نهادهایی که در مبارزه با مواد مخدر کوتاهی کنند تحت تعقیب قرار میگیرند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام غلامحسین منتظری دادستان کل کشور در نشست تخصصی ویدئو کنفرانس معاونان و مدیران کل ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استانهای سراسر کشور اظهار داشت:ماه مبارک رمضان را که قطعهای از بهشت است و دارای فضائل و برجستگیهای خاصی است تبریک عرض میکنم و امیدوار هستیم توفیق این را داشته باشیم که بتوانیم درک درستی از این قطعه نورانی از بهشت داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: همیشه آمار و ارقام نشان میدهد که در ماه مبارک رمضان میزان جرائم کاهش پیدا میکند و این امر مهم ما را وادار میکند که مطالعهای از لحاظ جامعهشناسی و روانشناسی به این موضوع داشته باشیم و جامعه را به سوی ارتکاب جرایم کمتری سوق بدهیم.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد:علت اینکه در ماه مبارک رمضان جرایم کاهش پیدا میکند این است که به خداوند توجه بیشتری میشود و خداترسی در جامعه افزایش پیدا میکند.
حجتالاسلام منتظری یادآور شد: در نظام اسلامی دولت و حاکمیت تنها مسؤولیت تأمین نیازهای مادی و زندگی مردم را ندارند بلکه نظام جمهوری اسلامی بایستی در عدل و قسط جامعه نیز ورود کند و اگر عدل اجرایی نشود کاهش جرایم را نخواهیم داشت.
وی گفت: امسال دنیا گرفتار بلای خانمانسوزی شده است که میتواند نتیجه اعمال خود انسانها باشد.
دادستان کل کشور افزود: دنیای امروز آلوده مفاسد اجتماعی و اخلاقی شده است که این آلودگیهای فراوان آثار و تبعات وضعی دارد.
حجتالاسلام منتظری بیان داشت: یکی از آثار و ریشههای شیوع این ویروس این است که تمامی بشریت را درگیر کرده است و همه گریبانگیر آن شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که بیشترین آمار تلفات و ابتلا دامنگیر کشوری شده که بزرگترین مدعی ترقی و پیشرفت در دنیا است و تاکید می کنم بیشترین آمار ابتلا و تلفات در سطح جهان تا به امروز گریبان آمریکا را گرفته است.
دادستان کل کشور بیان داشت: مردم ما باید بدانند که پناه بردن به قرآن و تعالیم اسلام در هر مقطعی موجب نجات انسان میشود و امیدواریم خداوند این بلا را از جامعه بشریت و کشور ما دفع کند تا مردم به زندگی عادیشان بازگردند.
حجتالاسلام منتظری خاطرنشان کرد: این ویروس موجب شد مردم در ماه مبارک رمضان از فیوضات جمعی کمتر برخوردار شوند و به لحاظ جلوگیری از شیوع این ویروس محدودیتهایی نیز وجود دارد که امیدواریم با همکاری و مساعدتهایی که میکنند زنجیره انتقال شیوع ویروس قطع شود.
دادستان کل کشور یادآور شد: تلاش ستاد مقابله با ویروس کرونا نیز این بوده که در اولین فرصت محافل، مساجد، مدارس و مراکز تجمعی را بازگشایی کنند.
دادستان کل کشور بیان داشت: امیدوارم با اقدامات صورت گرفته توسط وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا زمینه بازگشایی مراکز مذهبی را در نیمه دوم ماه مبارک رمضان شاهد باشیم تا از فیوضات این ماه بیشتر بهره ببریم.
وی درباره مبارزه با موادمخدر نیز اظهار داشت: جا دارد از نیروهای پلیس، وزارت اطلاعات و بسیج در حوزه مبارزه با موادمخدر تقدیر و تشکر کرد.
حجتالاسلام منتظری خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشهای ارائه شده در سال 98 از جهت کشفیات موادمخدر و افزایش شناسایی املاک قاچاقچیان و مصادره و استرداد آن اقدامات خوبی صورت گرفته است.
دادستان کل کشور بیان داشت: امیدواریم در سال جاری نیز گزارشهایی ارائه شود که نشاندهنده این باشد که اقدامات بالقوهای جهت مبارزه با موادمخدر صورت گرفته است.
