به گزارش گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، صابر جباری فاروجی در هجدهمین جلسه قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت اظهار کرد: جایزه ملی جوانی جمعیت امسال برای نخستین بار به برگزیدگان جمعیت اعطا شد و 6 دانشگاه علوم پزشکی نیز موفق به کسب رتبه دوم این جایزه شدند.
وی افزود: دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی زنجان، اصفهان، اهواز، شیراز، گلستان، کرمانشاه، اردبیل، بم، قزوین، قم، کرمان و سمنان در اجرای برنامههای جمعیتی و شاخصهای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کارنامه خوبی ارائه کردهاند.
وی با مقایسه نرخ باروری کل (متوسط تعداد فرزندان زندهای که هر زن در سنین باروری 15 تا 49 سال به دنیا میآورد) در سالهای مختلف اذعان کرد: در سال 1365 نرخ باروری 6.3 بود. با شروع سیاستهای تنظیم خانواده از سال 1368 این عدد در سال 1375 به 2.52 رسید.
سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت اضافه کرد: در سال 1395 نرخ باروری به 2.12 و در سال 1400 به 1.65 رسید که با ابلاغ قانون جوانی جمعیت و سلامت خانواده در این سال، نرخ باروری در سال 1401 با روند افزایشی به 1.66 رسیده است.
جباری یادآور شد: پس از ابلاغ قانون و اجرای برنامههای جوانی جمعیت و سلامت خانواده در گروههای سنی 35 تا 39 سال، 40 تا 44 سال و 45 تا 49 سال، شاهد روند افزایشی فرزندآوری بودهایم.
وی با اشاره به این که حدود 30 درصد بهورزان و مراقبان سلامت در طرح رویش موضوع ماده 46 قانون جوانی جمعیت فعالیت داشتند، بیان کرد: فعالیت 16 هزار بهورز و مراقب سلامت در این طرح موجب افزایش 68 هزار و 274 تولد یعنی 15.74 درصد از کل موالید شده است. در این طرح 42 درصد از واحدهای بهداشتی بالغ بر 9 هزار و 848 واحد مشارکت داشتند.
جباری تصریح کرد: برنامه جامع مهار، پایش، پیشگیری و کاهش سقط خودبهخودی جنین به صورت ادغام یافته در شبکه بهداشت شامل آموزش عمومی اصلاح سبک زندگی و آسیبهای وارده ناشی از تغذیه و داروها بر سلامت جنین تدوین و آماده ابلاغ به دانشگاه ها توسط معاونت بهداشت وزارت بهداشت است.
سرپرست مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس و دبیر قرارگاه جوانی جمعیت و سلامت خانواده وزارت بهداشت گفت: امسال شاهد اجرای برنامه جامع آموزش، رسانه و فرهنگسازی فرزندآوری (هادیان زندگی) و راهاندازی برنامه کاربردی آموزشهای حین ازدواج (همنفس) خواهیم بود.