اثرات تربیتی قهر والدین بر فرزندان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین دهقان نیا، کارشناس رسانه ملی امروز در برنامه آفتاب شرقی از شبکه یک سیما با اشاره به ویژگی های خانواده سعادتمند گفت: تمام تلاش پیامبران بر مستحکم کردن پایه های نهاد خانواده بوده است.
وی افزود: پیامبران در راستای تحقق این هدف آسمانی بر احساس مسؤولیت میان طرفین و اعتماد افراد خانواده به یکدیگر اشاره دارند و این موضوع را برای حیات و ادامه بقای خانواده ضروری می دانند.
کارشناس رسانه ملی تصریح کرد: رازداری و پوشانندگی عیوب میان اعضای خانواده از دیگر معیارهای خانواده سعادتمند در اسلام است و تمامی اعضای خانواده باید به این شکل رفتار کنند.
حجت الاسلام والمسلمین دهقان نیا در ادامه تدین را از مقوله رفتار و مهارت گفت وگو کردن و مهر ورزی را از امور رفتاری و قابل آموزش خواند، افزود: کنترل خشم از ويژگي ها و سیمای مهم خانواده شایسته است.
وی ضمن اشاره به اینکه قهر کردن رفتار مناسبی میان زوجین نیست چرا که به فرزندان منتقل می شود و عادت می آورد، اظهار کرد: زن و شوهر تا جایی که می توانند باید با گفت و گو و صبوری مشکلات خود را حل کنند و نباید با قهر این مشکلات را به بیرون از خانواده متنقل کرده و زمینه دخالت دیگران را در زندگی خود فراهم کنند.
کارشناس رسانه ملی با اشاره به آیه 134 سوره آل عمران متذکر شد که خداوند در این آیه به ویژگی های یک خانواده شایسته اشاره می کند که هم در پنهان و آشکار انفاق می کنند و هم خویشتن دارند.
حجت الاسلام والمسلمین دهقان نیا با بیان اینکه اعضای خانواده در یک خانواده سالم یکدیگر را در امور مختلف یاری می کنند، افزود: در خانواده دینی و متخلق جایی برای مسابقه خواسته ها نیست و گذشت و ایثار والدین در چنین خانواده ای فرزندان آنها را نیز با گذشت و با ایثار تربیت می کند و باید والدین به کودکان خود بیاموزند که در خانواده انسان باید به دیگری گذشت داشته و سعی کند با یاری دیگران زمینه انجام شدن کارها را فراهم کند.
وی افزود: متأسفانه خانواده های امروزی و حتی بچه ها خانه را با دادگاه اشتباه گرفته و هر کسی در خانه به دنبال احقاق حقوق خویش است که باید دقت کرد که خانه محل اجرای احکام و مفاد حقوقی نیست بلکه خانواده محل پایبندی به اخلاق و اخلاق مداری است و اخلاق حکم می کند که شایسته نیست که انسان برای برآورده شدن خواسته ها و نیاز های خود پدر یا مادر یا همسر خود را تحت فشار روحی و جسمی قرار دهد./968/پ۲۰۲/ی