وی بیان داشت: در حوزه مواد مخدر باید قانون جامع و کاملی داشته باشیم و قطعاً قوانین 10 یا 20 سال قبل امروز نمیتواند نیاز ما را در مبارزه با موادمخدر برطرف کند. بنابر این باید با توجه به شرایط مجموعه مؤلفههایی را در نظر بگیریم و قانون را اصلاح کنیم.
حجتالاسلام منتظری گفت: پیشنویس و اصلاحاتی در خصوص قانون مبارزه با موادمخدر داشتهایم و این موارد به مراجع تصمیمگیری و قانونگذاری داده شده است و امیدواریم هر چه سریعتر با بررسیهای صورت گرفته این اصلاحات انجام شود.
دادستان کل کشور تأکید کرد: ابزار اصلی نیروی انتظامی و دستگاه قضایی برای مبارزه با موادمخدر قانون است و این موضوع نیز به چند دستگاه مرتبط میشود.
وی یادآور شد: در مبارزه با موادمخدر تنها نیروی انتظامی و قوه قضائیه عمل نمی کنند بلکه دستگاههای مختلف تأثیر بسزایی در این موضوع دارند و اگر این چرخه با هم حرکت کند این ماشین مبارزه با موادمخدر با سرعت بیشتری حرکت میکند و بازدهی جامعتری دارد.
حجتالاسلام منتظری تأکید کرد: اگر یکی از دستگاهها در این چرخه به درستی عمل نکند انتظار موفقیت نباید داشته باشیم. بنابر این درخواست ما از همه دستگاهها این است که به تکالیف و وظایف خود در مبارزه با موادمخدر به درستی عمل کنند.
دادستان کل کشور تأکید کرد: در حوزههای مختلف مبارزه با موادمخدر نیروی انتظامی، قوه قضائیه، وزارت اطلاعات، وزارت بهداشت و درمان، وزارت آموزش و پرورش و سایر دستگاهها دخیل هستند و هر کدام وظایفی دارند و ما بر قصور تعدادی از دستگاهها در این حوزه اشراف کاملی داریم و نگاه میکنیم که کدام دستگاهها در این حوزه به خوبی عمل میکنند و کدام یک کوتاهیهایی دارند، حتی مجلس شورای اسلامی و مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در مبارزه با موادمخدر سهم دارند و انتظار ما این است که هر دستگاه سهمش را ارائه دهد تا این بلایای خانمانسوز که موجب تأسف و آزار جامعه میشود از کشور ما رخت بربندد.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از موارد رها بودن معتادین متجاهر است و این مبارزه باید جامع دیده شود. هم جمعآوری و هم مراکز نگهداری معتادین متجاهر باید با هم دیده شود و نباید به معتاد به عنوان یک مجرم نگاه کرد و اگر آن را به عنوان یک بیمار ببینیم قطعا میتوانیم نسبت به ساماندهی آنها اقدامات بهتری انجام دهیم.
حجتالاسلام منتظری بیان داشت: همانطور که در مبارزه با شیوع ویروس کرونا اقداماتی خوبی صورت گرفته و جا دارد بر دست پزشکان و پرستاران بوسه زد باید در حوزه مبارزه با موادمخدر نیز از این روش استفاده کنیم و هر روز میزان ابتلا به موادمخدر و حتی بهبودیافتگان از این بلایای خانمانسوز را به سمع و نظر مردم برسانیم.
دادستان کل کشور بیان داشت: چطور همه توان را به کار آوردیم تا از شیوع ویروس کرونا رهایی پیدا کنیم باید همین اقدامات نیز برای مقابله و مبارزه با مواد مخدر انجام شود.
وی بیان داشت: چرا در امر مبارزه با موادمخدر آثار اجتماعی و روانی آن کمتر از کرونا است؟ تعداد گرفتاران ما به اعتیاد چند نفر است؟ چه تعداد معتاد متجاهر در کشور داریم؟ پس اعتیاد و موادمخدر دامنگیر بسیاری از افراد جامعه شده است که منافع یکسری از قاچاقچیان را تأمین میکند.
