۱۰ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۸:۳۵
کد خبر: ۷۶۸۶۵

نشست تخصصی ظرفیت های ارتباطی احادیث در قم برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ نشست تخصصی ظرفیت های ارتباطی احادیث به همت مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و مؤسسه پیشوایان برگزار شد.
نشست علمي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست تخصصی ظرفیت های ارتباطی احادیث از سلسله نشست های تخصصی حدیثی به همت مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث و مؤسسه پیشوایان، عصر دهم اسفندماه در سالن جلسات مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث برگزار شد.

براساس این گزارش، سید حسین شرف الدین، رییس پژوهشکده ارشاد اسلامی در این نشست تخصصی به ارائه بحث پرداخت و در سخنانی با اشاره به ظرفیت شناسی ارتباطی متون دینی اعم از حدیث و قرآن گفت: برجسته کردن محورهایی که نقطه تلاقی ارتباطات و احادیث است، از اهداف برگزاری این نشست تخصصی است.

وی با تبیین دو مقوله حدیث و ارتباطات به بررسی ارتباط بین این دو پرداخت و تصریح کرد: حدیث یک سرمایه فرهنگی، اطلاعات اصیل و دومین منبع بزرگ اخذ معارف اسلامی است.

رییس پژوهشکده ارشاد اسلامی افزود: حدیث مجموعه ای است که در پرتو اجتهادی روشمند، ماهیت استنباط و پاسخ دهی به نیازها را در همه اقشار دارد. مجموعه شبهه وحیانی است که در صورت اثبات انتصاب آن به معصوم، خدشه ای به آن وارد نبوده و معتبر است.

شرف الدین گفت: مراد از ارتباطات مجموعه تعاملاتی است که مستقیم و غیر مستقیم، یک سویه و متقابل و نیز چند سویه میان انسان و سایر عوامل محیط برقرار می شود.

وی با بیان این‌که علوم ارتباطی به مطالعه انسان می پردازد، اظهار داشت: لزوم ارتباطات این نیست که دو طرف انسان باشد، علوم ارتباطات امروز بیشتر به ارتباطات جمعی و رسانه ای می پردازد.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: محدود کردن ارتباطات به ارتباطی که دو طرف آن انسان هستند و نیز ارتباطی که از طریق رسانه های جمعی صورت می گیرد دو تقلیل تربیتی ارتباطات بوده و ارتباطات دیگر در حاشیه مورد بحثند.

شرف الدین ادامه داد: اگر ارتباطات را به ارتباطات مطلق بدون قید و ارتباطات مضاف با پسوند انتزاعی یا انضمامی تقسیم کنیم، می توان گفت همه علوم انسانی و اجتماعی علوم ارتباطی بوده و تمام علوم اجتماعی درگیر گونه ای از علم ارتباطات است.

گفتنی است، نشست تخصصی ظرفیت های ارتباطی احادیث، دوشنبه دهم اسفندماه از ساعت 15 تا 17 در سالن جلسات مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث برگزار شد. /920/پ202/ص
ارسال نظرات