استقبال سرد مقامات آلمان غربی از شاه

محمدرضاشاه پهلوی و فرح دیبا در سال ۱۹۶۷ (۱۳۴۶) طی سفری دیپلماتیک به آلمان غربی، وارد شهر بن میشوند، اما این سفر بیدردسر نیست و موج عظیمی از اعتراضات دانشجویان ایرانی مقیم آلمان غربی را برمیانگیزد. در ادامه این سفر در روتنبرگ نیز مقامات استقبال چندان گرمی از آنها نمیکنند، با این حال برای جلوگیری از اعتراضات احتمالی، ساکنان ایرانی را به تعطیلات میفرستند. گزارش زیر را «نیویورک تایمز» از این سفر شاه و ملکه پهلوی به آلمان غربی منتشر کرده است.
متن سند
از سفر دیپلماتیک شاه ایران به آلمان غربی، شهر بن سردرد خاورمیانهای خفیفی گرفته است.
در حینی که محمدرضاشاه پهلوی و ملکه فرح دیبا به سفر خود در شهرهای آلمان غربی ادامه میدهند، انتقادات به این سفر دیپلماتیک حکومت ایران رو به فزونی است. چندین و چند سیاستمدار و همچنین روزنامههای گوناگون به این حکومت تاختهاند که اینهمه پول خرج تدارکات به قول خودشان اقدامات احتیاطی امنیتی و جلوگیری از ازدحام در مسیر شاه کرده است.
شاه امروز هم در پنجمین روز از سفر نه روزهاش مورد استقبال سردی قرار گرفت. در شهر قرون وسطایی روتنبورگ اب دِر تاوبر که در باواریا واقع است، مقامات آلمان غربی اندکی به دیدار او آمدند. ضمن اینکه با جمعیت پراکندهای هم روبهرو شد و یکی از تظاهراتکنندگان نیز فریاد زد: «مرگ بر شاه»
هزاران پلیس در محل مستقر شدهاند تا امنیت این سفر اشرافی را تضمین کنند. به بیشترشان دستور داده شده تا مراقب پنج هزار دانشجوی ایرانیای باشند که در آلمان غربی هستند و جلوی هر اقدامی علیه جان شاه را بگیرند. پیش از رسیدن شاه به این منطقه، تقریبا ۵۰۰ ایرانی ساکن باواریا را به «تعطیلات» کوهستانی فرستادهاند.
دستکم برخی از این دانشجویان ضد شاه و خاندانش هستند و چند تایی هم تهدید علیه حاکم ایران به دست پلیس رسیده است.