آشنایی با خواص کامو کامو از لاغری تا سلامت قلب
به گزارش خبرگزاري رسا، کامو کامو درختچهای است که در مناطق خاصی از جنگلهای بارانی آمازون یافت میشود و ممکن است ماده غذایی بعدی باشد که به زودی به بازارهای جهانی معرفی شده و طرفداران زیادی پیدا کند.
به گفته محققان این درختچه دارای میوههای بزرگی است که مانند گیلاس یا آلو هستند و به نظر میرسد یکی از بهترین منابع غذایی حاوی ویتامین C در جهان باشند.
در حقیقت پودر کامو کامو نسبت به سایر مواد غذایی موجود در کره زمین، بیشتر حاوی این ویتامین است. گاهی اوقات حتی ۶۰ برابر بیشتر از پرتقال در این میوه ویتامین C یافت میشود.
این میوه برای بازار جهانی کاملاً جدید است. اما محبوبیت آن در سراسر جهان رو به افزایش میباشد
آشنایی با کامو کامو
میوه کامو کامو محصول درختچه Myrciaria dubia است که یک درخت کوچک و عضوی از خانواده گیاهان myrtle محسوب میشود.
Myrciaria dubia از همان خانواده درختانی است که ما به میوههای آنها تمشک میگوییم.
هر بوته وحشی از این درخت میتواند حدود ۲۶ پوند میوه در سال بدهد.
رنگ این میوه زرد مایل به قرمز و بسیار ترش است. به همین دلیل معمولاً به جای اینکه خالی مصرف شود به حالت پودر در آورده شده و با غذاهای دیگر مخلوط و به شکل طعم دهنده استفاده میشود.
جلوگیری از التهاب، بهبود سلامت لثه و چشم، درمان تبخال، بهبود خلق و خوی و مواردی از این دست همگی از خواص کامو کامو هستند.
مطالعات حیوانی نشان داده اند که کامو کامو اثرات آنتی اکسیدانی و آنتی ژنوتیکی در بدن دارد.
ارزش غذایی کامو کامو
میوه این درخت حاوی ترکیبات فیتوشیمیایی قدرتمند، مواد معدنی و اسیدهای آمینهای مانند سرین، لوسین و والین است.
این ماده همچنین حاوی ۳۵۵ میکروگرم کاروتنوئید نیز میباشد. در میوه کامو کامو، کاروتنوئیدهایی مانند لوتئین، بتاکاروتن و زاکزانتین وجود دارد.
Acerola و acai دو ماده غذایی فوق العاده هستند که به دلیل داشتن ویتامین C بسیار زیاد برای بدن مفید شناخته شده اند.
اما کامو کامو در واقع حتی بیشتر از این مواد ویتامین C برای بدن دارد.
براساس گزارش وب سایت Heal With Foods هر ۱۰۰ گرم میوه کامو کامو (Myrciaria dubia) حاوی ارزش غذایی زیر است:
۰٫۴ گرم پروتئین
۰٫۲ گرم چربی
۲۱۴۵ میلی گرم ویتامین C (حدود ۳۵۷۵ درصد از نیاز روزانه بدن)
۲٫۱ میلی گرم منگنز (۱۰۶ درصد از نیاز روزانه بدن)
مس ۰٫۲، ۰٫۲ میلی گرم (۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن)
۰٫۵ میلی گرم آهن (۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
۱۲٫۴ میلی گرم منیزیم (۳ درصد از نیاز روزانه بدن)
کلسیم ۱۵٫۷ میلی گرم (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
۸۳٫۸ میلی گرم پتاسیم (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
۰٫۴ میلی گرم روی (۲ درصد از نیاز روزانه بدن)
مهمترین خواص میوه کامو کامو
۱. کامو کامو و تقویت سیستم ایمنی
همانطور که گفته شد، این میوه حاوی ویتامین C بسیار زیادی است. به علاوه دارای آنتی اکسیدانهای دیگری مانند پلی فنولها و اسید الاستیک نیز میباشد.
این ماده میتواند ۶۰ برابر بیش از پرتقال و ۵۶ برابر بیشتر از لیمو ویتامین C داشته باشد مطالعات نشان داده اند که کامو کامو ممکن است به تغذیه بدن و رساندن مواد مغذی لازم برای بهبود بیماریهایی مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا کمک کند.
