وظیفه اصلی ما در مسأله مهدویت جهانی فکر و جهانی عمل کردن است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اسراء، جمعی از اعضای مرکز تخصصی مهدویت با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار و گفتگو کردند.
حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار اظهار داشت: در طول تاریخ هر جا دین، قدرت یافت، عده ای ابتدا با آن مخالفت کردند، اما بعد از اینکه دیدند دین، قدرت خود را تثبیت کرد و در جامعه مورد پذیرش قرار گرفت، آنها نیز مدعی دینداری شدند اما در مرحله بعد خود را صاحب دین معرفی کردند.
وی ادامه داد: در تاریخ آمار مدعیان کذاب کمتر از انبیاء الهی نبوده است و همواره در مقابل پیامبران عده ای بوده اند که ادعای دروغین داشته باشند.
این مفسر برجسته قرآن کریم تصریح کرد: با مطالعه تاریخ می بینیم که دشمنان در پنج بخش قدم گذاشته اند؛ بخش اول، در مساله «توحید»، فرعون ابتدا با توحید مخالفت کرد اما وقتی دید الوهیت جای خود را بین مردم باز کرده است گفت بله! خدا وجود دارد، اما من خدا هستم! بخش دوم، در مساله «نبوت»، ابتدا بسیاری با نبوت مخالفت کردند و گفتند اگر خداوند بخواهد برای ما پیامبری بفرستد باید از فرشتگان باشد، اما وقتی نبوت توسط مومنین پذیرفته شد، آنها نیز نبوت را قبول کردند اما خود را نبی معرفی کردند و ادعای نبوت کردند، در مساله «امامت» و خلیفه بعد از پیامبر(ص)، ابتدا امامت را رد کردند اما وقتی دیدند نمی شود جامعه را بدون رهبر رها کرد سقیفه را به جای غدیر نشاندند، در مساله «نائبان» و علمای بعد از ائمه(ع) نیز در ابتدا مخالفان نیابت برخاستند و مخالفت کردند اما بعداً پدیده علمای درباری پیدا شد یا مدعیان دروغینی که ادعای نیابت از ائمه داشتند ظهور کردند، در مساله «توده مردم مومن»، دشمنان در ابتدا آنها را اُمل و عقب افتاده می گفتند، اما وقتی دیدند که دین، همه جامعه را فراگرفته و بسیاری از مردم متدین شدند و مومنان محترم هستند، ایمان را قبول کردند و پدیده نفاق و منافق از اینجا شکل گرفت، این پنج بخش همواره در طول تاریخ بوده است.
حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: قبل از انقلاب حوزه مهجور بود و بسیاری از مباحث اصلاً در حوزه مطرح نمی شد، در آن زمان طلاب نهایتاً تا مباحث حج را می خواندند و مباحثی همچون جهاد و قضا را محل ابتلا نمی دانستند، اما خدا امام(ره) و شهدا را رحمت کند که علم و حوزه را زنده کردند، حوزه آن روز ضعیف بود اما اکنون که به برکت انقلاب، حوزه جایگاه خود را بازیافته است باید مباحثی همچون خمس توسط حوزه احیاء شود و به صحنه اجتماع بیاید و شبهات مربوط به آن توسط حوزه پاسخ داده شود.
وی با اشاره به برخی خطرات اعتقادی که ممکن است حوزه را تهدید کند بیان داشت: چنانچه حوزه ما جامع الاطراف بود این خطرات عقیدتی حوزه و طلاب را تهدید نمی کرد، خلاء مباحث کلامی و امامت شناسی در حوزه آسیب هایی را به وجود آورد اما جلو ضرر هرگاه گرفته شود منفعت است و بر ما واجب است که جلو ضرر بیشتر در این زمینه را بگیریم.
این مفسر برجسته قرآن کریم ادامه داد: حوزه باید با همه وجود از دین محافظت کند اما وجود این بیماری ها نباید باعث شود همواره به فکر درمان باشید و از پیشگیری غفلت کنید، در این راستا لازم است کار فرهنگی را بیش از پیش تقویت کنید.
حضرت آیت الله جوادی آملی در پاسخ به شبهه ای در خصوص اعتقاد برخی از فرقه های انحرافی به کشف و شهود به وسیله خواب، بیان داشت: این تلقینات قبلی است که در خواب مشهود می شود، باید توجه داشت مواد اولیه سالم غذای سالم تحویل می دهد اما حاصل مواد اولیه مسموم غذای ناسالم خواهد بود؛ رویایی که محصول تلقین احمد الحسن ها است از همین جنس غذاهای ناسالمی است که با مواد اولیه مسموم به وجود آمده است، اما آنچه در جلد هشت کافی آمده که حضرت به شاگردان خود می فرمود دیشب در خواب چه دیدید؟ آن خواب در نتیجه تلقینات سالمی بود که از حضرت به شاگردان منتقل می شد و آن علم را برای آنها از علم حصولی به علم حضوری تبدیل می ساخت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: اسلام در سه بخش برنامه دارد؛ بخش «ملی» که مربوط به مسلمانان است، بخش «منطقه ای» که موحدان عالم را شامل می شود و بخش «بین المللی» که مخاطب آن همه انسان ها اعم از موحد و غیرموحد هستند، مهدویت از جمله موضوعات بین المللی اسلام است.
این مفسر برجسته قرآن کریم ادامه داد: در مساله مهدویت وظیفه اصلی ما این است که جهانی فکر کنیم و جهانی عمل کنیم؛ «لیظهره علی الدین كله» یک دستور همگانی است اما کسی می تواند داعیه جهانی شدن داشته باشد که جهانی فکر کند و جهانی فکر کردن، فهم جهانی می خواهد در نتیجه ما باید از تفکرات و مکاتب موجود در سرتاسر جهان باخبر باشیم، دست ما پر باشد و در مقابل آنها پاسخ داشته باشیم، اینکه پیامبر(ص) فرمود «الْإِسْلَامُ يَعْلُو وَ لَا يُعْلَی عَلَيْهِ» این جمله خبری است که به داعی انشا القا شده است؛ این دین که خود به خود بالا نمی آید! منظور این است که بکوشید تا دین گسترش پیدا کند و این را بر ما واجب کرده و راه آن همین قلمی است که خداوند به آن قسم یاد کرده است.
حضرت آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: ما چون در مسائل اعتقادی روی مساله بهداشت و واکسیناسیون کار نکردیم اکنون گرفتار مبارزه با بیماری هستیم وگرنه، اصل، همان ترویج بهداشت و پیشگیری از بیماری است، «لیظهره علی الدین كله» برنامه رسمی شما باشد و بکوشید با همکاری دانشگاه ادیان و مذاهب و دیگر مراکز و نهادها با سایر مکاتب جهان آشنا شوید و بر آنها اشراف پیدا کنید تا بتوانید قبل از به وجود آمدن بیماری از پیدایش آن جلوگیری کنید.
در ابتدای این دیدار، گزارشی از فعالیت های مرکز تخصصی مهدویت به ویژه در حوزه مقابله با جریانات انحرافی و نقد آنها، خدمت معظم له ارائه شد.