایان نامه­ های خود را به معرض نمایش و در حاشیه آن به معرفی جامعةالمصطفی العالمیة از طریق پخش بروشورهای معرفی المصطفی و نیز گفتگو با مراجعان به غرفه نمایندگی نمود.

حجت الاسلام والمسلمین رئیس زاده، در پایان یادآور شد: طی روزهای گذشته، شخصیت ­های مختلف سیاسی، فرهنگی و مذهبی از غرفه نمایندگی بازدید و مورد استقبال قرار گرفتند. همچنین جهت آشنایی بیشتر و پاسخ به سؤالات مراجعان، هر روز یک نفر از اعضای لجان علمی و اساتید حوزه ساعاتی را در غرفه حاضر می­ گردند.


استفاده از تجربیات المصطفی برای توسعه کیفی علم و فناوری

احکام مربوط به علم و فناوری در برنامه ششم در جلسه کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد؛ جلسه ۲۴۲ کمیسیون علمی و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

این جلسه به بررسی احکام مربوط به علم و فناوری مندرج در لایحه برنامه ششم توسعه (موارد مرتبط با حوزه علم و فناوری) اختصاص داشت.

پیشنهادهای اعضای کمیسیون پس از ارائه به مجلس شورای اسلامی دسته بندی شد که اهم این پیشنهادها می توان به تعامل با دانشگاه‌های بین‌المللی با نظر به توسعه کیفی و استفاده از تجربیات نهادهایی مانند جامعه المصطفی (ص) اشاره کرد.

اختصاص بخشی از هزینه‌های دستگاه‌های اجرایی برای امور پژوهشی و فناوری، ثبت پروژه‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی و حوزه‌های علمیه در سامانه «سمات» و برنامه ریزی به منظور ایجاد زمینه برای حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان و مؤسسات پژوهش و فناوری مستقر در پارک‌های علم و فناروی توسط بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری حداقل ۵۱ درصد از دیگر پیشنهادات این جلسه بود.

برخی از اعضا نیز به تدوین مدل بومی محاسبه هزینه‌کرد تحقیق و توسعه جهت تحقق سهم اعتبارات پژوهشی دولتی به میزان ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی، توجه به همسان‌سازی افزایش سهم اعتبارات پژوهشی با میزان رشد اقتصادی، ساماندهی نظام مالکیت فکری در راستای اجرای نقشه جامع علمی کشور و  ایجاد نهاد دادرسی تخصصی علم و فناوری توسط قوه قضائیه اشاره کردند.

  

بازدید هیاتی از علما و اساتید دانشگاهی‌کشور تونس از المصطفی واحد گرگان

به منظور آشنایی با فعالیت های دینی، علمی، فرهنگی و پژوهشی جامعه المصطفی‌واحد گرگان، هیاتی از علما و اساتید برجسته دانشگاهی کشور تونس از این واحد بازدید به عمل آوردند.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی؛در این بازدید طی جلسه ای ابتدا جعفری معاون اداری و مالی، دکتر پاکدامن معاون فرهنگی تربیتی و دکتر نصیب الله عمراف معاون پژوهش، فعالیت های مختلف آموزشی، دینی، علمی، فرهنگی و پژوهشی این واحد را تشریح کردند و تقریب مذاهب، هم زیستی مسالمت آمیز و احترام به عقاید و اعتقادات مذهبی هر فرد را از ویژگی های واحد گرگان برشمردند.

سپس دکتر فتحی بوعجیله دارای دکترای تمدن اسلامی و از اساتید دانشگاه های تونس به نمایندگی از جمع حاضر ، ضمن ابراز خشنودی از حضور و آشنایی با این مجموعه فاخر اظهار داشت: چقدر نام المصطفی(ص) زیبا و زیبنده این دانشگاه بین المللی است که در آن همه دانشجویان از کشورهای مختلف، با عقاید، مذاهب و قومیت های مختلف توانسته اند در اینجا جمع شوند.

