توصیه میشود بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند روزه نگیرند
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جامجم، دکتر حمیدرضا دهقان منشادی، متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی با اشاره به ماه رمضان و ایام روزهداری درخصوص بیماران مبتلا به سرطان و نحوه مواجهه آنها با بحث روزهداری، اظهار کرد: بیمارانی که تحت شیمیدرمانی یا رادیوتراپی قرار میگیرند وضعیت متفاوتی برای روزهداری دارند.
دکتر دهقان منشادی گفت: بیماران تحت درمان از نوع شیمیدرمانی همگی نیاز به مصرف مایعات فراوان در طول روز دارند و مطمئنا امکان روزه داری برای این افراد صفر خواهد بود.
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ادامه داد: بیماران مبتلا به سرطان که باید داروهای خوراکی را بهصورت ساعتی مصرف کنند و در یک روز باید دو سه قرص استفاده کنند، روزهداری در این افراد میتواند روند درمان را به خطر بیندازد و صلاح در روزه داری برای این دست از بیماران نیست.
وی در ارتباط با بیمارانی که دورههای شیمی درمانی آنها به پایان رسیده و بهبودی کامل پیدا کردهاند، گفت: در صورت تایید پزشک معالج و توان جسمی برای روزهداری، منعی در روزه گرفتن برای این افراد نخواهد بود.
دکتر دهقان منشادی درخصوص بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان رادیوتراپی قرار دارند و شیمیدرمانی نمیشوند، بیان کرد: «وضعیت بیماری در این افراد متفاوت است و اگر بیماری در ناحیه سروگردن، ریه، شکم و لگن باشد طبیعتا به علت عوارض درمان و نیاز به مصرف مداوم مایعات و مراقبتهای دقیق، این افراد منع روزه داری خواهند داشت.»
این متخصص رادیوتراپی و آنکولوژی ادامه داد: بیماران مبتلا به سرطان که در اندامهایشان مثلا سارکومی در پا یا دست وجود دارد و در حال سپری کردن مراحل درمان خود هستند، در آن دسته از این بیماران که توان جسمی آنها اجازه بدهد، روزه داری برایشان مشکلی نخواهد بود.
وی با یادآوری این موضوع که تغذیه بیماران مبتلا به سرطان باید در زمانهای کوتاهمدت و متشکل از غذاهای پر پروتئین باشد، گفت: «توصیه میشود بیماران مبتلا به سرطان که تحت درمان هستند از روزهداری پرهیز کنند و بیمارانی که درمان آنها به پایان رسیده و حال عمومی خوبی دارند با مشورت، رعایت و نظارت پزشک معالج، نسبت به روزهداری اقدام کنند.»