نقش سیا در اغتشاش و آشوبها در ایران
به گزارش خبرگزاری رسا، گرچه مردم انقلابی و با بصیرت ایران غائله روزهای اخیر را ختم کردند اما برخی خبرها از ماجرایی که طی روزهای اخیر فضای اجتماعی و سیاسی کشور را مشغول خود کرده بود، حاکی از نکات درسآموز و قابلتأملی برای مردم و مسئولین بهویژه مسئولان و متصدیان حوزههای امنیتی و اطلاعاتی کشور است.
نقش «سیا» در آشوب ها، رد پای «شاهزاده تاریکی»
دنیل مکآدامز، مدیرعامل اندیشکده آمریکایی «ران پال» روز سهشنبه در مصاحبه با شبکه «آر.تی» گفت: «ناآرامیها و آشوبهای اخیر در ایران صرفاً اعتراضاتی ناشی از افزایش قیمت سوخت نیست، بلکه آشوبهایی است که از الگوهای آشنای آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) پیروی میکند.»
وی در این مورد گفت: «فکر میکنم این نوع از ناآرامی بیشتر حاصل عملکرد مرکز مأموریت ایران [در سیا] است که توسط دولت [دونالد] ترامپ راهاندازی شده است. اگر به یاد داشته باشید، پارسال، «مایکل دیآندریا» مسئول این کار شد. او یک افسر سیا است که به آیتالله مایک معروف است.»
به او گفتهاند «ایران را بیثبات کن»
مکآدامز با بیان اینکه «دیآندریا» شخصاً هم با ایران خصومت دارد و در گذشته هم برای ایجاد ناآرامی در ایران تلاش کرده، در مورد اختیارات وی برای تحقق این مأموریت، گفت: «عملاً کلیدهای پادشاهی را به او دادهاند و گفتهاند هر کاری که لازم است را به هر قیمتی که شده انجام بده و ایران را بیثبات کن. ما باید [نظام ایران را] سرنگون کنیم.»
مشاور «ران پال» سناتور سابق آمریکایی در ادامه این مصاحبه با اشاره به سوابق دیآندریا در نقض حقوق بشر و راه انداختن ناآرامی در کشورهای مختلف، گفت: «اینها الگوهایی از روند بیثباتسازی است که شاهد هستیم، از هنگکنگ گرفته تا اوکراین و ایران. همه اینها از یک الگوی مشابه پیروی میکنند. این تلاش دیگری برای سرنگون کردن یک دولت است.»
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که سیا چطور میتواند در ایران ناآرامی و اغتشاش به راه بیندازد، سیا را در چنین اقداماتی ازجمله مجرب توصیف کرد و گفت: «آنها با افرادی که در ایران زندگی میکنند، همکاری میکنند.»
مکآدامز بهعنوان نمونه به گروهکهای تجزیهطلب و گروهک تروریستی منافقین بهعنوان همدستان آمریکا اشاره کرده و افزود: «مأموران آمریکا هستند که میروند و [در ایران] همهچیز را منفجر میکنند و آدم را میکشند.»
او در پایان گفت: «ما یکبار دیگر داریم خودمان را با بدترین آدمها همراه میکنیم، فقط چون میخواهیم رژیمی که دوست نداریم را سرنگون کنیم و این کار همیشه به آشوب منتهی میشود.»
دو سال پیش روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی که واکنشهای زیادی به همراه داشت، از طرحی پرده برداشت که به ریاست دیآندریا در سازمان سیا آغاز شده است. بر اساس آن طرح، این سازمان مأموریت یافته است که برای ایجاد ناآرامی در ایران، وارد عمل شود. بر اساس آن گزارش، این طرح مورد حمایت عربستان سعودی و امارات عربی متحده هم قرار داشته است.
بر اساس گزارش الف، در پی حوادث و اعتراضات سال 96 که توسط عدهای به خشونت کشیده شد نیویورکتایمز در مقالهای که در ماه ژوئن سال ۲۰۱۷، (۱۲ خرداد 96) منتشر کرد در آن عنوان کرد که «چالش به اجرا درآوردن دیدگاههای دونالد ترامپ درباره ایران در سازمان اطلاعات مرکزی ایالاتمتحده آمریکا بر دوش فردی به نام مایکل دی آندریا قرار دارد.» این فرد به «آیتالله مایک» و «شاهزاده تاریکی» معروف است؛ او قبلاً نیز مدیریت مرکز ضد تروریستی سیا را بر عهده داشته است.
اعتراف بیبیسی به سازماندهی چندساله
امیرحسین اعتمادی، ضدانقلاب خارجنشین و عضو سازمان دانشآموختگان لیبرال ایران در گفتوگو با بیبیسی فارسی گفت: «اعتراضات اخیر ایران هم رهبر ملی دارد و هم فرمانده میدانی؛ دو - سه سال است برای این اعتراضات سازماندهی و شبکهسازی و حتی شعارنویسی شده است.»
ایندیپندنت: حمایت ترامپ، صادقانه نیست
ایندیپندنت در تحلیلی به بررسی جریان اعتراضها در ایران پرداخت و نوشت: «دولت ترامپ در حالی از همراهی و کمک به مردم ایران سخن میگوید که با تحریم داروها و بانکها برای نقلوانتقال مالی دقیقاً جان مردم ایران و بیماران را درخطر انداخته است.»
ایندیپندنت نوشت: «وقتی دولت ترامپ میگوید از مردم ایران حمایت میکند، به نظر میرسد که این ادعا صادقانه و معتبر نیست. درست است که اعتراضهای اخیر به دنبال افزایش قیمت بنزین اتفاق افتاده است اما نقش مهم آمریکا در مشکلات اقتصادی ایران و بالا رفتن قیمت بنزین را نباید نادیده گرفت.»