۲. میوه کامو کامو سلامت روده را تضمین میکند
بر اساس نتایج مطالعات، متراکم مواد مغذی موجود در این میوه میتواند از سلامت روده حمایت کرده و از ورود رادیکالهای آزاد و سایر عوامل بیماری زا جلوگیری کند؛ بنابراین برای محافظت از بدن در برابر عفونتهای باکتریایی، ویروسها و سایر موارد مفید است.
۳. کامو کامو و لاغری
علاوه بر این یک مطالعه دیگر که در سال ۲۰۱۸ روی حیوانات انجام شد حتی نشان داد که کامو کامو با تغییر مثبت میکروبیوتای روده (که بسیار وابسته به عملکرد سیستم ایمنی است) و با افزایش مصرف انرژی میتواند در جلوگیری از چاقی موثر باشد.
مطالعات متعددی نشان داده اند که این میوه میتواند منجر به کاهش تجمع چربی و کاهش کند شدن سیستم متابولیکی شود و به بهبود تحمل گلوکز و حساسیت به انسولین کمک کند.
۴. سلامت کبد از خواص میوه کامو کامو
کامو کامو به عنوان یک کوکتل قدرتمند و غنی از آنتی اکسیدانها و فیتوشیمیاییها میتواند به چندین روش مختلف از کبد مراقبت کند. میزان ویتامین C این میوه به ویژه توانایی زیادی در بهبود سلامت کبد دارد.
برای افراد مبتلا به بیماریهای کبدی مانند سیروز، مصرف ویتامین C نتایج مثبتی را در روند درمانی ایجاد میکند.
تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ انجام شد نشان داد در بدن حیواناتی که پودر کامو کامو مصرف میکنند؛ علائم مهمی از سرکوب آسیب کبدی مشاهده میشود.
در این مطالعه به طور خاص یک ترکیب فعال به نام ۱ متیل مالات که از این میوه جدا شده بود؛ به حیوانات خورانده شد.
این مطالعه نتیجه گرفت که ۱-متیل مالات موجود در کامو کامو یکی از دلایلی است که میتواند به سلامت کبد کمک کند.
۵. خلق و خوی را بهبود میبخشد
ویتامین C زیاد در کامو کامو ممکن است در تولید سروتونین، که باعث بهبود خلق و خوی میشود؛ نقش داشته باشد.
این خاصیت توضیح میدهد که چرا مصرف این میوه به عنوان یک روش بالقوه برای درمان افسردگی عمل میکند.
در حقیقت تحقیقات نشان داده اند افرادی که کمبود ویتامین C دارند؛ اغلب احساس افسردگی بیشتری میکنند.
ویتامین C یک عامل مؤثر برای تبدیل تریپتوفان به ۵-هیدروکسی تریپتوفان در تولید سروتونین است؛ بنابراین ممکن است که ویتامین C موجود در میوه کامو کامو برای بیماران مبتلا به افسردگی که سطح سروتونین در بدنشان پایین است؛ مفید باشد.
به عنوان مثال در یک مطالعه انجام شده در بیمارستان عمومی مونترال مشخص شد که بسیاری از بیمارانی که میزان ویتامین C بدنشان کم است، علائم کندی و افسردگی را گزارش کرده اند.
با مصرف ویتامین C همه این بیماران بهبودی قابل توجهی در خلق و خوی را شاهد بودند.
۶. کامو کامو دهان و لثه را سالم نگه میدارد
به لطف آنتی اکسیدانهای قدرتمند و اجزای ضد ویروسی در این میوه، مصرف آن برای مبارزه با بیماریهای لثه مفید است.
مطالعات نشان داده اند که مواد غنی از آنتی اکسیدان به کاهش رادیکالهای آزاد، که از عوامل التهابی در پیشرفت مشکلات لثهای و پریودنتال هستند؛ کمک میکنند.
برخی از مبتلایان به بیماری لثه گزارش داده اند که پس از مصرف دو قاشق چای خوری پودر کامو کو در روز شاهد نتایج فوق العادهای بودند.
داشتن لثه سالم از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا سلامت لثه به طور مستقیم با سلامت قلب در ارتباط است.
۷. کمک به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو
توانایی احتمالی میوه کامو کامو در کاهش سرعت روند پیری مورد مطالعه قرار گرفته است.
آنتی اکسیدانهای قدرتمندی که در این میوه وجود دارد ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو، به ویژه در افراد مسن یا در میان مبتلایان به درد مزمن، کمک کند.
همچنین مواد مغذی موجود در کامو کامو برای کاهش التهاب از جمله کاهش مارکرهای التهابی مانند اینترلوکین (IL-۶) و پروتئین واکنش پذیر C با حساسیت بالا (hsCRP) مفید است.
