وقف در سلامت و امنيت جامعه نقش اساسي دارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، آيت الله عبدالنبي نمازي ظهر امروز در ديدار مديركل اوقاف و امور خيريه استان اصفهان و مديران ادارات اوقاف و امور خيريه منطقه شمال استان اصفهان، گفت: يكي از نشانه ها و دلائل غني بودن اقتصاد و فرهنگ اسلامي توجه به موضوع وقف است.
وي با تأكيد بر اينكه اقتصاد مقاومتي مورد نظر رهبر معظم انقلاب در همه عرصه ها بايد تحليل و تفسير شود، افزود: نقش وقف در اقتصاد، سلامت و امنيت جامعه و نقش وقف در پيشرفت علم و توسعه علمي، سلامت جسم، سلامت روحي و فكري، ارتقاي ميزان معرفت جامعه و نقش وقف در مبارزه با فقر اگر به درستي تحليل و تفسير و تعريف شود بسياري از مشكلات جامعه حل و فصل خواهد شد.
آيت الله نمازي همچنين، نقش وقف در امنيت اجتماعي و سلامت خانواده و ازدواج را ياد آور شد و ادامه داد: اگر در جامعه اسلامي ازدواج جوانان آسان سازي شود از بسياري منكرات و آسيب هاي اجتماعي جلوگيري خواهد شد، چرا كه منشأ بسياري از مشكلات اجتماعي به دليل عدم تعهد افراد به خانواده است.
وي با بيان اينكه كارشناسان جرم شناسي، بيشترين جرم ها را به خانواده هاي فقير نسبت داده اند كه به دليل محروميت هايي كه با آن روبرو هستند دست به جرم و جنايت مي زنند، گفت: در وقف بايد اولويت هاي امروز جامعه استخراج و به مردم معرفي شود تا براساس اولويت ها و نيازهاي روز جامعه اقدام شود.
نماينده ولي فقيه در كاشان، نقش وقف در ارتقاي معرفت جامعه را مهم قلمداد و عنوان كرد: وقف در كمك به ادامه تحصيل دانش آموزان، دانشجويان و طلاب كه به دليل فقر از ادامه تحصيل باز ميمانند مي تواند نقش مهمي داشته باشد، چرا كه بين آنها استعدادهاي درخشان زيادي وجود دارد.
به گفته وي، در بين دانش آموزان و دانشجويان و طلابي كه به دليل مشكلات مالي از ادامه تحصيل منصرف مي شوند امكان اينكه برخي از آنها در آينده بتوانند به عنوان يك عالم و يا مفسر و دانشمند به جامعه خدمت كنند زياد است.
آيت الله نمازي گفت: اگر موقوفاتي در زمينه كمك به دانش آموزان و دانشجويان و طلاب وجود داشته باشد و از آنها حمايت شود و هزينه تحصيلات آنها و حتي تحصيلات خارج از كشور آنها تأمين شود مي تواند براي آينده جامعه مفيد و موثر باشند.
وي، وقف در زمينه ازدواج، پيشگيري از طلاق و ارتقاي فرهنگ جامعه را مهم خواند و بيان كرد: عامل اصلي گناه و فساد در جامعه جهل است، از اين رو براي رسيدن به سعادت، جهل بايد تبديل به علم شود چرا كه، علم روشنايي است اما جهل تاريكي و ظلمات است و هرجايي كه علم باشد آنجا روشنايي است.
نماينده ولي فقيه در كاشان، علم را عامل كمال جامعه و جهل را عامل عقب ماندگي جامعه خواند و افزود: جامعه در نظام توحيدي بايد مسلح به سلاح علم باشد و اولويت نظام اسلامي نيز پيش بيني اعتبار براي بالابردن سطح آگاهي مردم است.
وي وقف را يكي از عوامل تأثيرگذار در بالابردن سطح آگاهي مردم يك جامعه دانست و اظهار داشت: مديريت امامزادگاني كه در اختيار وقف است بايد به جامعه معرفي شود و يكي از راههاي معرفي امامزادگان در دسترس بودن اطلاعات هريك از امامزادگان براي زائرين آن است تا متوجه باشند چه امامزاده اي را زيارت ميكنند.
آيت الله نمازي تأكيد كرد: وقف در سلامت و امنيت و استقلال جامعه و بالابردن ميزان معرفت جامعه مي تواند نقش مهمي داشته باشد اما از آن غفلت شده است.
در ادامه حافظيان سرپرست اداره اوقاف و امور خيريه كاشان نيز از ثبت هشت وقف جديد و چهار وقف شناسايي شده به ارزش بالغ بر 15 ميليارد ريال در هشت ماه سال جاري خبرداد و افزود: اين وقفيات بيشتر در زمينه مسجد و حسينيه، طلاب، وقف امامزاده و عيد غدير بوده است.
