روایتی از صعود ۳۰ هزار نفری زائران راهیان نور به میعادگاه رزمندگان دفاع مقدس
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از تسنیم، بازیدراز ارتفاعاتی صعبالعبور و حساس با قلههای بلند و شیبهای تند است که به خاطر میدان دید و تیر وسیعی که دارد از لحاظ استراتژیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. این منطقه در ابتدای جنگ تحمیلی تحت اشغال رژیم بعث عراق درآمد اما پس از مدتی رزمندگان اسلام با شجاعت، غیرت و شهامت این ارتفاعات را از دشمن بعثی باز پس گرفتند تا بار دیگر مردانگی خود را به جهانیان ثابت کنند.
در روزهای آغازین جنگ تحمیلی، ارتش صدام برای تصرف نقاط مهم جبهه غرب، وارد عمل شد و با هدف تسلط بر سرپل ذهاب، گیانغرب و قصر شیرین، تنگه کل داوود که مسیر ورود رزمندگان اسلام به طرف پادگان ابوذر بود اقدام به تصرف این ارتفاعات کرد.ارتش بعث عراق در پانزدهم مهرماه سال 59، بدون کوچکترین درگیری و مقاومت، ضمن اشغال بازی دراز جاده آسفالتی به طول 6 کیلومتر، از جاده قصرشیرین به گیلان غرب، به بالای قلل مرتفع احداث کرد و در طول اشغال این منطقه، علاوه بر مواضع پدافندی، از آن به عنوان مرکز دیده بانی نیز بهره میگرفت.
دشمن بعثی همچنین دیدگاههایی بر روی ارتفاعات بازی دراز ایجاد کرد که دیدگاه مشهور به «دیدگاه صدام»بر روی انتهای ارتفاع 1020 و 1150 احداث شده بود. در 20 ماه اشغال بازی دراز، چهار عملیات برای آزادسازی این منطقه از سوی رزمندگان اسلام طرح ریزی شد که در نهایت در اردیبهشت سال 60 این بخش از خاک وطن، آزاد شد.
در این عملیات حماسه ساز همچنین 1500 نفر از لشکر دشمن کشته و زخمی شد و 700 نفر از آنان به اسارت رزمندگان اسلام درآمدند. در این عملیات که با همکاری مشترک سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی انجام شد، هوانیروز ارتش نقش بسزایی ایفا کرد و طی آن خلبان علیاکبر شیرودی به شهادت رسید.
هر ساله با فرا رسیدن سالگرد این عملیات غرور آفرین جمع کثیری از زائران و دلدادگان به شهدا از جنوبیترین تا شمالی ترین استانهای کشور با پیمودن مسیری 2 هزار کلیومتری از استان های کشور و حتی دیگر کشورها خود را به این منطقه می رسانند تا یاد و خاطره حماسهآفرینیهای رزمندگان غیوری که با اهدای جانشان از این خاک محافظت کردند را گرامیبدارند و با شهدا عهدی دوباره ببندند.
امسال نیز این مراسم باشکوه در روز جمعه هشتم اردیبهشت ماه 96 با حضور خیل عظیم زائران راهیان نور از سراسر کشور که بر اساس آمارها جمعیتی بالغ بر 30 هزار نفر را شامل می شد همراه بود. کاروان های راهیان نور از ساعات اولیه صبح خود را به این منطقه رساندند و پس از قرائت دعای ندبه با رمز «یازهرا(س)» مسیر راهپیمایی از دامنه تا ارتفاعات بازی دراز که مسیری 6 کیلومتری است را آغاز کردند. علاوه بر حضور زائران راهیان نور که بصورت کاروان از شهرهای استان کرمانشاه و دیگر استانهای کشور آمده بودند، زائران زیادی با خودروهای شخصی خود را به این منطقه رسانده بودند تا در این مراسم معنوی شرکت کنند.
هر چه از ساعات اولیه صبح میگذشت بر جمعیت زائران و دلدادگان افزوده می شد، زن، مرد، پیر، جوان، شیعه و سنی همه در کنار هم آمده بودند تا پا در مسیری بگذارند که روزی بهترین جوانان این کشور با مردانگی و غیرت مقابل دشمن تا بن دندان مسلح ایستادند. زائرانی که اغلب با پای برهنه این ارتفاعات را به عشق شهدا می پیمودند تا ذره ای از سختی و رشادتهای رزمندگان را درک کنند.
در ابتدای مسیر صعود عارفانه به ارتفاعات بازی دراز خادمان شهدا با دود کردن اسپند و دادن سربند زائران را بدرقه می کردند. طول مسیر صعود عطرآگین به عطر صلوات و ذکر و مداحی اشک و توسل بود. زائران هرچه این مسیر را به سمت بالا می رفتند بیشتر به عظمت و دلاورمردی رزمندگان پی میبردند که در این منطقه با تشنگی و سختی و با قدرت ایمان حماسه ای بزرگ آفریدند.
