کنفرانس دو پیامبر رحمت الهی در ونزوئلا
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، نخستین جلسه از سلسله مباحث آشنایی با مهدویت، توسط دکتر شیخ شریف هادی از دانش آموختگان المصطفی در دفتر نمایندگی المصطفی تایلند آغاز شد.
شیخ شریف هادی، ضمن تبریک گفتن این ایام خجسته میلاد نبی مکرم اسلام(ص) و نیز هفته وحدت به فرازهایی از زندگانی آن پیامبر عظیم شان اشاره کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه دنیای غرب تمامی سعی و تلاش خود را برای جداسازی دین و سیاست بکار گرفته است، ولی دین و سیاست امری جدا ناپذیر است زیرا تکاملی زندگی دنیوی و اخروی جدای از هم نیست؛ در این مورد توضیحاتی را ارائه داد.
دانش آموخته المصطفی با اشاره به اینکه در آیین هندو، بودیسم، زردتشت، یهود، مسیحیت و غیره، به منجی آخرالزمان اشاره شده است، خاطرنشان کرد: در تمام ادیان الهی به منجی عالم یا همان بحث مهدویت اشاره شده است اما تفاوت هایی را می توان در ادیان مختلف مشاهده نمود.
وی با اشاره به اعتقادات هر یک از مذاهب اسلامی و باورهای آنها در زمینه مهدویت، به نقد و تحلیل و بررسی مختصر هر کدام از این عقاید پرداخت.
شایان ذکر است ادامه این سلسله مباحث آشنایی مهدویت، به صورت ماهانه در دفتر نمایندگی المصطفی برگزار خواهد شد. همچنین در کنار این سلسله نشست ها، جلسات دیگری مانند سلسله مباحث تحلیل تحولات دنیای روز نیز در دفتر نمایندگی المصطفی برگزار می گردد.
برگزاری کنفرانس دو پیامبر رحمت الهی در ونزوئلا
به همت نمابندگی جامعه المصطفی در ونزویلا و همکاری مرکز تبادل فرهنگی ابران و امریکای لاتین، کنفرانس عیسی و محمد (سلام الله علیهما)، دو پیامبر رحمت الهی دانشگاه کاتولیک اندرس بژو کاراکاس برگزار گردید.
آلدو جوردانو، نماینده پاپ در ونزوئلا، مصطفی اعلائی، سفیر جمهوری اسلامی ایران و حجت الاسلام والمسلمین حسینی نژاد، نماینده المصطفی در ونزوئلا، از جمله سخنرانان این کنفرانس بودند.
در این کنفرانس، ، نماینده پاپ در ونزوئلا، گفتگو و تعامل را از کلیدواژه های دو آیین صلح آمیز اسلام و مسیحیت خواند.
گفتنی است انتخاب زمان برگزاری این کنفرانس به گونه ای بوده است که در کم ترین فاصله میان میلاد پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) و حضرت عیسی مسیح(ع) برپا گردد.
حرکت به سمت دانش نوآورانه از ملزومات مرجعیت علمی
مدیر گروه مدیریت و آیندهپژوهی پژوهشگاه بینالمللی جامعه المصطفی گفت: حرکت به سمت دانش نوآورانه یکی از ملزومات رسیدن به مرجعیت علمی جامعهالمصطفی است.
دکتر رحمانی در مراسم تجلیل از پژوهشگران و اعضای هیأت علمی برتر جامعة المصطفی(ص) در سخنانی اظهار داشت: باید ساختار متناسب با چشمانداز المصطفی(ص) طراحی گردد.
وی با بیان این که در عرصه جهانی، مراکز آموزش سرمایهگذاریهای زیادی در عرصههای پژوهشی رقم زدهاند، اظهار داشت: هر روز شاهد ارتقای کمی و کیفی بخشهای المصطفی هستیم و با توجه به رویکردهای اتخاذی، توجه به کیفیت بیشتر جلوه میکند.
مدیر گروه مدیریت و آیندهپژوهی پژوهشگاه بینالمللی المصطفی، گفت: نظامنامه پژوهش، به دنبال یکپارچگی درونی ساختار و افزایش قدرت انطباق این نظام با نظامهای همسو در داخل و خارج کشور است تا ساختار متناسب به چشمانداز المصطفی طراحی گردد.
دکتر رحمانی توجه به سیاستگذاری پژوهشی مدیریت پژوهشی و واحدهای پژوهشی را از مهمترین رویکردهای این نظامنامه عنوان کرد و اظهار داشت: این نظامنامه، به دنبال این است که تعامل نظامدار و قانونمندی بین بخشهای سیاستگذار و هستههای تولیدی از طریق بازطراحی ساختار ایجاد کند.
وی طراحی مدل مفهومی در نظامنامه و مطالعات اسناد بالادستی و بخشی در جامعهالمصطفی را از مهمترین اقدامات صورتگرفته در تنظیم نظامنامه پژوهشی عنوان و خاطرنشان کرد: در نظامنامه یادشده، ضعفها، قوتها و تهدیدهای فراروی نظام جامع پژوهش احصا شده است.
مدیر گروه مدیریت و آیندهپژوهی پژوهشگاه بینالمللی المصطفی از درجهبندی قوتها و ضعفهای احصاشده سخن گفت و ابراز نمود: به منظور پویایی هر چه بیشتر این نظامنامه، طرحی برای دریافت نظرات متخصصان عرصه پژوهش تنظیم شده است.