وي، از اخذ 8 سند مالكيت تك برگي در طرح تبديل اسناد مالكيت دفترچه اي به تك برگي خبرداد و گفت: اخذ سند ششدانگ 22 هزار مترمربعي کاروانسراي تاريخي شهر قمصر و اراضي مربوطه و همچنين خريداري قطعه زميني به مساحت 16 هزار متر مربع براي آستان مقدس علي ابن باقر(ع) از مهمترين اسناد مالكيت اخذ شده است.
حافظيان، همچنين از صدور بيش از يكهزار سند مالي از ابتداي سال جاري تاكنون خبرداد و افزود: صدور اين ميزان سند مالي در راستاي اجراي امينانه نيات واقفين خيرانديش و برابر با نيات واقفين خيرانديش بوده كه عوايد حاصل از اين موقوفات در محلهاي مورد نظر و براي مصارف خاص خود هزينه شده است.
در ادامه، حجت الاسلام روان رييس اداره اوقاف و امور خيريه شهرستان آران و بيدگل تعداد موقوفات اين شهرستان را 951 موقوفه اعلام كرد و گفت: شهرستان آران و بيدگل داراي 3 هزار و 513 رقبه و 43 بقعه متبركه است كه از اين تعداد بقعه متبركه 4 بقعه متعلق به علما و مشاهير است و 40 بقعه نيز متعلق به امامزادگان است.
وي از 6 وقف جديد به ارزش تقريبي يك و نيم ميليارد تومان در سال جاري خبرداد و افزود: در بحث تثبيت مالكيت موقوفات نيز بيش از 20 سند موقوفه اخذ و 50 مورد موقوفه ديگر براي اخذ سند در مراحل ثبتي قرارگرفته است.
همچنين حجت الاسلام اكبري رييس اداره اوقاف و امورخيريه شهرستان نطنز، تعداد موقفات اين شهرستان را 524 موقوفه اعلام كرد و افزود: در شهرستان كاشان يكهزار و 300 رقبه موقوفه نيز به ثبت رسيده است كه اكثريت آن مزروعي است.
وي افزود: اسناد مالكيت 90 درصد از موقوفات شهرستان نطنز اخذ شده است و 10 درصد مابقي موقوفاتي است كه مربوط به حسينيه و مساجد است.
حجت الاسلام اكبري در ادامه از ثبت 3 وقف جديد در دهه وقف به ارزش 700 ميليون تومان در شهرستان نطنز خبرداد و يادآور شد: موقوفه احمد رستم با يكهزار و 120 سال قدمت از قديمي ترين موقوفات اين شهرستان است، ضمن اينكه تمامي شهر طرق رود نيز موقوفه است.
به گفته وي، شهرستان نطنز داراي 40 امامزاده واجب التكريم است كه از اين تعداد 33 امامزاده و 6 نفر از علما و مشاهير شهرستان نطنز هستند.
رييس اداره اوقاف و امورخيريه شهرستان نطنز، گفت: در هشت ماهه سال جاري بالغ بر يك ميليارد و 800 ميليون تومان هزينه عمراني بقاع متبركه شهرستان نطنز شده است.
در ادامه حجت السالام محلوجي رييس اداره اوقاف و امور خيريه شهر بادرود نيز تعداد موقوفات اين شهرستان را 70 موقوفه و 220 رقبه اعلام كرد و يادآور شد: شهر بادرود زير نظر شهرستان نطنز است اما به دليل حضور امامزاده آقا علي عباس اين شهر نيز داراي اداره اوقاف و امور خيريه است و تمام فعاليتهاي اين اداره نيز به دليل حضور اين امامزاده بزرگوار و شاخص در استان اصفهان است.
وي ساخت يك زائرسراي 47 واحدي به مساحت 5 هزار مترمربع، ساحت 100 واحد تجاري با مشاركت بخش خصوصي و ساخت يك درمانگاه مجهز را از مهمترين اقدامات عمراني انجام شده اعلام كرد.
محمد خير خواه رييس هيات امناي آستان علي ابن باقر(ع) هزينه هاي عمراني انجام شده در بقعه متبركه علي ابن باقر در مشهد اردهال كاشان طي سالهاي 93 تا كنون را بالغ بر 20ميليارد و 175 ميليون تومان اعلام كرد و گفت: طي اين مدت بيش از يك و نيم ميليارد تومان درآمد غبارروبي بقعه متبركه علي ابن باقر(ع) بوده است./1307/پ201/ب1