ایشان ضمن پیشنهاد و تقاضای تاسیس واحدهای مختلف المصطفی(ص) در نقاط مختلف جهان و تونس افزود: با این کار علم و سعه صدر جوانان بالا می رود و می توانند افکار، نظرات و عقاید دیگران را تحمل کنند.

دکتر فتحی بوعجیله جوانان کشورهای اسلامی را قربانی تفکرات سطحی از اسلام دانست و اظهار داشت: این تفکرات سطحی و افراطی، هیچ ارتباطی با اسلام ندارد و جوانان قربانی این هستند که بین اصل اسلام و آنچه که بعضی از علما اجتهاد کرده اند مردم را به دو دسته کافر و مومن تقسیم بندی می کنند.

استاد تمدن اسلامی دانشگاههای تونس، تنها راه مبارزه با این نوع تفکرات کوتاه نگر و افراطی را، مقابله علمی دانست و افزود: این مقابله علمی همان کاری است که جامعه المصطفی(ص) دارد انجام می دهد.

در ادامه این جلسه به سوالات مختلف بازدید کنندگان پاسخ داده شد و سپس از قسمتهای مختلف مجموعه دیدار کردند.
 

بازدید طلاب خواهر واحد گرگان از نمایشگاه «زنان، توانمندیها و تولید ملی»

طلاب خواهر و فرزندان طلاب جامعه المصطفی واحد گرگان، از نمایشگاه «زنان ، توانمندی ها و تولید ملی» بازدید به عمل آوردند.

به گزارش مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعه المصطفی،در این نمایشگاه که به مناسبت هفته دولت در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار گردید، توانمندی های زنان استان گلستان در هنرهای دستی،  برجسته کاری و سفال کاری، زیور آلات، نقاشی و آب طلا کاری روی شیشه، لبنیات سنتی، پرورش گل و گیاه، دمنوش های گیاهی و .... به نمایش گذاشته شده است.

در این بازدید، طلاب ضمن بازدید از نمایشگاه با شیوه های کاری هنرهای مختلف آشنا شدند.

شایان ذکر است، اغلب این مؤسسات در امور عام المنفعه و در جهت کمک به بیماران سرطانی و بیماران خاص فعالیت دارند.

 

اخلاق پسندیده، لازمه ایفای رسالت الهی است

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ مهدوی‌مهر، در این جلسه ضمن عرض خیرمقدم، به طلاب آلمانی المصطفی و «حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضوی‌راد»، رئیس انستیتو علوم انسانی و علوم اسلامی آلمان اظهار داشت: خداوند برخی از بندگان خود را به دلیل برخورداری از ویژگی‌هایی، برای ایفای رسالتش انتخاب می‌نماید. این انتخاب الهی، تبعیض بین انسان‌ها نیست، بلکه از شایستگی‌هایی نشئت می‌گیرد که انسان‌ها با اختیار خود آنها را ابراز می‌نمایند.

وی، پیامبران الهی را دارای بالاترین شایستگی برای ایفای رسالت الهی دانست و ابراز داشت: البته پیامبران نیز سطوح و مقامات مختلفی دارند تا جایی که پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) برترین موجود عالم خلقت هستند، ولی برخی از پیامبران، پیرو پیامبران دیگری بودند.

جانشین ریاست المصطفی، برخی از اولیای الهی را دارای مقامی بالاتر از پیامبری خواند و افزود: پیامبری، مسئولیت خاصی است که از جانب خدا به برخی داده شده است. اکنون نیز این مسئولیت بر عهده علما قرار دارد و این امکان وجود دارد که خداوند از بین شما، کسی را برای ایفای رسالت‌هایش انتخاب نماید؛ بنابراین، شما باید خود را برای این رسالت الهی آماده نماید.

