۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۵
کد خبر: ۵۶۹۴۶۵
رییس سابق شورای اسلامی شهر تهران:

شهید چمران یک دانشمند عارف بود

رییس سابق شورای اسلامی شهر تهران گفت: شهید مصطفی چمران افزون بر دانشمند بودن عارف الهی هم بود، هرکسی که یادداشت‏های شهید چمران را مطالعه کند، به عارف بودن این شهید والا مقام پی می‏‌برد.
مهدی چمران

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، مهدی چمران در ویژه برنامه پرسمان دینی که به مناسبت ایام شهادت مصطفی چمران در صحن جمهوری اسلامی حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه روز 31 خردادماه سالروز شهادت مصطفی چمران بود، عنوان کرد: سخن گفتن از شهید مصطفی چمران که نمونه کامل جهاد و شهادت و شاگرد مکتب علی(ع) بود، سخت و دشوار است، چرا که حتی نمی‏توان یکی از ابعاد وجودی او را آنگونه که هست، توصیف کرد و نباید انتظار داشت که بتوانیم تصویر کاملی از او ترسیم کنیم.

وی با اشاره به اینکه مصطفی چمران یک دانشمند بزرگ بود، ادامه داد: وی تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه انتصاریه نزدیک پامنار گذراند و دوران متوسطه را در دارالفنون و البرز طی کرد. به سال ۱۳۳۲ با رتبه ۱۵ در رشته الکترومکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران پذیرفته شد. سپس با دریافت بورس تحصیلی، در دوره‌های کارشناسی ارشد (electronic) در دانشگاه تگزاس A&M و دکتری (رشته فیزیک پلاسما و الکترونیک) در دانشگاه برکلی تحصیل کرد.

رییس سابق شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: شهید چمران در تمام دوران تحصیل شاگرد اول بود و نمره 22 را در درس ترمودینامیک دریافت کرد. چمران در ریاضیات و هندسه آن قدر توانا بود که حریفی نداشت. وی در درس‌ رایانه آنالوگ که جزو مهم ترین و سخت ترین درس‏ ها بود، نمره ۲۰ گرفت.

وی افزود: شهید چمران در مبارزه با اسرائیل و نابود کردن تانک‏های اسرائیلی سنگ تمام گذاشت، چمران از قلب بیروت سوخته و خراب تا قله ‏های بلند كوههای جبل العامل و در مرزهای فلسطین اشغال شده از خود قهرمانی های بسیاری به یادگار گذاشت و در قلب محرومان و مستضعفان شیعه جای گرفت.

وی ادامه داد: دکتر دعایی درباره عمل جراحی شهید چمران می‏ گوید که در زمان جنگ به دلیل تعداد زیاد مجروحان گاهی اوقات مجبور می‌شدیم دو عمل جراحی را همزمان در یک اتاق عمل انجام دهیم. آن روز هم در اتاق عمل بیمارستان گلستان اهواز یک جراحی دیگر هم در حال انجام بود و ما به دلیل کمبود امکانات مجبور شدیم مصطفی چمران را در گوشه‌ای از اتاق عمل و با اندک وسایل در دست و بدون بیهوشی جراحی کنیم. مجبور شدیم بدون دستگاه بیهوشی و تنها با استفاده از داروهای آرامش‌بخش جلوی خونریزی را بگیریم.

چمران ادامه داد: حین انجام عمل جراحی از پشت پرده‌ای که جلوی صورت بیمار کشیده می‌شود، از وی پرسیدم که چه وضعی دارید؟ در پاسخ گفت: «شما کار خودتان را انجام می‌دهید و من نیز کار خودم را انجام می‌دهم.» در طول مدت جراحی چمران به هوش بود و در حال دعا و صحبت با خداوند و قرائت آیات قرآن بود و صدای خوبی داشت. فردی که در جنگ این همه رشادت و شگردهای جنگی داشت، در عین حال دارای روحی لطیف و ظریف بود و قطعا هر کسی نمی‌تواند این چنین باشد و تنها مردان خدا این گونه هستند./934/د103/ب1

ارسال نظرات