لزوم توسعه مدارس اسلامی در کشور
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام میری، استاد حوزه علمیه، عصر امروز یکشنبه چهارم مهرماه در نشست تخصصی آسیبشناسی نظریههای علم دینی و اسلامیسازی معرفت در مرکز جامعه المصطفی العالمیه تهران، گفت: اندیشمندی مانند اسماعیل فاروقی عقب افتادگی مسلمانان را رایج شدن سکولاریسم در جهان اسلام میداند.
وی افزود: بحرانهای متعدد در جهان اسلام عامل اصلی کمرنگ شدن رابطه مسلمانان با یکدیگر و تفرقه در جهان اسلام شده است.
حجت الاسلام میری درباره امر آموزش، گفت: مساله آموزش در ایران باستان و در چند دهه گذشته همواره مورد توجه بوده است، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این موضوع به عنوان دغدغه مطرح بوده است.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: وجود مدارس اسلامی در ایران برای حل مشکلات بسیار ضروری است، زیرا این مدارس میتوانند دستاوردهای غرب را به صورت سنتی اسلامیزه کرده و آداب رسوم کشورمان را نیز حفظ کنند.
وی ابراز داشت: یکی از نقاط قابل اصلاح برای دیدگاه اسماعیل فاروقی، نظام آموزشی و مذهب است، بهترین متون با مذهب میتواند تاثیرگذار واقع شود.
حجت الاسلام میری درباره نظام دانشگاهی، بیان داشت: نظام دانشگاهی اگر فاسد باشد و حاکمیت نتواند به صورت مثبت اعمال نظر کند، بحرانهای بزرگی در جامعه شکل خواهند گرفت.
وی تصریح کرد: بحران جامعه اسلامی در پی بی سوادی، شبهات و جریانات تکفیری و هالیوودی دسته بندی میشوند. بحران دیگری که اسماعیل فاروقی به آن میپردازد، نفکیک میان باور و عمل است، که نتیجه آن بحث نظری در یک جا و عملی در جای دیگر قرار میگیرد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به نظام آموزشی، اظهار داشت: نظام آموزشی باید تولید خالق را مورد توجه قرار دهد، علامه طباطایی در این باره میگوید؛ همه معارف دینی به توحید و ولایت ارجاع داده میشوند.
حجت الاسلام میری در پایان گفت: توحید منشأ سازمان تفکر است، سلفیها چندین برابر مسلمانان علیه سکولاریسم کتاب نوشتهاند، که این موضوع باید یک هشدار برای جامعه شیعی باشد./202/856/ب1