وی امام خمینی(ره) را نمونه‌ای واضح از اولیای الهی دانست که به ایفای رسالت الهی پرداخته‌اند و تصریح کرد: امام خمینی(ره)، هر چند پیامبر نبودند، ولی مسئولیت بزرگی بر عهده داشتند و آثار نهضت ایشان تا قرن‌ها در جهان بشریت باقی خواهد ماند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌مهر ادامه داد: امام خمینی(ره) از نظر قواعد بشری با ما هیچ فرقی نداشتند؛ بنابراین، هر چند ممکن است دیگر فردی مانند ایشان نیاید، ولی عقلاً نمی‌توان گفت امام خمینی(ره) تکرار ناشدنی هستند و بر این اساس، ما نیز باید آمادگی ایفای رسالتی را که به ما محول می‌گردد، داشته باشیم و خود را برای آن آماده نماییم.

وی اصلاح درونی را لازمه قرار گرفتن در جایگاه رهبری مردم دانست و تأکید کرد: اگر بتوانیم در خود تأثیر بگذاریم، به نماد تبلیغ و دعوت دیگران به راه درست مبدل خواهیم شد. خداوند سبحان دلیل موفقیت پیامبر اسلام(ص) را در ایفای رسالتشان، اخلاق و سیره پسندیده ایشان خوانده است. نبی مکرم اسلام(ص) ابزار مهم هدایتی به نام قرآن به همراه داشتند، ولی اخلاق نیکوی ایشان، رمز موفقیت آن حضرت(ص) برای هدایت مردم با بهره‌گیری از این کتاب آسمانی بود.

جانشین ریاست المصطفی خاطرنشان کرد: پیامبران الهی، همگی، دارای اخلاق نیکو بودند، ولی برخی از آنان در این زمینه ویژگی‌های منحصر به فردی داشتند؛ برای نمونه، حضرت مسیح(ع) را پیامبر مهربانی می‌نامند. خداوند در قرآن، پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) را با عناوینی مانند رحمة للعالمین، مهربان نسبت به مؤمنین و دلسوز معرفی نموده است. پیامبر گرامی اسلام(ص)، در برخورد با کفار و مشرکان، که دشمنان آن حضرت به شمار می‌آمدند، به گونه‌ای برخورد می‌نمودند که پیش از آشنایی با قرآن کریم، آنان مجذوب اخلاق پسندیده ایشان می‌شدند. ائمه معصوم(علیهم‌السلام) اولیای الهی و عالمان دین نیز که در هدایت مردم موفق، بودند، همین روحیه را داشتند. اگر این خصوصیات در ما هم شکل گیرد، مردم علاقه‌مند شده، به اسلام روی می‌آورند.

وی افزود: اکنون، باید از خود بپرسیم آیا در جهان امروز، مسلمانان با اخلاق برتر شناخته می‌شوند؟ آیا مردم جهان شیفته اخلاق و منش ما هستند؟ آیا می‌توانیم خود را الگوی خوبی‌ها به مردم معرفی نماییم؟ آیا ما با اخلاق خود مردم را به سوی پیامبرمان دعوت می‌نماییم؟ اگر جواب مبثت است، جای خرسندی دارد و می‌توانیم بگوییم پا جای پای پیامبر(ص) گذاشته‌ایم و اگر غیر از این باشد، باید در رفتار خود تجدیدنظر کنیم. همواره باید در نظر داشته باشیم فعالیت علمی و کسب دانش و تحصیل، تمام نیاز ما را برای عمل به رسالت الهی مرتفع نمی‌نماید، بلکه به بازوی دومی به نام اخلاق پسندیده و رفتار خوب با مردم نیازمند هستیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدوی‌مهر، در پایان، امکان تحصیل در جامعةالمصطفی را توفیقی الهی خواند و اظهار داشت: خوشحالیم که خداوند شما را برای ایفای این نقش یعنی رسالت خویش توفیق داده است تا تحت مدیریت حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر رضوی‌راد تحصیل نمایید. امیدوارم این فرصت را قدر بنهید و از این استاد بزرگ درس اخلاق بگیرید و خود را به اخلاق نبوی(ص) آراسته نمایید./1325/ت303/س

 

ارسال نظرات