ضرورت استفاده از ظرفیت هیأت امنای مدارس و خیران برای ایجاد موقوفات

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام محمد آبادی پیشه، مسؤول دفتر امور موقوفات و منابع پایدار حوزه های علمیه، پیش از ظهر امروز در نخستین هم اندیشی مدیران و نمایندگان دفتر موقوفات و منابع پایداری مدارس علمیه خوزستان که در مسجد اعظم اهواز برگزار شد، با اشاره به سخن رهبری مبنی بر اینکه علمای شیعه برای ترویج مذهب تشیع سر سفره مردم نشستند، ابراز داشت: این سنت برگرفته از آموزه ها و عادات اهل بیت(ع) است؛ از این رو علمای دین و روحانیت باید رو پای خود بایستند.
مسؤول دفتر امور موقوفات و منابع پایدار حوزه های علمیه با بیان اینکه حوزه علمیه تا پیش از انقلاب کمترین وابستگی را به دولت ها داشت، افزود: علما هیچ وقت خود برای کمک به سوی سردمداران و حاکمان نمی رفتند بلکه کمک های صورت گرفته از سوی خود حاکمان صورت گرفت البته در دوران پهلوی به هستی حوزه حمله شد به ویژه که بحث موقوفات را به تاراج بردند.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه در اوائل انقلاب اسلامی فرصتی برای کمک به حوزه نبود، تصریح کرد: سال 79، در قبال نخستین کمکی که دولت به حوزه می خواست بپردازد، مراجع تقلید بسیاری مقاومت کردند و در نهایت مسأله به رهبری رسید و ایشان بیان کردند که اخذ هزینه برای ساخت و ساز صرف شود نه امور جاری حوزه.
حجت الاسلام آبادی پیشه با بیان اینکه نظام برآمده از حوزه است، عنوان داشت: وظیفه دولت ها کمک به حوزه است اما این کمک ها نباید در امور جاری حوزه خللی ایجاد کند.
این مقام مسؤول با اشاره به اینکه میانگین هزینه های مربوط به مدرسه به تناسب طلاب ماهیانه 150 هزار تومان از سوی مرکز مدیریت حوزه در نظر گرفته شده است، بیان داشت: چندین جلسه در استان های مختلف برگزار کردیم اما خوزستان نخستین استانی است که مدیران مدارس در چنین هم اندیشی شرکت کردند که قطعا چنین حضوری در پیگیری کارها و بحث موقوفات بسیار راهگشا خواهد بود.
حجت الاسلام آبادی پیشه استفاده از ظرفیت هیأت امنای مدارس، خیران، همراهی با سازمان اوقاف برای توجه به مقوله وقف و احیا و ایجاد موقوفات را خواستار شد./9456/پ203/ب1