حجتالاسلام منتظری تأکید کرد: امروز تعداد معتادان و افرادی که آلوده موادمخدر هستند زیبنده جمهوری اسلامی ایران نیست ولی وقتی که این آلودگی آمده است و دامن عدهای را میگیرد باید ماسک متناسب با موادمخدر را برای جامعه آماده کنیم.
دادستان کل کشور افزود: این ماسک برای این است که جلوی شیوع ابتلا به موادمخدر را بگیریم و موادمخدر امروز برای جامعه ما یک نوع آلودگی است که باید همه اهتمام لازم را برای رفع آن داشته باشیم.
وی بیان داشت: چرا مرزهای ما باید اینگونه باشد که به این میزان موادمخدر وارد کشور شود و در سال 98 طبق آمار کشف 950 تن موادمخدر را داشته باشیم. چقدر از این موادمخدر وارد کشور شده؟ چقدر توزیع شده؟ که ما توانستهایم 950 تن آن را کشف کنیم.
حجت الاسلام منتظری بیان داشت: افزایش معتادین نشان میدهد که باید اهتمام بیشتری در راه مبارزه با موادمخدر داشته باشیم.
دادستان کل کشور افزود: در شیوع ویروس کرونا افراد مسن بیشتر جان خود را از دست میدهند البته مردم برای ما عزیز هستند اما در موادمخدر نیروهای جوان و سازنده کشور آلوده میشوند و بعضاً جان خود را از دست خواهند داد.
وی تأکید کرد: نیروی انتظامی، دستگاه قضایی، نیروهای اطلاعاتی و بسیج در حوزه مبارزه با مواد مخدر هماهنگی و اقدامات مناسبی انجام دادهاند ولی باید در این حوزه بیشتر کار کرد.
حجت الاسلام منتظری بیان داشت: دولت مکلف شده است در تمام شهرستانها مراکز نگهداری معتادین را داشته باشد ولی تعداد آنها خیلی کم است و متأسفانه از زندان برای نگهداری معتادین متجاهر استفاده میکنند که کار غلطی است.
وی تأکید کرد: امروز کشور ما با توجه به آمار و ارقام و اعلام سازمان جهانی گام موفقی در مبارزه با کرونا برداشته است و امیدواریم که شاهد کاهش گرفتاران به این ویروس باشیم.
حجت الاسلام منتظری تأکید کرد: چرا شرایط و زمینه کار برای قاچاقچیان و سوداگران مرگ و افرادی که نه شرف دارند و نه به فکر جامعه و خانوادهها هستند باید مهیا باشد.دستگاه قضایی به نظر بنده سهم خودش را در این حوزه ایفا کرده است و دادستانهای سراسر کشور هم در صحنه مبارزه با موادمخدر به صورت جدیتری حضور دارند و همکاریهای لازم را نیز داشتهاند.
دادستان کل کشور بیان داشت: ستاد مبارزه با موادمخدر دستگاهها و مسؤولینی که به وظایف خود در این حوزه عمل نکردند را به عنوان متخلف به دستگاه قضایی معرفی کنند و قطعا با آنها برخورد میشود و تحت تعقیب قرار میگیرند.
وی یادآور شد: البته در نیروی انتظامی و دستگاه قضایی در امر مبارزه با موادمخدر آسیبهایی وجود دارد که این موارد نیز قابل حل است و تعدادی از این آسیبها را نیز شناسایی کردهایم./998/
قوه قضائیه در مورد معتادان ، به سمت نصب قیم برای آنها حرکت کند
وقتی معتاد نفی جرم می شود ، و مخاطره انتشار اعتیاد و تبعات دیگرش دامنگیر جامعه هست ، باید فکری برای مدیریت آن کرد
معتادان به خاطر آن که دچار سفاهت معاملی هستند ، بایستی از تصرف در اموالشان محجور و داری قیم شرعی شوند
قیم می تواند در درجه اول از خانواده ی وی باشد
معتادان قابل بازپروری ، با استفاده از بسیج و ... می توان به کار واداشت و درآمدشان را با صلاح دید قیم مصرف خانواده شان و خودشان کرد
حتی بخشی از درآمد می تواند مصرف حقوق قیم شود
اگر بتوان اردوگاه هایی برای بازپروری آنها به همراه خانواده هایشان قرار داد ، بسیار مناسب است
اردوگاه ها را می توان درجه بندی کرد ، به معتادان پرخطر ، معتادان متوسط الخطر و معتادان کم خطر و رفع خطر شده
معتاد پس از رفع خطر نیز مدتی در اردوگاه درجه چهارم می ماند ، و اگر اطمینان کامل از سلامتش حاصل شد به محیطهای عمومی باز می گردد
اگر تخلیه انرژی نوجوان از سوی خانواده و جامعه به درستی صورت نگیرد، فرد تلاش می كند در اقدامی برای جبران آن به سمت و سویی گرایش پیدا كند كه برای خود و اطرافیان آسیب زا است.
