مدرسه علمیه امامیه بازسازی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، آیت الله صدوقی، از علمای مازندران امشب در جلسه بازسازی مسجد جامع ساری که در بیت آیت الله نظری خادم الشریعه برگزار شد با اشاره به سابقه سه هزار ساله مسجد جامع ساری، از آن به عنوان یک اثر ارزشمند تاریخی و دینی استان مازندران یاد کرد.
وی با بیان این که مسجد جامع ساری مرکز بسیاری از تصمیم گیری ها و حرکت های سیاسی و انقلابی در ادوار مختلف تاریخ بوده است، افزود: در جریان نهضت انقلاب اسلامی بسیاری از حرکت های انقلابی از مسجد جامع آغاز می شد و به دیگر جاها انتقال پیدا می کرد.
تولیت مدرسه علمیه امامیه ساری با تأکید براین که این بنای ارزشمند مذهبی باید با دقت در استقامت آن هر چه زودتر به عنوان یک بنای مهم عبادی باید زودتر مورد استفاده مردم قرار گیرد، خاطرنشان کرد: یکی از مهم ترین مطالبات علما و مردم مؤمن و دیندار ساری تسریع در کار بازسازی مسجد جامع با حفظ استقامت آن است.
آیت الله صدوقی در ادامه سخنان خود از مسجد جامع به عنوان آبروی شهر ساری یاد کرد و گفت: امروز خواسته مردم بازگشت این بنای ارزشمند به همان حالت اولیه است.
استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از سخنان خود همچنین به آتش سوزی و تخریب کامل مدرسه علمیه امامیه ساری در جریان آتش سوزی مسجد جامع این شهر اشاره کرد و افزود: متأسفانه در این حادثه ناگوار این مدرسه نیز کاملاً سوخت و خسارت های جدی به این مکان تاریخی وارد شد.
تولیت مدرسه علمیه امامیه ساری در ادامه سخنان خود با بیان این که با اشاره به این که سازمان میراث فرهنگی بدون هماهنگی با ما این مدرسه را در فهرست آثار ملی قرار داده است، خاطرنشان کرد: با توجه به قدمت 200 ساله این بنا، این مدرسه علمیه از سوی میراث فرهنگی ثبت ملی شده است.
وی با بیان این که بنای جدید این مدرسه باید به گونه ای احداث شود که با شرایط روز تحصیل در حوزه مطابقت داشته باشد، تصریح کرد: باید در عین حفظ جایگاه میراثی، بنای جدید کاملاً به روز و برای تحصیل مناسب طلاب احداث شود.
آیت الله صدوقی با تأکید بر حفظ شئون میراثی در بازسازی و مرمت مدرسه علمیه امامیه خاطرنشان کرد: باید از همه ظرفیت های موجود به منظور بازسازی مناسب این مدرسه علمیه قدمی برداشته شود تا شاهد رونق دوباره فعالیت های علمی و آموزشی در این مدرسه باشیم.
تولیت مدرسه علمیه امامیه ساری در بخش دیگری از سخنان خود وحدت و همدلی علمای مرکز استان اشاره کرد و گفت: این وحدت و همبستگی آثار و برکات بسیار ارزشمندی برای مازندران در پی داشته است.
وی به تعدد امامان جماعت مسجد جامع ساری اشاره کرد و با بیان این که این تعدد بر خلاف برخی تفکرات غلط به معنای اختلاف میان علما نیست، خاطرنشان کرد: این تعدد حضور، بستری را برای حضور پررنگ تر مردم با سلایق مختلف در مسجد جامع ساری فراهم کرده است.
آیت الله صدوقی در ادامه سخنان خود امروز یک وحدت بسیار خوبی میان علمای ساری با محوریت آیت الله نظری خادم الشریعه برقرار است، تصریح کرد: باید از این ظرفیت ارزشمند در جهت توسعه و تقویت مرکز استان در ابعاد مختلف بهره گرفته شود.
ایزدی، مسؤول بازسازی مسجد جامع ساری در حوزه میراث نیز در ادامه این جلسه با اشاره به مهم ترین اقدامات صورت گرفته در جهت بازسازی و مرمت این بنای تاریخی گفت: همه تلاش مجموعه میراث فرهنگی بهره گیری از همه ظرفیت ها به منظور بازسازی مناسب این بنا است./۹۵۰/پ۲۰۳/ب۱