شاخصه های سیره عملی حضرت زهرا در تربیت فرزند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین آذربایجانی در جلسه ای که به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در مدرسه عالی خاتم الاوصیاء برگزار شد، بر نقش محوری تربیت فرزندان از بستر خانواده تاکید و تصریح کرد و در این باره اظهار داشت:هماره ما میتوانیم از حضرت فاطمه زهرا در تمام شئونات برای بحث تربیت الگو بگیریم چرا که الگو گیری و الگو سازی یکی از جوانب مهم تربیتی است.
وی در ادامه با اشاره به حدیثی از حضرت صاحب العصر و الزمان(عج) گفت: شخصیت و ارتفاع وجودی حضرت زهرای اطهر به سبب عبادت الهی به حدی است که ایشان می فرماید: فی ابنة رسول الله لی اسوة حسنة و بر این اساس بر ماست که در تمام جوانب زندگی آن حضرت را الگو وسرمشق خود قرار دهیم.
وی در ادامه شاخصه های شخصیتی و سیره عملی آن حضرت را در بحث تربیت فرزندان بیان کرد و افزود: آنچه پایه و شالوده ساختمان عظیم تربیت را پی ریزی می کند،تربیت خانوادگی است.امری که مغفول مانده و متاسفانه نقش خانواده ها به ویژه امروزه مادران در این زمینه بسیار کمرنگ است. زیرا نوددرصد تربیت به صدا و سیما و مدارس و سایر نهادها واگذارشده است.در صورتی که فرزندان درسنین اولیه که در خانه اند شخصیت آنان شکل می گیردو تاثیر مستقیم شخصیت مادر در شکل دهی به سرنوشت آینده فرزندان کاملا واضح و مبرهن است. شخصیتی همچون آیت الله بروجردی را وقتی مطالعه می کنیم به شخصیت و معنویت والای مادر او و تاثیر آن بر نوع تربیت ایشان پی می بریم.
رئیس اندیشکده معنویت مرکز الگو بر عنصر تکریم فرزندان متمرکز شده و در این باره افزود: قسمت عمده کسانی که در سنین بالا مرتکب جرایم سنگین شده اند،و قتی پرونده آنان بررسی می شود، مشخص می گردد که عقده حقارت ناشی از نوع رفتار خانواده با فرزندان در نهایت منجر به جرایم بزرگ و ناسازگاری با اجتماع می شود.و باتوجه به این که شخصیت کودکان از سنین کودگی نقش می گیرد بنابراین باید تربیت از همان نهاد خانواده بر محور تکریم فرزندان و احترام به آنان انجام شود.
وی مراقبت معنوی فرزندان و توجه خاص خانواده در این خصوص را یادآورشد و سیره اهل بیت به ویژه حضرت فاطمه را بزرگ ترین الگو در این باره دانست.
وی با انتقاد از مواضع متصدیان امر تربیت گفت: براستی ما که خودمان را متصدیان و متولیان امر تربیت جامعه میدانیم تا چه حد در امر تربیت فرزندان خودمان توفیق داشته ایم؟!و چه میزان حاضریم در هفته یا شبانه روز وقت بگذاریم که اوقاتی را صرف تربیت معنوی فرزندان و خانواده خود کنیم ؟در حالی که اهل بیت علیهم السلام اصرار داشتند که فرزندانشان در برخی ایام و لیالی معنوی به هر شکل همراه باشند در انجام مناسک و تعظیم شعائر.
حجت الاسلام آذربایجانی به عنوان دیگر پارامتر موثر در امر تربیت به جریان و امر سختی دیدن و سختی کشیدن فرزندان اشاره کرد و عنوان کرد: ما فکر می کنیم اگر تمام شرایط را برای فرزندانمان ایجاد کردیم لطف بزرگی در حق داشته ایم در حالی این قضیه به عبارتی بزرگ ترین ضربه را در آینده به او وارد می کند و لازم است درصدی از سختی کشیدن و سختی دادن فرزندان برای آمادگی جهت فراز و نشیب های روزگار در پیش رو هماره مد نظر مربیان و به ویژه خانواده قرار گیرد.
وی به عنوان نمونه تاریخی این موضوع، جریان هل اتی و روزه داری فرزندان (حسنین) همراه امام علی و حضرت فاطمه علیهم السلام را مطرح کرد و آن را درسی عظیمی به مخاطبین در هر زمان و مکان قلمداد کرد و گفت: باید فرزندان را در سطوحی از سختی قرارداد تا در فردا و فرداها در مواجهه با مشکلات استوار و مقاوم باشند؛ اگر این گونه نبود نه امام حسین علیه السلام می توانست در مقابل یزید بایستد و نه امام حسن علیه السلام مقابل مکاید معاویه.
وی با جمع بندی صحبتها «بازی کردن با کودکان» را آخرین عنصر در امر تربیت فرزند در نگاه و رویکرد الگو گیری از سیره حضرت زهرا دانست و گفت: بازی کردن به اصطلاح عوام نه به معنی از سر خود گرفتن و نه به معنی رفع تکلیف است بلکه یاددادن زندگی به این زبان با کودکان است. /924/پ202/ج