۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۲
کد خبر: ۷۷۳۷۸۶
امام جمعه ماسال استان گیلان بیان کرد:

ضرورت رفع مشکل مالکیت مردم برای اراضی ملکی و زراعی

ضرورت رفع مشکل مالکیت مردم برای اراضی ملکی و زراعی
خطیب جمعه ماسال استان گیلان گفت: زمین های روستایی فاقد سند مالکیت هستند و عرف بر این بوده است که مردم زمین های آباء و اجدادی خود تاکنون نگهداری و آنها را آباد نگهداشته‌اند و حالا لازم است در جهت صدور اسناد با مردم همکاری‌های لازم صورت گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام هادی موسوی، امام جمعه ماسال گیلان ضمن اشاره به اینکه مردم در زمین‌های آباء و اجدادی خود فعالیت داشته‌اند و آنها را آباد کرده‌اند، بیان کرد: با این رویه و صرف وقت، عمر و هزینه برای آبادانی این زمین‌ها ؛ حال برای خودشان مالکیتی را متصور شده‌اند اما این در حالی است که این مالکیت‌ها رسمی نیستند.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعدادی از روستاییان برای احداث مسکن و... ، برای پروانه ساخت باید از چندین ارگان استعلام بگیرند که اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیز یکی از این ارگانها است و خود باعث هرج و مرج شده است، اما این در حالی است که در این اداره بایستی امورات مردم رعایت شود.

خطیب جمعه ماسال گیلان در بخش دیگری از صحبت‌هایش ضمن اشاره به اینکه منابع طبیعی اعلام کرده است اراضی؛ منابع ملی هستند و قابل واگذاری و ارائه سند به مردم نمی‌باشند، اظهار کرد: مردم این اراضی را از اجداد خود تاکنون داشته‌اند و آنها را آباد کرده‌اند و دیوان عدالت اداری نیز رای صادر کرده است که برای اراضی فاقد سند، پروانه صادر شود.

وی تصریح کرد: اما این در حالی است که ارگان‌های دولتی و مربوطه در گیلان به گونه‌ای عمل می‌کنند تا مردم از روستاها مهاجرت کنند و عمران و آبادانی‌ها از بین برود.

حجت الاسلام موسوی ادامه داد: اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام می‌کند اراضی ملی و متعلق به این ارگان است پس تکلیف حق و حقوق، سرمایه‌گذاری، صرف عمر و... مردم طی سالیان سال از گذشته‌های دور تاکنون چه می‌شود!!!

وی ضمن اشاره به اینکه فلسفه طرح هادی اساسا ایجاد عمران و آبادانی برای روستاها است، گفت: اما این در حالی است که طرح هادی درروستاهای این منطقه کاری کرده است که علیرغم اینکه حقوق مردم به رسمیت شناخته نمی‌شود بلکه املاک و اراضی آباء و اجدادی مردم را نیز متعلق به عرصه ملی می‌داند.

امام جمعه ماسال گیلان در بخش دیگری از صحبت‌هایش ضمن اشاره به دیگر مشکل مردم منطقه، اظهار کرد: با توجه به افزایش جمعیت و مرگ و میر، زمینی برای احداث قبرستان در منطقه لازم است و در این راستا مردم درخواست خود را به منابع طبیعی تحویل داده‌اند.

وی گفت: این اداره نیز کارشناسان خود را برای بررسی و برآورد فرستاده است اما آنها اعلام کرده‌اند که زمین پوشش جنگلی دارد؛ حال جای سوال دارد در مناطق شمالی و جنگلی کشور، زمین‌ها پوشش جنگلی دارند پس حالا تکلیف مردم چیست؟

حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: مطالبه و خواست مردم منطقه خراب کردن و از بین بردن درختان نیست بلکه حفظ درختان و پوشش جنگلی و دفن اموات است.

وی بیان کرد: دفن اموات در روستاها، موجب ایجاد تنش اجتماعی و سیاسی شده است و منابع طبیعی نیز هیچ حرف و مطالبه بحقی را نمی‌پذیرد.

امام جمعه ماسال گیلان یادآور شد: منابع طبیعی در پاسخ به درخواست مردم برای صدور پروانه، مبنای کار خود را نقشه‌های مربوط به سال‌های 42 تا 46 می‌داند، حرف ما نیز این است که از سال 46 تاکنون قریب به 57 سال می‌گذرد و قانون و اسناد متعلق به این دوران قطعا بایستی شامل تغییراتی شوند و بازنگری‌هایی داشته باشند.

وی گفت: لازم است قوانین مربوط به اراضی ملی با برش گیلان و پوشش جنگلی دیده شود و با سایر استانها در دیگر جای جای ایران قیاس نشود.

حجت الاسلام موسوی در بخش دیگری از صحبت‌هایش ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در مورد حمایت از تولید و رفع موانع آن، گفت: باید روستاها زنده و آباد باشند تا تولید و رونق نیز شکل بگیرد.

وی افزود: هیچ کسی در استان پای کار برای رفع مشکل و خواسته بحق مردم پای کار نیست و می‌طلبد تا مسئولین ارشد کشوری نسبت به این معضل، مشکل و مطالبه مردمی اهتمام و دقت نظر لازم را داشته باشند و شرایط خاص و حساس استان را نیز مدنظر قرار دهند.

ارسال نظرات