۳۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۶
کد خبر: ۷۷۸۴۸۳
حجت‌الاسلام وافی یزدی:

فرزندآوری مسئله‌ای اعتقادی و فرهنگی است

فرزندآوری مسئله‌ای اعتقادی و فرهنگی است
فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده با تاکید براینکه فرزندآوری نه تنها یک موضوع اجتماعی بلکه یک موضوع اعتقادی و فرهنگی است، بیان کرد: اگر امروز به اهمیت تربیت فرزند توجه نکنیم، فردا شاهد مشکلات عدیده‌ای همچون انفجار خانه‌های سالمندان خواهیم بود.

حجت‌ الاسلام محمد مسلم وافی یزدی فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جمعیت و تعالی خانواده خبرگزاری رسا، با تأکید بر این نکته که اگر به ارزش واقعی فرزند پی می‌بردیم، هرگز از داشتن آن دوری نمی‌کردیم، اظهار داشت: امروز در یک دور باطل قرار داریم که بر اساس آن خانواده‌ها تمایلی به داشتن فرزندان بیشتر ندارند، این نگرش نادرست است و پیامدهای آن در آینده نمایان خواهد شد.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده به بحران‌هایی که جوامع امروز با آن مواجه هستند، از جمله بحران سالمندی و افزایش خانه‌های سالمندان اشاره کرد و افزود: ما باید به نسل‌های آینده نگاه کنیم، اگر امروز فرزندآوری را فراموش کنیم فردا خودمان به عنوان سالمندانی تنها در خانه‌های سالمندان خواهیم نشست، در ۳۰ سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در هر خیابانی ۲۰ تا ۳۰ خانه سالمندان خواهیم دید.

فرزند بیشتر، زندگی پر برکت‌تر

حجت‌الاسلام وافی یزدی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به تجربه شخصی و به‌ویژه از زندگی‌های پدران و مادرانی که فرزند بیشتر دارند، تأکید کرد: خانواده‌هایی که چند فرزند دارند در واقع در طول زندگی خود از برکت بیشتر برخوردار هستند، فرزندانی که همیشه در کنار آنها هستند و نه تنها در زندگی پدر و مادرشان تأثیر می‌گذارند بلکه به نوعی از نظر معنوی نیز برای والدین خود نیروی مضاعفی می‌آورند.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده اضافه کرد: اینکه برخی از افراد از داشتن فرزند بیشتر خودداری می‌کنند به دلیل باور نادرست به سختی‌های اقتصادی و تربیتی است، در واقع اگر نگاه ما به فرزند به عنوان نعمتی از طرف خداوند باشد دیگر نمی‌توانیم از آن فرار کنیم، فرزند بیشتر زندگی پر برکت‌تری به ارمغان می‌آورد.

سبک زندگی مدرن و چالش‌های آن برای خانواده‌ها

حجت‌الاسلام وافی یزدی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به چالش‌های سبک زندگی مدرن اشاره کرد و اظهار داشت: امروز سبک زندگی تغییر کرده است و بسیاری از خانم‌ها به اشتباه فکر می‌کنند که باید در بازار کار حضور داشته باشند تا بتوانند زندگی‌شان را مدیریت کنند در حالی که مادری و همسرداری خود یک شغل ارزشمند است.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده ادامه داد: اگر مادران با مسئولیت‌های خانه و خانواده آشنا بودند و اهمیت شغل مادری را درک می‌کردند، قطعاً در تلاش نبودند تا از این وظیفه خود فاصله بگیرند، یک مادر با تربیت فرزندانی مؤثر در جامعه به نوعی شغل بزرگی را انجام می‌دهد که تأثیر آن برای نسل‌های آینده بسیار بیشتر از هر شغل دیگر خواهد بود.

حجت‌الاسلام وافی یزدی همچنین گفت: سبک زندگی امروزی باعث شده که بسیاری از خانم‌ها از نقش مادری فاصله بگیرند و به جای آن به دنبال شغل‌های دیگر بروند، این در حالی است که اگر مادران به‌طور کامل به فرزندآوری پرداخته و نقش مادری خود را در خانواده ایفا کنند می‌توانند نسلی سالم و مؤثر تربیت کنند.

خطرات مهدکودک‌ها و تربیت ناقص کودکان

حجت‌الاسلام وافی یزدی در ادامه سخنان خود به مسأله مهدکودک‌ها و تربیت فرزند در آن‌ها پرداخت و اشاره کرد: ما اعتقاد داریم که کودک زیر هفت سال باید از محبت و دلبستگی مادر خود بهره‌مند شود، اگر این محبت‌ها دچار دوگانگی شود ممکن است در تربیت کودک مشکل به وجود بیاید.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده تأکید کرد: مهدکودک‌ها اگرچه ممکن است در برخی شرایط لازم باشند، اما در سنین پایین می‌توانند به تربیت کودک آسیب بزنند، زمانی که یک کودک در کنار مادر خود بزرگ می‌شود محبت واقعی و دلبستگی بین آنها شکل می‌گیرد که این مهمترین عامل در رشد و تربیت درست اوست.

نقش مسئولین در ترویج فرهنگ فرزندآوری

حجت‌الاسلام وافی یزدی در انتهای صحبت‌های خود به نقش مسئولین در ترویج فرهنگ فرزندآوری اشاره کرد و گفت: اگرچه مسئولین باید نقش فعالی در این زمینه ایفا کنند و سیاست‌های حمایتی برای خانواده‌ها تدوین کنند اما مهمتر از آن این است که مردم خود به اهمیت فرزندآوری پی ببرند و بدانند که فرزند نه تنها یک نیاز اجتماعی، بلکه یک مسئولیت دینی و فرهنگی است.

این فعال فرهنگی در حوزه جمعیت و خانواده افزود: حمایت خداوند از کسانی که در راه فرزندآوری قدم می‌گذارند از هر حمایتی از طرف دولت و مسئولین مهمتر است، ما باید این فرهنگ را در جامعه رواج دهیم که فرزندآوری یک سرمایه‌گذاری برای آینده است و نه یک هزینه.

ارسال نظرات