عبودیت مهمترین سرمایه انسان برای تعالی مادی و معنوی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در جلسه تفسیر قرآن در ادامه مبحث «جانمایههای تقوایی در دوگانههای قرآنی»، اظهار کرد: عبودیت و بندگی رمز و راز رسیدن به قله معنویت و تسلط بر هواهای نفسانی است.
وی افزود: علامه جوادی آملی در این زمینه میفرماید: «انسان به هر اندازه بر خویشتن خویش پا بگذارد به همان نسبت اسرار عالم را میبیند، مانند انسانی که پا روی نردبان ده پلهای بگذارد منطقه دیدش وسیعتر میشود. انسان اگر بهطور کامل روی غرایزش پا نهد روی خویشتن خویش بهطور کامل پا گذارد، همه عالم را به مقدار امکان میتواند ببیند، تنها یک نردبان لازم است و آن نردبان بندگی است».
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی با بیان اینکه شعار بسیاری از پیامبران الهی هم بر محور دو موضوع عبودیت و بندگی و تقوا و خویشتنبانی شکل گرفته است، ادامه داد: در قرآن از زبان نوح پیامبر چنین میخوانیم: «أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاتَّقُوهُ وَأَطِیعُونِ».
وی گفت: بر زبان هود نبی هم همین دوگانه بههمپیوسته جاری شده است «وَإِلَی عَادٍ أَخَاهُمْ هُودًا قَالَ یا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَکمْ مِنْ إِلَهٍ غَیرُهُ أَفَلَا تَتَّقُونَ» و از زبان ابراهیم (ع) هم چنین نقل میکند: «وَإِبْرَاهِیمَ إِذْ قَالَ لِقَوْمِهِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاتَّقُوهُ ذَلِکمْ خَیرٌ لَکمْ إِنْ کنْتُمْ تَعْلَمُونَ».
رییس شورای استانی حوزههای علمیه خراسان شمالی خاطرنشان کرد: قرار گرفتن در نردبان بندگی به معنای خروج از حضیض دنیاگرایی و خودخواهی و منیّت و عروج و تعالی بهسوی توحید و حقیقتگرایی است.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی ادامه داد: سرمایه اصلی انسان در این بازار پر زرق و برق دنیا یکچیز بیشتر نیست و آن عبد شدن و بر اساس آن به تعالی اعتقادی، اخلاقی، اجتماعی و انسانی دست یافتن است.
وی تصریح کرد: پا نهادن در مسیر عبودیت هنگامی میسر میشود که انسان بر همه منیّتها پا بگذارد و مینهای رذیلت و خودخواهی را یکی پس از دیگری خنثی کند.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: پیامبران الهی هم خود در مکانت علیا و قله ارزشها قرار داشتند و دائماً در ارتباط با خدای سبحان به سر میبردند و هم همواره انسانها را از درّه دنیازدگی و دنیاگرایی به قله عبودیت و بلندای توحید فرا میخواندند.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی اظهار کرد: در این زمینه رسول اکرم (ص) به علمای نصاری فرمود: «تَعَالَوْا إِلَی کلِمَةٍ سَوَاءٍ بَینَنَا وَبَینَکمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَلَا نُشْرِک بِهِ شَیئًا وَلَا یتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ»؛ ای اهل کتاب بیایید بهسوی سخنی که میان ما و شما یکسان است که جز خداوند یگانه را نپرستیم و چیزی را همتای او قرار ندهیم و بعضی از ما بعض دیگر را غیر از خدای یگانه به ربوبیّت نپذیرد./9314/۲۰۲/ب2