به گزارش رسا به نقل از این روزنامه انگلیسی، اسارا لی ویتسون سرپرست بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در دیدهبان حقوق بشر گفت: «مردم ایران خواستههای طبیعی دارند آمریکا باید خشم خود نسبت به ایران را کم کند و اگر خواهان کمک به مردم ایران است میتواند برای رفع تحریمها اقدام کند و در این صورت به مردم ایران کمک کرده است.»
حمایت مقامات آمریکایی از اغتشاشگران
ازاینروست که رسانههای اپوزیسیون و معاند و همچنین مقامات آمریکایی در حمایت و هواداری از اغتشاشگران در چند روز گذشته سنگ تمام گذاشتند! شبکههای بیبیسی، من و تو، صدای آمریکا، العربیه و ... تمرکز 24 ساعته خود را به عملیات روانی و پوشش خبری وقایع اخیر و تحریک به آشوب گذاشتند.
مایک پمپئو و چند تن از مقامات وزارت خارجه آمریکا (مانند مورگان اورتاگوس، سخنگو/ لن خودورکوفسکی، مشاور و ...) و چند تن از سناتورهای عضو کنگره (ریک اسکات، راجر ویکر، مارکو روبیو، ادوارد مارکی و ...) و همچنین برایان هوک، رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در صفحات شخصی خود در فضای مجازی و همچنین در پیامهای جداگانه از اغتشاشات و آشوبگران در داخل ایران حمایت کردند.
ظریف: پمپئو باید پاسخگوی اقدامات تروریستی علیه مردم ایران باشد
گفتنی است که محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در واکنش به اقدامات مداخله¬جویانه آمریکاییها نکات درستی را بیان کرد و در پیامی توییتری نوشت: «اعلام حمایت مقامات آمریکایی از مردم ایران دروغی شرمآور است» و «پمپئو نخست باید پاسخگوی اقدامات اعلامشده تروریستی و جنایت علیه بشریت ضد مردم ایران باشد.»
پیش از او هم سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه به اظهارات مداخله¬جویانه پامپئو واکنش نشان داده و با بیان اینکه «پمپئو قبلاً گفته بود باید به مردم ایران گرسنگی داد تا در مقابل ما تسلیم شوند» گفته بود «اظهارنظرهای ریاکارانه و مزورانه حاوی هیچگونه همدردی صادقانه و دلسوزانهای نیست»
سفیر سوئیس در تهران به وزارت خارجه احضار شد
از همین رو بود که روز گذشته مارکوس لایتنر، سفیر سوئیس در ایران، بهعنوان حافظ منافع آمریکا به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران نسبت به دخالتهای آمریکا در امور داخلی ایران به وی ابلاغ شد.
اندیشکده آمریکایی: نظام ایران از هر زمان مستحکمتر شده است
جالبتوجه آنکه اندیشکده آمریکایی بروکینگز در تحلیلی علیرغم نسبت دادن اتهامات مغرضانه به جمهوری اسلامی ایران در ناآرامیهای پراکنده اخیر در برخی شهرهای ایران، توانمندیهای تهران در مدیریت حوادثی ازایندست را یادآور شده است.
بروکینگز با اشاره به اینکه نیروهای امنیتی ایران از «توانمندیهای گستردهای» برای کنترل ناآرامیها برخوردار هستند، نوشت: «دوامپذیری جمهوری اسلامی شاید مهمترین میراث انقلاب 1979 باشد. هیچکدام از تحولات مهم در داخل یا اطراف ایران در طول 40 سال اخیر - نه تحول قابلتوجه جامعه ایران، نه تعامل دوباره این کشور با دنیا و نه اصلاحات اندکی که توسط برخی جناحهای داخل نظام پیش برده شدند- نتوانسته تغییرات معناداری در جمهوری اسلامی ایجاد کند.»
اندیشکده آمریکایی نوشت: «درواقع به نظر میرسد ساختار قدرت جمهوری اسلامی نسبت به هر زمان دیگری از زمان ایجاد آن مستحکمتر شده است.»
پایگاه شبکه خبری بلومبرگ هم در تحلیلی مشابه، علیرغم یاد کردن از اغتشاشگران و آشوبگران بهعنوان «معترضان» یا «تظاهراتکنندگان» بر توان ایران برای عبور از آن تأکید کرده و نوشته به نظر نمیرسد این تحولات، آنچه مدنظر «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا است را در برداشته باشد.
بلومبرگ به نقل از یک کارشناسان مسائل ایران نوشت: «نظام هنوز از اراده ماندن و ظرفیت هراسآوری برای فرونشانی مخالفتها برخوردار است. من درباره اینکه این اتفاقات به نتایج مطلوب دولت ترامپ منجر شود تردیدهای جدی دارم.»
برقراری امنیت کامل؛ آتش فتنه خاموش شد
راهپیمایی مردم انقلابی ایران در محکومیت اقدامات خشونتطلبانه و خرابکارانه اغتشاشگران و حمایت از انقلاب و رهبری از سهشنبه آغاز شد و طی امروز و روزهای آینده در سایر استانهای کشور ادامه دارد.
سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در مصاحبه با فارس با بیان اینکه «تعدادی از آشوبگران پایتخت بازداشت شدند» و «دستگیریها ادامه دارد» گفت: «امنیت کامل در پایتخت حکمفرماست»
همچنین سردار احمد نوریان سخنگوی ناجا روز چهارشنبه از برقراری امنیت کامل و دستگیری تعدادی از آشوبگران حوادث اخیر خبر داد و از مردم خواست تا اطلاعات خود در خصوص اقدامات خرابکارانه را به ۱۱۰ گزارش دهند./1360/د101/ب1