۸. از سلامت سیستم قلبی و عروقی پشتیبانی میکند
التهاب یکی از دلایل اصلی بسیاری از بیماریهای مرتبط با افزایش سن مانند بیماریهای قلبی، دیابت، آلزایمر و آرتروز است.
اعتقاد بر این است که میوه کامو کامو به عنوان یک ماده غذایی ضد التهابی قدرتمند عمل کرده و به محافظت از قلب و شریانها در برابر ضخیم شدن و سفت شدن (یکی از عوامل خطر برای ایجاد بیماریهای قلبی است) کمک میکند.
ضمن اینکه باعث متعادل شدن سطح قند خون و پاسخ به انسولین میشود. یک مطالعه که در سال ۲۰۱۸ انجام شد نیز نشان داد که کامو کامو میتواند به بهبود عروق و فشار خون در بزرگسالان کمک کند.
۹. به محافظت از قدرت بینایی و سلامت چشم کمک میکند
میوه کامو کامو همچنین میتواند در ایجاد بیماریهای چشم مانند دژنراسیون ماکولا اثر مثبت داشته باشد. این بیماری با افزایش سن شایعتر میشود.
ویتامین C و سایر مواد مغذی ضروری که در این میوه یافت میشوند میتوانند پیشرفت دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و کاهش قدرت بینایی را کاهش دهند.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن علت اصلی نابینایی در افراد بالای ۵۵ سال در جهان محسوب شده و پیش بینی میشود تا سال ۲۰۲۵ تعداد مبتلایان به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن سه برابر شود.
روش مصرف میوه کامو کامو
محبوبترین شکل استفاده از این میوه، مصرف پودر کامو کامو است که به نوشیدنیها و اسموتیهای دستساز اضافه میشود و یا با غذاهایی مانند جو دوسر و ماست مخلوط میشود.
همچنین میتوان آن را روی انواع سالاد نیز استفاده کرد. اگرچه پختن این پودر در دمای زیاد ممکن است برخی از مواد مغذی آن را از بین ببرد.
در سالهای اخیر از این میوه در تهیه بستنی ها، ماستهای میوه و برخی از دسرهای صنعتی نه تنها برای ایجاد طعم ترش بلکه برای رنگ آمیزی نیز استفاده میشود.
دوز توصیه شده برای مصرف پودر کامو کامو در برندهای مختلف متفاوت است. اما معمولا حدود ۱ الی ۳ قاشق چایخوری در روز میتوانید از این پودر استفاده کنید.
بیش از این مقدار ممکن است ویتامین C زیادی را وارد بدن کرده و منجر به عوارض جانبی شود.
هنگام خرید پودر یا مکمل این میوه به دنبال نام صحیح گونه Myrciaria dubia روی بسته بندی محصول باشید.
البته میتوانید میوه این درخت را نیز به صورت تازه تهیه کرده و همراه با دیگر میوهها آبگیری کنید. برخی افراد با این میوه کرم، سرم یا ماسک پوستی نیز درست میکنند.
خطرات و عوارض جانبی میوه کامو کامو
این میوه یک خوراکی طبیعی است و معمولاً عوارض جانبی زیادی ایجاد نمیکند.
اما هنوز عوارض جانبی ناشی از آن مورد مطالعه قرار نگرفته است؛ بنابراین ممکن است در بعضی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند.
از آنجا که کامو کامو حاوی مقدار بسیار زیادی ویتامین C است، هنگامی که در دوزهای زیادی مصرف شود؛ به طور بالقوه میتواند عوارض جانبی مانند موارد زیر را ایجاد کند:
مشکلات گوارشی
تهوع
اسهال و استفراغ
مشکلات کلیوی
این میوه به ویژه بر روی دستگاه گوارش افراد مستعد به زخم معده تأثیر منفی میگذارد.
مصرف کامو کامو به صورت قرص یا مکمل ممکن است با بعضی از داروهای شیمی درمانی تداخل داشته باشد.
اگر به بیماریهایی مانند سرطان مبتلا هستید، همیشه قبل از مصرف این میوه با پزشک مشورت کنید.
آیا مصرف کامو کامو برای بارداری بی خطر است؟
به دلیل ویتامین C زیاد در این میوه، مصرف زیاد آن (بیش از ۱ الی ۳ قاشق غذاخوری در روز به صورت پودر) ممکن است در دوران بارداری اثرات مضری داشته باشد./1360/