۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۲
کد خبر: ۴۸۹۶۷۰
آیت‌الله نوری همدانی:

معماری اسلامی در ساخت و سازها احیا شود

حضرت آیت‌الله نوری همدانی گفت: متأسفانه رفته رفته معماری اصیل اسلامی در کشور به فراموشی سپرده می‌شود که این روند باید اصلاح شود.
آبت الله نوری همدانی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ‌حضرت آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید، امروز در دیدار سید مرتضی سقائيان‌نژاد، شهردار قم و هیأت همراه ضمن تبریک به مناسبت سال 96، با مهم ارزیابی کردن خدمت به مردم، ابراز داشت: مسأله خدمت به اجتماع در اسلام دارای ارزش بسیار بالایی است.

وی با قرائت روایت «أَشْرَفُ الْعِبَادَةِ خِدْمَتُكَ إِخْوَانَكَ الْمُؤْمِنِین» خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) فرموده‌اند؛ شریف‌ترین عبادت آن است که انسان توفیق پیدا کند تا به برادران دینی و جامعه اسلامی خدمت کند.

این مرجع تقلید گفت: خدمت به هر شکلی که باشد، شریف، ارزشمند و عبادت است و تفاوتی میان خدمات فرهنگی، سیاسی و اقتصادی وجود ندارد.

وی با اشاره به یکی از آثار حضرت امام خمینی(ره)، تصریح کرد: امام راحل در کتاب صحیفه نور 10 بار روایتی را ذکر کرده‌اند که مضمون آن روایت چنین است؛ هر انسانی در یک مجموعه و محیط وظایفی دارد و نسبت به کسانی که زیر دست او کار می‌کنند، مسؤول است.

استاد برجسته حوزه علمیه با بیان این که خداوند انسان را موجودی مسؤول معرفی می‌کند، اظهار داشت: انسان در عالم خلقت ویژگی‌های فراوانی دارد، چرا که از یک سو همه امکانات دنیا را در اختیار دارد و از سوی دیگر استعداد‌های فراوانی دارد.

وی با تأکید بر این که انسان موجود مختاری است، خاطرنشان کرد: این موجود مختار بایستی با بکارگیری امکاناتی که در اختیار دارد، راه هدایتی که خداوند متعال تبیین کرده است، بیابد و آن را بپیماید.

حضرت آیت‌الله نوری همدانی ابراز داشت: شهر قم در میان دیگر شهر‌های ایران، شرایط خاصی دارد، زیرا همانطور که حرم خدا، مکه و کعبه و حرم پیغمبر اکرم(ص)، مدینه و حرم حضرت امیر مؤمنان(ع) نجف است، قم نیز حرم اهل بیت(ع) می‌باشد.

وی با بیان این که قم ویژگی‌های منحصر به فردی دارد، تصریح کرد: از ویژگی‌های این شهر آن است که امام صادق(ع) فرموده‌ است؛ ساکنان قم را «اهل قُم» نامیده‌اند، زیرا اهالی این شهر با حضرت ولیعصر(عج) در قیام شرکت کرده و امام زمان خود را یاری خواهند داد.

این مرجع تقلید با اشاره به این که روایات فراوانی در رابطه با شهر قم وجود دارد، افزود: با این دید و بینش، خدمت به شهر مقدس قم، خدمت به اسلام است، از این رو هر قدم و هر کاری که باعث پیشرفت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در قم شود، موجب سعادتِ خدمتگزاران به این شهر خواهد شد.

وی عنوان کرد: در دوران گذشته درختان فراوانی همچون درختان انار و انجیر در شهر قم وجود داشت ولی متأسفانه به مرور همه آن درختان زیبا تبدیل به ساختمان‌ شده است و در برابر این همه ساخت و ساز، تدبیری برای ایجاد باغ و بستانی اندیشیده نشده است.

استاد برجسته حوزه علمیه، با گرایه از وجود پروژه‌های ناتمام و طولانی شهری، اظهار داشت: انتظار می‌رود در سال جاری مسؤولان همت خود را مضاعف کرده و بیش از پیش تلاش کنند تا پروژه‌های نیمه کاره را به اتمام برسانند.

وی ابراز داشت: متأسفانه رفته رفته معماری اصیل اسلامی در کشور به فراموشی سپرده می‌شود و در ساخت‌ و ساز‌ها از معماری‌های غیر‌اسلامی همچون معماری رومی استفاده می‌شود، از این رو ضروری است تا مسؤولان به این مهم اهتمام ورزیده و در حفظ معماری اسلامی در ساختمان سازی کوشا باشند چرا که معماری اسلامی آثار مثبتی بر جامعه دارد./878/پ202/ص

ارسال نظرات