وی رسیدن به مرجعیت علمی و بهرهگیری از دانشهای بنیادین را یکی از دغدغههای کنونی جامعه المصطفی برشمرد و تصریح کرد: تغییر رویکرد از تنظیم و تألیف کتابهای دست دوم و سوم به سمت تولید دانش دست اول، یکی از برجستهترین ویژگیهای این نظامنامه پژوهشی به شمار میرود.و همچنین حرکت به سمت دانش نوآورانه یکی از ملزومات رسیدن به مرجعیت علمی جامعهالمصطفی است.
اصول و مبانی قرآنی وحدت اسلامی
به مناسبت هفته وحدت و گرامیداشت سالروز میلاد با سعادت رسول مکرم اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) نشست علمی با موضوع: « اصول و مبانی قرآنی وحدت اسلامی» در المصطفی(ص) واحد گرگان برگزار شد.
در این نشست علمی استاد هاشم کوناتی از اساتید گروه علوم قرآن و حدیث این واحد با اشاره به ضرورت و اهمیت وحدت مسلمانان، نزاع و کشمکش های موجود در بین مسلمین را سبب سستی و از بین رفتن قدرت و شوکت این امت دانست.
وی افزود: مقدسات یک مذهب و یا یک امت از خطوط قرمز آنان محسوب می گردد؛ لذا کوچکترین تعرض به آن، احساسات پیروان آن مذهب و آن امت را جریحه دار می کند. در صدر اسلام بعضی از مسلمانان به بتهای کفار دشنام می دادند و این موضوع باعث شده بود که آنان نیز به خدا و رسول خدا(ص) دشنام دهند. آنگاه خداوند آیه «وَلا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّه فَيَسُبُّوا اللّه عَدْواً بِغَيْرِ عِلْمٍ كَذلِكَ زَيَّنّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلى رَبِّهِمْ مَرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُمْ بِما كانُوا يَعْمَلُونَ»(انعام/108) را نازل فرمودند.
ایشان در ادامه با بیان آیات متعدد از قرآن کریم و تاریخ صدر اسلام و رفتار ائمه اطهار و صحابه گرانقدر رسول الله (ص) در جهت حفظ وحدت امت اسلامی، وحدت را امری فطری دانستند که مردم از هر قوم و نژاد و پیرو هر دینی در هر زمان و مکانی به آن توجه داشته اند.
استاد علوم قرآن و حدیث واحد گرگان، تاریخ تدوین مباحث وحدت را به دو دوره متقدمین و معاصران تقسیم کردند و اظهار داشت: در دوره متقدمین، مفسران در ذیل آیات وحدت و در تفاسیر به بحث وحدت می پرداختند و همچنین محدثان در احادیث ایمان، اسلام و تکفیر به احادیث وحدت اشاره می کردند.
ایشان از نخستین فعالیت های وحدت بخش معاصرین نیز به فعالیتهای مرحوم شیخ محمود شلتوت(رئیس دانشگاه الازهر) و مرحوم آیت الله بروجردی از مراجع بزرگ تشیع اشاره کرد و آنها را از منادیان وحدت اسلامی برشمرد.
استاد کوناتی با اظهار این نکته که بازگشت به سنت رسول الله(ص) موجب وحدت خواهد بود از سیره آن حضرت در رفع اختلاف امت اسلامی سخن گفت و افزود: در جهت حفظ وحدت، ائمه اهل بیت و ائمه اهل سنت هیچکدام مسجد جداگانه ای نداشته و پشت سر یکدیگر نماز می خواندند.
وی رفتار تفرقه افکنانه را چه از طرف شیعیان و چه از طرف پیروان اهل سنت رد کرده و اظهار داشت: اینگونه اعمال صرفا به نفع دشمنان اسلام است و هیچ فایده ای برای اسلام و مسلمین ندارد.
فراخوان کنگره بین المللی قرآن و علوم انسانی
فرخوان مقاله با عنوان کنگره بین المللی قرآن و علوم انسانی به همت مجتمع آموزشی عالی امام خمینی (ره)برگزار میشود.
محورهای فراخوان مقالات کنگره بین المللی قرآن و علوم انسانی اعم از:
-مرجعیت علمی قرآن در حوزه علوم انسانی
-قرآن و مبانی علوم انسانی
-قرآن و اهداف علوم انسانی
-نقش قرآن در جهت دهی به روشهای علوم انسانی
-روش شناسی مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم
-نظریه پردازی های علمی قرآن در حوزه علوم انسانی
-اعجاز علمی قرآن در حوزه علوم انسانی
-نفس قرآن در علوم انسانی تمدن اسلامی(درگذشته)
-جریان شناسی مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم انسانی
-رابطه قرآن و علوم انسانی از منظر دانشمندان معاصر
- رابطه قرآن و علوم انسانی از منظر مستشرقان
- آسیب ها، چالش ها و شبهات رابطه قرآن و علوم انسانی
-احادیث اهل بیت (ع) و علوم انسانی از محورهای مقالات این کنگره است.
گفتنی است زمان ارسال چکیده مقالات تا آخر اذرماه 1395 و ارسال اصل مقالات تا اخر بهمن ماه 1395 و زمان برگزاری کنگره اردیبهشت 1396 میباشد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت http://quranolum.com/ مراجعه فرمایید./1325/303/ب3