موجی از بیکاری در میان تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی
به گزارش خبرگزاري رسا، نوشتافزار ایرانی که روزی کار خود را با چند برند محدود آغاز کرد و در وهله اول بسیاری، حتی برخی از فعالان فرهنگی نیز آینده چندانی برای آن متصور نبودند، امروز کار خود را با تولیدکنندگان متعدد گسترش داده است. تولیدکنندگان این حوزه توانستند در سالهای اخیر با انجام کارهای پژوهشی متعدد و نیازسنجی بازار، با ارائه محصولات متنوع جای خود را میان سبد خانوادهها باز کنند.
هرچند تولیدکنندگان این حوزه توانستهاند توجه بسیاری از خانوادهها را به خود جلب کنند، اما برای ادامه کار هنوز سنگهای متعددی پیش پایشان قرار دارد؛ از سر به فلک کشیدن قیمت کاغذ در سالهای اخیر گرفته تا نبود مواد اولیه و قاچاق اقلام مختلف نوشتافزار از کشورهای مختلف از جمله چین و عراق و... به کشور.
با وجود این، فعالیت مستمر و پویای تولیدکنندگان این حوزه از یک سو و افزایش تعرفه واردات از سوی دیگر، سبب شد تا سهم کالای ایرانی در بازار نوشتافزار ایران افزایش یابد و از همه مهمتر، مصرفکننده نیز راغب به تهیه این اقلام برای فرزندانش شود. نوشتافزار ایرانی اسلامی در حالی کار خود را از یک دهه پیش آغاز کرد که تنها 10 درصد سهم بازار را در اختیار داشت؛ این در حالی است که بنا بر آمار منتشر شده، امروزه توانسته با در نظر گرفتن راهکارهای مختلف این سهم را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
با این حال اخیراً سد جدیدی پیش روی این تولید کنندگان قد علم کرده است، شیوع ویروسی از خانواده آنفولانزا که کل دنیا را به سمت شکست اقتصادی پیش برده است، بازار نوشت افزار ایرانی اسلامی را نیز دستخوش تغییر کرده است. تعطیلی مدارس، نبود مواد اولیه و ... موجب شده که آینده این صنف بیش از گذشته مبهم شود.
محمد متولی عضو هیئت مدیره انجحمن تولیدکنندگان نوشتافزار و لوازمالتحریر در ایران در این زمینه به تسنیم میگوید: وضعیت اقتصادی صنف تولید کنندگان نوشتافزار و لوازم التحریر به اندازهای نامناسب است که افزایش حقوق کارگران ممکن است منجر به بیکاری وسیع در ماههای پیش رو شود.
وی ادامه داد: دغدغه اصلی انجمن در شرایط فعلی تامین مواد اولیه تولید است، چرا که کشورهای تولیدکننده مواد اولیه همچون چین، کره و ژاپن هم در شرایط قرنطینه کرونا به سر میبرند و شرایط تولید ندارند.
متولی تصریح کرد: از سوی دیگر تقاضایی نیز وجود ندارد که تولیدکننده را ملزم به تولید کند. اگر در ماههای آتی مواد اولیه هم در دسترس قرار گیرد، باز به دلیل بالا بودن هزینه تولید، هزنیه نیروی انسانی و افزایش قیمت ارز وضعیت مبهم خواهند ماند.
وی گفت: در سال جدید واحدهای تولیدی اکثراً تولید خود را متوقف کرده و یا با حداقل ظرفیت کار میکنند، در هر صورت شرایط خوبی به نظر نمیرسد و ما چالش بزرگی در حوزه تولید نوشتافزار در سال جدید تحصیلی خواهیم داشت. علاوه بر ایران نزدیک به هزار کارگر فعال در حوزه تولید مداد، پاککن، دفاتر و ... هنوز شروع بهکار نکردهاند و این یعنی موجی از بیکاری فصلی خواهیم داشت. /1360/