کمرنگ شدن یاد خدا در زندگی مهمترین آسیب خانوادههای امروزی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام محمد اسماعیلی مبارکه، استاد حوزه علمیه و دانشگاه، امروز در نشست با طلاب حوزه علمیه استان که با رعایت شیوهنامههای بهداشتی با موضوع روانشناسی و خانواده برگزار شد، اظهار کرد: برای برخورداری از حیات خداپسندانه، هیچ الگویی بهتر از زندگی حضرت علی (ع) و دخت نبی مکرم اسلام (ص) نیست.
وی در این نشست که خانواده طلاب و اساتید حوزه علمیه استان نیز در آن حضور داشتند، ضمن بیان راهکارهای زندگی آرام، شاد و خدایی، اینچنین زندگی را زندگی پیامبر پسندانه ذکر کرد.
حجتالاسلام اسماعیلی افزود: یکی از بهترین شیوههای داشتن زندگی پیامبرپسندانه، الگو گیری از زندگی امیرالمؤمنین علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) است، همانطور که حضرت میفرمایند زمانی که وارد خانه میشدم و حضرت زهرا (س) را ملاقات میکردم تمام خستگی، نگرانی و تمام ناراحتیهای جامعه اسلامی از تنم بیرون میرفت.
مشاور و کارشناس حوزه علمیه قم در ادامه با اشاره به رهنمودهای دین مبارک اسلام و قرآن کریم در داشتن زندگی آرام و توأم با معنویت ازجمله آیه «مؤمنون بالغیب»، اولین شاخص را تقویت ایمان به غیب در خانواده بیان کرد و گفت: اگر خانواده امروزی این آیات را بپذیرند معنایش این است که سخنان خدا و پیامبر را هم پذیرفتهاند و اینچنین زندگی ما آرام و خدایی میشود.
وی با بیان اینکه در جامعه امروزی چند آسیب خانوادهها را تهدید میکند، افزود: کمرنگ شدن خدا در زندگی یکی از ارکان اصلی این مشکلات است که برای رفع این مشکل باید راههای تقویت ایمان به غیب را در خودمان و در خانوادههایمان پرورش دهیم.
حجتالاسلام اسماعیلی گفت: در این زمینه توجه دادن آنها به وعدههایی که خداوند داده و تحقق پیدا کرده است و توجه دادن به امداد غیبی در زندگی موجب تقویت ایمان به وعدهها میشود.
وی تصریح کرد: عالم جلیلالقدر مرحوم علامه طباطبایی میفرمایند بیش از یکسوم آیات قرآن درباره وعدهها و وعیدها است، خداوند متعال در سه جای قرآن به پیغمبر وعده دادهاند که ما دین تو و حکومت تو را جهانی خواهیم کرد.
حجتالاسلام اسماعیلی ادامه داد: این موضوع نشان از تحقق وعدههای راستین حقتعالی دارد و یکی از راههای تقویت ایمان به خدای متعال در مسیر زندگی برای خود و خانواده است چراکه موجب پررنگ شدن خدا در زندگی پیامبر پسندانه میشود.
وی اظهار کرد: دومین شاخص و رکن اصلی برای به دست آوردن زندگی شاد و خدایی تقویت حیا است که برای به دست آوردن این مهم باید فرزندان را مدیریت کنیم تا از حیا در همه زمینهها به دور نشوند.
حجتالاسلام اسماعیلی تصریح کرد: طبق آموزههای دین مبین اسلام یکی دیگر از اسباب آرامش در خانواده و رشد و بالندگی معنویت در خانه احترام متقابل والدین است، بهعنوانمثال زن که اساس خانواده را تشکیل میدهد اگر از همسر خود اطاعت کند فرزند ناخودآگاه اطاعت از خدا را میآموزد و بالعکس اگر مرد به زن احترام بگذارد فرزندان احترام به ارزشها را میآموزند./9314/