خادمان شهدا با عشق و علاقه و هر کدام با نیتی خاص به زائران خدمت میکردند.گروهی در طول مسیر با برپایی ایستگاههای صلواتی با شربت، آب و شیرینی از زائران پذیرایی می کردند و گروه دیگری نیز ایستگاه واکس صلواتی برپا کرده بودند و غبار کفشهای زائران شهدا را می زدوند.
در میان زائران نیز حضور مادران و پدران شهدا نیز به چشم می خورد که عاشقانه در کنار دیگر زائران این مسیر سخت را به عشق فرزند شهید خود و دیگر شهدا طی میکردند. جانبازان نیز از دیگر زائرانی بودند که در این مراسم بزرگ شرکت کرده بودند. عده ای از این جانبازان با ولیچر و عصا و به کمک فرزندان خود شیبهای تند ارتفاعات بازی دراز را طی میکردند و زیر لب ذکر میگفتند و اشک می ریختند، شاید زیر لب با همرزمان شهید خود در و دل میکردند و از آنها می خواستند تا آنها را در جمع خود بپذیرند.
گروهی از زائران راهیان نور که از فرهنگیان شهرستان سرپل ذهاب بودند از شهرستان خود تا قله بازی دراز که مسیری در حدود 15 کیلومتر است را به صورت نمادین با دوچرخه طی کرده بودند تا نام خود را در لیست ارادتمندان به شهدا ثبت کنند. بالگردی نیز در مسیر صعود زائران و محل یادمان را به یاد رشادتهای رزمندگان گلباران می کرد.یادمان شهدای گمنام که محل دفن سه شهید گمنام است ، در بالاترین نقطه این ارتفاعات قرار دارد که زائران، در پایان صعود 6 کیلومتری خود و بعد از زیارت، گرداگرد محلی که برای ویژه برنمه این مراسم برپا شده بود، جمع شدند.
سردار سرلشکر سید یحیی رحیم صفوی سخنران ویژه این مراسم بزرگ بود. وی در جمع زائران راهیان نور در سخنانی ضمن تبریک فرارسیدن اعیاد شعبانیه، افتتاح راهیان نور غرب 96 و قدرشناسی ملت از حماسهها و رشادتهای رزمندگان در عملیات بازیدراز را از جمله فلسفه حضور زائران راهیان نور در این یادمان برشمرد و گفت: رزمندگان دلیر اسلام در این منطقه در اردیبهشت سال 60 با فداکاری، ازخودگذشتگی و طرحریزی عملیاتی موجب شکست رژیم بعث عراق در به تصرف درآوردن این منطقه شدند.
وی در ادامه گفت: این حضور شما قدردانی از فداکاریها و شهامتهای رزمندگان دوران دفاع مقدس است و حیات و افتخار خود را مرهون خون پاک این شهیدان هستیم.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با بیان اینکه استان کرمانشاه در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بیش از دو هزار و 800 شهید و 22 هزار جانباز تقدیم اسلام کرده است، گفت: مردم استان کرمانشاه قبل از جنگ تحمیلی با عناصر ضدانقلاب میجنگیدند و پس از قبول قطعنامه هم در برابر منافقان ایستادگی کردند و در عملیات مرصاد ستون فقرات منافقین را شکست.
رحیم صفوی افزود: هماکنون نیز رزمندگان این استان برای دفاع از حرم ائمه اطهار(ع) و کمک به مردم سوریه و عراق به مقابله با دشمنان پرداختند که در این راه 13 شهید مدافع حرم تقدیم اسلام کردند.
وی در ادامه با طرح این سؤال که چرا دشمن جرأت حمله به مرزهای کشور را ندارد، بیان کرد: دشمنان انقلاب اسلامی میدانند که جوانان ایران قدرتمند و سلحشوران در راه انقلاب استوار هستند و پیام حضور شما پیام اقتدار و امنیت پایدار در مناطق مختلف ایران است.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به سفر مقام معظم رهبری در سالهای گذشته به استان کرمانشاه و لزوم انتقال آب به دشتهای استان کرمانشاه، گفت: انشاءالله در دشتذهاب و بیش از 70 درصد این منطقه طرح انتقال آب عملیاتی خواهد شد و موجب توسعه کشاورزی و اشتغالزایی جوانان خواهد شد.مدیحه سرایی حاج صادق آهنگران پایان بخش ویژه برنامه صعود سراسری کاروانهای راهیان نور به ارتفاعات بازی دراز بود./۱۳۲۵//۱۰۲/خ