نگارش کتاب، بیش از زیبایی قلم به تحقیق نیاز دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در استان مرکزی، حجتالاسلام کاظم سپاسی آشتیانی مدیر حوزه علمیه استان مرکزی، بعد از ظهر امروز در مراسم اختتامیه نهمین جشنواره استانی علامه حلی که در فرهنگسرای آیینه شهر اراک برگزار شد، ضمن تشکر از زحمات اساتید ارزیاب مقالات جشنواره و تبریک فرا رسیدن ماه ربیع الاول که با بشارت نیکوی نابودی داعش به همت نیروهای مقاومت، سردار سلیمانی و فرماندهی رهبر معظم انقلاب در صدر همراه بود، بیان کرد: نگارش کتاب بیش از زیبایی قلم به تحقیق و تسلط بر موضوع نیازمند است و افزایش کیفیت اقدامات پژوهشی باید در دستور کار طلاب قرار بگیرد.
مدیر حوزه علمیه استان مرکزی در رابطه با جشنواره علامه حلی، اظهار داشت: موضوع جشنواره پژوهش و تحقیق بوده و به نام یکی از شخصیت های بزرگ تاریخ اسلام است، علامه حلی دارای آثار بسیار ارزشمندی در رشته های مختلف فقه، اصول و فلسفه بوده و یک متکلم به معنای واقعی بود و در علم کلام اقداماتی انجام داد، او یک مفسر چیره دست و رجالی ارزشمند و متبحر در حوزه های متفاوت علوم بود.حجت الاسلام سپاسی آشتیانی ادامه داد: با توجه به فرموده رهبر معظم انقلاب که زیبا نوشتن و قلم زدن یک قسمت کار است اما در تحقیق، تدریس و سخنرانی تنها زیبایی مد نظر نبوده و این یکی از ویژگی های لازم است لذا طلاب باید توجه داشته باشند که دانش و توانایی علمی دارای ارزش بسیار والایی است که به مطالعه و تدبر نیاز دارد.
وی افزود: کسب علم به زحمت کشیدن و تحمل رنج و سختی نیاز دارد و شبیه به چاه کندن با سوزن است و زمانی که به آب روشن و شیرین برسد دارای ثمرات بسیار است، تحقیقات علمی زمانی مفید خواهند بود که ناشی جوشش از چاه درون باشند و اگر سدی ایجاد شد سبب ریزش آن شود.
مدیر حوزه علمیه استان مرکزی بیان کرد: علم و دانش محدود، همچون مقدار کم آب به زودی و آسانی آلوده می شود، برداشت از علوم سطحی برای جامعه مفید نیست، با مطالعه تاریخ بزرگان به آمادگی و سطح علمی بالای آنان پی خواهیم برد که هر کجا نیاز احساس میشد قلم می زدند.
حجت الاسلام سپاسی آشتیانی اضافه کرد: با مطالعه تاریخ شیخ صدوق در می یابیم که پس از رفتن ایشان به بغداد، یکی از دوستان به ایشان می گوید که زکریای رازی کتابی با عنوان "کسی که طبیب کنار او نیست" نوشته است، شما نیز کتابی را با عنوان "کسی که فقیه کنار او نیست" بنویسید تا مردم احکام شرع خود را بدانند، ایشان تعلل نکرده و به دلیل آمادگی ذهنی بالا شروع به قلم زدن و نوشتن می کنند و این کتاب جزء یکی از کتب اربع ارزشمند شیعه قرار می گیرد.
مدیر حوزه علمیه استان مرکزی با بیان اینکه جشنواره علامه حلی از نظر کمی طلاب شرکت کننده امیدوار کننده است، گفت: جشنواره علامه حلی باید نسبت به کیفیت نیز دارای رشدی فزاینده شده و طلاب به سمت پاسخ به شبهات موجود با قلمی علمی و روان بروند.
حجت الاسلام سپاسی آشتیانی خاطر نشان کرد: شبهه گاهی شیطنت دشمنان است اما شبهه های علمی همیشه وجود داشته و در جایی که مغرضانه نبوده و قصد تخریب ندارد سبب کمال علمی خواهد شد، زمانی که شبهه ای مطرح می شود طلاب و قلم زنان فراوان باید با توانایی بالا به آن ها پاسخ دهند، ما باید به جایگاهی برسیم که بتوانیم به عنوان مدافعان حریم دینی به تمامی سوالات و شبهات موجود پاسخ علمی دهیم.
وی ادامه داد: رفع شبهات غنیمتی برای مطرح کردن حرف های ناب اسلام در زمینه های متفاوت است، ما معتقد هستیم اسلام دین کامل بوده و نسخه کامل تسلیمی است که خداوند متعال این تسلیم را با اولین پیامبر خود مطرح کرده و با آخرین پیامبر تسلیم را به پایان رسانده و نام آن را اسلام گذاشته است، ما باید از این ادعا دفاع کنیم.
مدیر حوزه علمیه استان مرکزی گفت: عالمان و گذشتگان از اعتقادات خود دفاع کرده و میراث ارزشمندی را برای ما به غنیمت گذاشته اند، بسیاری از شبهاتی که امروزه با شکل و صورت جدیدی مطرح می شود در گذشته مطرح شده و در کتب بزرگان موجود است لذا ما باید با مطالعه، بررسی، تحقیق و کار بیشتر پاسخ های به روز تهیه کنیم.
حجت الاسلام سپاسی آشتیانی با اشاره به سخنی از امام علی(ع)، اظهار داشت: اجتهاد بدون تحقیق ندارد و کاری که بدون تحقیق باشد ارزشی نخواهد داشت.
مدیر حوزه علمیه استان مرکزی با بیان سخنی از پیامبر اکرم (ص)، گفت: بانگ قلم علما، به زمین خوردن پای مجاهدان و صدای چرخ بافندگی زنان پاکدامن حجاب ها را از بین می برد و کار به خدای متعال می رسد.
حجت الاسلام سپاسی آشتیانی در ادامه گفت: به فرموده پیامبر اکرم(ص)، زمانی که مومن از دنیا برود و یک برگه کاغذ از خود به جای بگذارد که روی آن یک مسأله علمی باشد، آن برگه بین آن انسان و آتش جهنم یک سطر و پوشش ایجاد می کند و اجازه نمی دهد که آتش به او برسد و به ازای هر حرفی که در آن برگه نوشته است خدا یک مدینه و شهری عنایت می کند که وسعت آن از دنیا هفت برابر بیشتر است./842/پ۲۰۲/ب۱