بررسی جوانب تطهیر پهلوی در نمایشگاه کتاب
به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، جایزه ادبی «شهید سیدعلی اندرزگو» با موضوع روایت تاریخ معاصر و دوران پهلوی پدر و پسر، به همت «مجمع ناشران انقلاب اسلامی» هر دو سال یکبار برگزار میشود.
در ورودی غرفه «مجمع ناشران انقلاب اسلامی» در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب، دو پوستر از دو دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو به چشم میخورد که توسط نویسندگان و فعالان حوزه کتاب، وزیر ارشاد، داوران جایزه و برندگان این دورهها امضاء شده است.
به گفته «مهدی سلیمانی» مسئول مرکز ارتباطات و تشکیلات مجمع ناشران انقلاب اسلامی، ایده جایزه «شهید اندرزگو» که هر دو سال یکبار توسط «مجمع ناشران انقلاب اسلامی» برگزار میشود براساس یک نیاز و خلأشناسی شکلگرفته است. در چند سالی که پشت سر گذاشتیم، تولید روایت در حوزه پهلوی و تاریخ انقلاب بسیار کم بوده و داستان و رمان قابلتوجهی نیز برای بزرگسالان و کودکان نداشتهایم.
سلیمانی با اشاره به توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر هشدار در خصوص تطهیر چهره پهلوی، و بیانات معظم له در دیماه ۹۳، مجمع را متولی این امر معرفی کرد و انجام یکونیم تا دو سال کارهای پژوهشی شامل استخراج سرفصلهای موضوعی، میزگردهای مفصل با حضور ناشران، نویسندگان و شرکتهای توزیعی، مرتبط کردن ناشر با نویسنده و نویسندگان با یکدیگر، طرح موضوع و هماهنگی با ادارات و مراکز مرتبط و دارای اطلاعات قابلقبول را تلاشهایی در جهت ایجاد یکچرخه تولید اثر معرفی کرد.
به گزارش فارس در نشستی که در نمایشگاه امسال و با هدف بررسی جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو در مجمع ناشران برگزار شد، میثم نیلی مدیرعامل مجمع ناشران، وجیهه سامانی سرداور بخش داستان بزرگسال، حامد اشتری نویسنده، مهدی گردفیرزوجایی سرداور بخش کودک و نوجوان، محمدعلی مرادیان مدیر کل دفتر مطالعات و برنامهریزی فرهنگی و کتابخوانی، سید صادق رضایی مدیر سابق انتشارات سروش، سعید فخرزاده عضو شورای سیاستگذاری جایزه ادبی اندرزگو و حجتالاسلام بهمنی مدیر انتشارات مؤسسه امام خمینی (ره) حضور داشتند.
در این نشست نیلی درباره انگیزه برگزاری جایزه ادبی شهید اندرزگو گفت: انگیزه ما به ارادتی برمیگردد که به شهید اندرزگو داریم. جایزه شهید اندرزگو شاید مهمترین چیزی است که باعث شد ما در خصوص موضوع تطهیر پهلوی به حرکت بیفتیم.
اولین جایزه ادبی «شهید اندرزگو» در اسفند ۱۳۹۶ با حضور اساتید این حوزه رونمایی شد و در سال ۱۳۹۸ نخستین دوره این جایزه با ۳۴۰ اثر و با موضوع تاریخ انقلاب و روایت برگزار و جوایزی به برگزیدگان اهدا شد.