دانشمندان ریشه گرایشات انحرافی را در عدم ارتباط درست بین والدین و فرزند عنوان می كنند كه اگر این مهارت ارتباطی به مسیر درست و صحیحی منتهی شود، می تواند از رشد و بروز هرگونه ناهنجاری اجتماعی و به خصوص اعتیاد جلوگیری كند.
نشاط اجتماعی را به عنوان سدی محكم در برابر ابتلا به اعتیاد است و یكی از موضوعاتی كه مورد نیاز نوجوانان است، فضایی با نشاط و و توام با حركات ورزشی است و فراهم كردن آن می تواند از سوی مدرسه، دانشگاه و سایر اماكن عمومی در سطح جامعه محقق شود و در كاهش آسیب های اجتماعی موثر باشد.
یكی از ویژگی های دوران نوجوانی این است كه فرد به دنبال گروه همسالان بوده و چندان قادر نیست رفع نیازهای خودش را در بین كانون خانواده پیدا كند كه بر همین اساس روابط اجتماعی و همنشینی با افراد مخاطره آمیز می تواند در انحراف فرد موثر باشد
پسران را بخصوص به قرائت با صوت بلند فرا بخوانیم ، همگی لذت ببریم
البته قرائت ترتیل یا تحقیق پدر قبل از آن آموزنده ، و مشوق است
اگر اشتغالزایی از سوی سازمان های مردم نهاد برای معتادان بهبود یافته صورت بگیرد بسیار پایدارتر خواهد بود
ضمن آن که لذت کاذب اعتیاد هم به دشواری از خاطرشان می رود
وجود محیطی مجزا و مدیریت شده مثل اردوگاه ، می تواند ضعف های یاد شده را پوشش دهد .
اما مربی اگر پیامبر خدا هم باشد باز قابیل و پسر نوح و جعفر کذاب ها را ممکن است شاهد باشیم
لذا تربیت بجای خود و برای کثیری جواب می دهد
اما تربیت ناپذیران ، یا کند رشدان را می بایست ، مورد برنامه دیگری قرار گیرند ، که اگر اصلاح نشدند ، آسیب هایشان برای جامعه به کمترین میزان ممکن برسد
البته شاید فردایی که امام زمان علیه السلام و عجل اللّٰه تعالی فرجه الشریف ، ظهور کردند برنامه دیگری اجرا کردند
در برخوردهای کیفری اسلام ، برای بسیاری از کیفریها ، در مرحله سوم یا چهارم ، پایان بخشی به حیات دنیوی بزهکار است
و البته این ، فواید مختلفی می تواند داشته باشد
مثل جدی پنداری بزه و ترک آن توسط بسیاری
قطع زندگی وبال آور دنیوی و ممانعت از خسارت بیشتر برای بزهکار در آخرت
افزایش امنیت اجتماعی آحاد جامعه از جمله بستگان بزهکار
و ...
اما امروزه که وضعیت به هر دلیلی بدین گونه است که می بینیم ، حد اقل با تفکیک محیطی ، می توان لطمات بزه برای جامعه را کاهش داد
و البته امکان تمرکز و مطالعه برای بازپروری ، بیشتر مهیا می شود ، و مثلا معتادان در کنترل دقیق تری قرار می گیرند ، و امکان آسیب خانواده هایشان با توجه به اشراف افزون تر کاهش می یابد .