۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱
کد خبر: ۷۷۵۰۹۶
حجت الاسلام بصیرتی:

رسانه‌ها و خبرنگاران نقش مهمی در تبیین مفهوم مهدویت و مقاومت اسلامی دارند

رسانه‌ها و خبرنگاران نقش مهمی در تبیین مفهوم مهدویت و مقاومت اسلامی دارند
اصفهان- رئیس اداره تبلیغات اسلامی نقش رسانه‌ها و وظیفه تبیین گفتمان مهدوی و مقاومت را حائز اهمیت دانست و گفت: در این میان رسانه‌ها و خبرنگاران نقش مهمی در تبیین صحیح مفهوم مهدویت و مقاومت اسلامی دارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، حجت الاسلام مهدی بصیرتی صبح امروز در جشن میلاد امام زمان(عج) گفت: امروز در حالی سالروز میلاد حضرت ولی‌عصر(عج) را گرامی می‌داریم که جهان بیش از هر زمان دیگری با بحران‌های معنوی، اخلاقی و اجتماعی روبه رو است.

وی افزود: گسترش جنگ‌ها و بی‌عدالتی، افزایش فقر، فساد و فاصله طبقاتی، بحران هویت در جوامع مدرن و رشد افسردگی و ناامیدی نشانه‌هایی از سرگردانی انسان در مسیر دستیابی به عدالت و معنویت است.

به گفته وی در چنین شرایطی اندیشه مهدویت نه تن‌ها به‌عنوان یک باور دینی بلکه به مثابه راهبردی برای نجات بشر و تحقق آرمان شهری عادلانه مطرح می‌شود.

حجت الاسلام بصیرتی از مهدویت به عنوان امیدی جهانی برای عدالت و آرامش نام برد و اظهار داشت: انتظار ظهور امام زمان(عج) صرفاً یک آرزوی فردی یا یک اعتقاد مذهبی نیست، بلکه گفتمانی تمدنی است که الگویی برای ایجاد جامعه‌ای عادلانه و الهی ارائه می‌دهد که در این اندیشه منجی آخرالزمان، پایان بخش تمام ظلم‌ها و بی‌عدالتی‌ها است و حکومتی را بنا خواهد کرد که بر پایه عدالت، معنویت، علم و اخلاق استوار است.

وی ادامه داد: مهدویت، تنها به آینده‌ای نامعلوم اشاره ندارد بلکه نقشه راهی برای زندگی امروز ما است و شیعه «انتظار» را نه در بی‌عملی و انفعال بلکه در «آمادگی» و «مقاومت» تعریف می‌کند آن هم آمادگی برای زمینه سازی حکومت عدل جهانی و مقابله با جبهه باطل که همواره تلاش داشته است ملت‌ها را در اسارت ظلم، استکبار و انحطاط اخلاقی نگه دارد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی کاشان انقلاب اسلامی ایران را آغاز تحقق تمدن مهدوی دانست و گفت: در این مسیر، انقلاب اسلامی ایران نقطه عطفی در تاریخ معاصر بود که با الهام از آموزه‌های مهدوی توانست گفتمان جدیدی را در سطح جهانی مطرح کند، گفتمانی که در آن ملت‌ها نه تن‌ها باید به انتظار ظهور بسنده نکنند بلکه موظف هستند در مسیر تحقق جامعه مهدوی گام بردارند.

وی یادآور شد: امام خمینی(ره) و بعد از ایشاننیز رهبر معظم انقلاب همواره تأکید داشته است انقلاب اسلامی، مقدمه‌ای برای تمدن نوین اسلامی و در نهایت حکومت جهانی امام عصر (عج) است. 

حجت الاسلام بصیرتی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب انتظار را به معنای سکون و انفعال نمی‌داند، بلکه همیشه انتظار را به معنای مجاهدت، ایستادگی و ساختن جهانی بیان می‌کند ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران، آغازگر حرکتی است که به تمدن نوین اسلامی و در نهایت به ظهور امام زمان (عج) منتهی خواهد شد.

