اسلام به محكوميت اسراف و اتلاف سرمايه ها تأكيد کرده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در کاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي دوشنبه شب در همايش 9 دي با عنوان «راهبرد آمريكا در نبرد اقتصادي با انقلاب اسلامي» كه درسالن آزادي دانشگاه كاشان برگزار شد، گفت: يكي از نشانه هاي جامعه اسلامي دوري از اسراف و افراط و تفريط و توجه به اعتدال است، چرا كه اسراف تنها در نظام هاي طاغوتي است و در نظام توحيدي محكوم و مذموم است و جايگاهي ندارد و امت اسلامي بايد بي نياز باشد و از سرمايه ها بيشترين بهره برداري را داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه، اسراف با اقتصاد مقاومتي سازگاري ندارد، تأكيد كرد: در اقتصاد مقاومتي آنچه كه مهم و مورد تاكيد است، توجه به توليد حداكثري و مصرف حداقلي است.
آيت الله نمازي مصادق بارز اسراف را در رستورانها، هتل ها، ميهمانيها و همايشها و بزرگداشتها دانست و اظهار داشت: چه لزومي دارد بزرگداشتها و همايشها در جزيره كيش با هتل هاي گران قيمت و هزينه كرد بليط هواپيما و صرف انواع و اقسام غذاها باشد.
وي با اشاره به اينكه اميرمؤمنان(ع) اسراف را سيره شيطان ميداند، يادآور شد: اميرمومنان(ع) مي فرمايد، اسراف درجامعه اسلامي، سبب از بين رفتن نعمتهاي الهي ميشود.
نماينده ولي فقيه در كاشان همچنين با بيان اينكه تصور نشود اسلام حرفي براي اقتصاد ندارد، عنوان كرد: اسلام براي اقتصاد جايگاه قائل شده است به طوري كه اميرمؤمنان(ع) مي فرمايد، اگر فقر در جامعه به صورت انسان مجسم شود من او را اعدام ميكنم.
به گفته وي، فقر از نگاه توحيدي مذموم و محكوم است و امت اسلامي بايد بي نياز باشد و از ثروتها و سرمايه ها به خوبي بهره برداري كنند.
آيت الله نمازي از سرمايه به عنوان فنداسيون اقتصاد مقاومتي نام برد و با اشاره به عناصر در اقتصاد مقاومتي، اظهار داشت: آب، زمين، مديريت و نيروي انساني و سرمايه از عناصر و زيربناي اقتصاد مقاومتي است.
به گفته وي، يكي از مشكلات امروز جامه نابود كردن سرمايه هاي معنوي و مادي است كه نبايد با معلول ها برخورد شود، بلكه بايد ريشه ها و علت كمبودها و فقر بررسي شود.
نماينده ولي فقيه در كاشان با اشاره به اينكه سرمايه ها به خوبي در جاي خودش هزينه نمي شود و افراط و تفريط ميشود، عنوان كرد: در اسلام به محكوميت اسراف و اتلاف سرمايه ها تأكيد شده است.
آيت الله نمازي با اشاره به اينكه يكي از مسائلي كه بعد از انقلاب با آن رو به رو هستيم مسأله اسراف، اتلاف و نابود كردن سرمايه هاي مادي و معنوي است، افزود: نبايد با معلولها برخورد كرد بلكه بايد علتهاي فقر در جامعه شناسايي شود.
وي يكي از مشكلات اقتصادي و فقر در جامعه را افراط و تفريط و مديريت نشدن سرمايه ها در جاي خودش عنوان و تأكيد كرد: يكي از مسائلي كه در اسلام مذموم شده محكوميت اسراف و اتلاف سرمايه ها است.
نماينده ولي فقيه در كاشان يادآور شد: خداوند در قرآن و در دو آيه، دو ركن اقتدار امت اسلامي را، اقتدار فكري فرهنگي و معنوي عنوان كرده است و گفته است ثروتهاي ملي را به دست انسانهايي كه عقل اقتصادي ندارند ندهيد، چرا كه اقتصاد و سرمايه و قيام منشأ بي نيازي و اقتدار يك ملت است.
آيت الله نمازي تحريم هاي استكبار جهاني بر عليه ملت ايران را طرح جديدي ندانست و با اشاره به اينكه تحريمها از صدر اسلام تاكنون وجود داشته است، يادآور شد: در صدر اسلام كفار، پيامبر اكرم و اصحابش را تحريم كردند و چهار سال پيامبر و يارانش در شعب ابي طالب تحريم بودند و حق خروج و خريد و فروش نداشتند.
در ادامه غلامرضا حسني مقدم، مسؤول بسيج اساتيد دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كاشان نيز با گراميداشت 9 دي روز حماسه ملت ايران، نقش چهار گروه را در فتنه سال 88 يادآور شد و گفت: برخي عضو گروهي بودند كه دشمن صد درصد به روي آنها نفوذ كرده بود و بازيچه دشمن و پياده نظام دشمن بودند و به نظام اسلامي خيانت كردند.
وي با اشاره به اينكه گروه دوم افرادي بودند كه بازي خوردند و در ميدان دشمن عمل كردند، اما فتنه را هم تأييد كردند، گفت: گروه سوم متأسفانه برخي از نخبگان فكري و سياسي بودند كه بي تفاوت ماندند و سكوت كردند.
حسني مقدم گفت: گروه چهارم، مردم بودند كه درخط ولايت و در صراط مستقيم باقي ماندند و همزمان به روشنگري فتنه سال 88 پرداختند فتنه اي كه دشمن آن را رقم زد و به دنبال اهداف خودش بود.
مسؤول بسيج اساتيد دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كاشان افزود: چالشي را كه دشمن در فتنه سال 88 رقم زد با مواضع هوشمندانه رهبرمعظم انقلاب و با حضور مردم با بصيرت به شكست انجاميد.
لازم به ذكر است، همايش 9 دي با عنوان ‹‹راهبرد آمريكا در نبرد اقتصادي با انقلاب اسلامي›› به همت بسيج اساتيد دانشگاهها و مراكز آموزش عاليكاشان دوشنبه شب ششم دي ماه با حضور دانشجويان و اساتيد دانشگاههاي كاشان در سالن آزادي دانشگاه كاشان برگزار شد./1307/202/ب2