وی همچنین مقاومت را راهبرد مهدوی در برابر استکبار دانست و گفت: یکی از ارکان مهم تفکر مهدوی مفهوم مقاومت است و امام زمان (عج) در هنگامه ظهور با جبهه ظلم و استکبار جهانی مقابله خواهد کرد و زمینه‌ساز گسترش عدالت در سراسر زمین خواهد شد، از این رو «مقاومت» نه تن‌ها یک اقدام نظامی یا سیاسی بلکه یک راهبرد تمدنی و معنوی در مسیر ظهور است.

به گفته وی انقلاب اسلامی ایران با الهام از همین تفکر، جبهه مقاومت را در برابر نظام سلطه تشکیل داده است و این جبهه از فلسطین و لبنان تا سوریه، عراق، یمن و سایر نقاط جهان اسلام امتداد داشته و به الگویی از ایستادگی در برابر استکبار جهانی تبدیل شده است.

حجت الاسلام بصیرتی همچنین از جبهه مقاومت به عنوان یک نمونه عملی از تفکر انتظار فعال نام برد و ادامه داد: این تفکر اجازه نمی‌دهد ملت‌های مسلمان در برابر ظلم تسلیم شوند و تلاش می‌کند تا زمینه‌ساز ظهور حکومت جهانی عدالت باشد و امروزنیز محور مقاومت فراتر از مرز‌های جغرافیایی به نماد ایستادگی در برابر استبداد و تلاش برای تحقق ارزش‌های مهدوی تبدیل شده است.

وی تمدن مهدوی را سبب آینده‌ای روشن برای بشریت دانست و به روایاتی از اهل بیت (ع) که تمدن مهدوی به‌عنوان عالی‌ترین شکل از حکومت الهی توصیف شده است اشاره کرد و ادامه داد: در این تمدن، عدالت مطلق در تمام ابعاد اجتماعی و اقتصادی برقرار خواهد شد و علم و دانش به اوج خود خواهد رسید و جهل و نادانی از بین خواهد رفت و امنیت و آرامش بر تمام جهان حاکم خواهد شد و اخلاق و معنویت در تمام ابعاد زندگی بشر نهادینه خواهد شد و فقر و فساد و تبعیض ریشه‌کن شده و کرامت انسانی در بالاترین سطح خود خواهد بود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی نقش رسانه‌ها و وظیفه تبیین گفتمان مهدوی و مقاومت را حائز اهمیت دانست و گفت: در این میان رسانه‌ها و خبرنگاران نقش مهمی در تبیین صحیح مفهوم مهدویت و مقاومت اسلامی دارند.

به گفته وی امروزجنگ اصلی در میدان روایت‌ها و گفتمان‌هاست و دشمنان با تحریف مفاهیم انتظار و مقاومت تلاش می‌کنند تا آن را به انفعال یا خشونت پیوند بزنند در حالی که مهدویت، گفتمان امید و سازندگی و عدالت است و رسانه‌ها باید با انتشار معارف صحیح با پاسخ به شبهات و ترویج سبک زندگی منتظرانه، زمینه تقویت این فرهنگ را فراهم کنند.

حجت الاسلام بصیرتی نیمه‌شعبان را تجدید پیمان با آرمان‌های مهدوی و مقاومت اسلامی دانست و گفت: نیمه‌شعبان تنها یک جشن مذهبی نیست بلکه فرصتی است برای تأمل و بازخوانی مسیر تمدنی که ما را به ظهور نزدیک‌تر می‌کند و انقلاب اسلامی در دنیای امروز این مسیر را آغاز کرده و همه ما در امتداد آن مسؤول هستیم تا با عمل به آموزه‌های مهدوی زمینه تحقق تمدن جهانی امام عصر (عج) را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه امروز جبهه مقاومت نه تن‌ها یک نیروی نظامی بلکه یک مکتب فکری و فرهنگی است که تلاش می‌کند جهان را برای پذیرش حکومت جهانی عدل مهدوی آماده کند، افزود: نیمه‌شعبان تجدید عهد با این مسیر نورانی است، مسیری که در عصر اخیر با انقلاب اسلامی آغاز شد و با ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) به کمال خواهد رسید. /۱۳۰۷/

محمد ملک آبادی
ارسال نظرات