جشنواره شیخبهایی تزریق امید و اعتماد به فناوران است

به گزارش خبرگزای رسا در اصفهان، دکتر مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان، در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت نخبگان و شرکتهای دانشبنیان در امور استان اصفهان گفت: با توجه به اهمیت این موضوع در این دوره مدیریت استان مشاور استاندار در حوزه فناوری و نوآوری برای ایجاد ارتباط مستمر و بازوی کمکرسان به فناوران و شرکتهای دانشبنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه فناوری و نوآوری در استان اصفهان از دیرباز سرآمد بوده و هست، عنوان کرد: امروزه ما میراثدار بزرگانی در اصفهان هستیم که حکیم و پایهگذار چنین مجموعههایی بودهاند؛ این بستر ضرورت متفاوت فکر کردن و پیشرانی اصفهان در حوزههای فناوری در کشور را ضروری میسازد.
استاندار اصفهان استفاده از فناوری و نوآوری در حل مسائل را نه یک انتخاب بلکه یک ضرورت دانست و اظهار کرد: قدرت فناوری ما تنها در ساخت پهپاد، کشاورزی، نظامی و اقتصادی خلاصه نمیشود بلکه این قدرت برگ برندهای برای دیپلماسی ما بوده که در بسیاری از امور کمککننده است.
وی با بیان اینکه اهداف جشنواره شیخبهایی بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: تولید امید، نشاط و اعتماد در این جشنواره به ویژه برای جوانان نوآور و خلاق، اتفاق مثبتی است؛ از طرفی باید از ظرفیت این جشنواره برای ارائه راهکارهای مناسب در حل مشکلات استان اصفهان استفاده کرد.
جمالینژاد تجاریسازی ایدههای نخبگان را یکی از دغدغههای همیشگی مدیریت استان اصفهان عنوان کرد و گفت: شعار سال در این زمینه بسیار کمککننده خواهد بود و باید مسیر درستی برای شناسایی مستمر و پیگیری مسائل نخبگان، فناوران و ایدهپردازان اندیشیده شود.
استاندار اصفهان با اشاره به تدوین قاب اقتصادی استان به عنوان یکی از مصادیق استفاده از ظرفیت نخبگانی و فناوری عنوان کرد: در قاب اقتصادی استان نقشه راه چهار ساله برای تحقق رشد هشت درصدی با شاخصهای اقتصادی مثل میزان تولید ناخالص و سرمایهگذاری در استان تدوین و توسعه از طریق چند مسیر از جمله فناوری، سرمایهگذاری، افزایش صادرات، افزایش بهرهوری، تربیت نیروی انسانی، جذب گردشگر و تکمیل طرحهای نیمهفعال استان مشخص شده است.
وی با اشاره به محورهای گوناگون قاب اقتصادی استان اصفهان تصریح کرد: حداقل سرمایهگذاری پیشبینی شده در این قاب یک هزار همت است که در حوزههای گوناگون تقسیم میشود؛ در این راستا جلسات متعدد هفتگی برگزار و پیشرفت فیزیکی پروژهها به صورت ماهانه رصد میشود.
استاندار اصفهان توسعه از طریق فناوری را مهمترین مسیر دانست و تصریح کرد: سهم رشد فناوری در این قاب بالا میباشد چراکه معتقدیم در جنگ اقتصادی کنونی آنچه امنیت ملی را تثبیت میکند، فناوری و نوآوری است و جشنوارههایی نظیر شیخبهایی بستر مناسبی برای شناسایی و انتخاب فناوران فراهم میکند.
وی افزود: با توجه به سهم فناوری در قاب اقتصادی استان، افراد با حضور در این جشنواره میتوانند نقش مؤثری در در تحقق رشد مدنظر قاب در قالب پروژههای فناورانه و نوآورانه داشته باشند.
در ادامه این نشست سعید آجلی دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، گفت: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی که به عنوان قدیمی ترین و معتبرترین رویداد فناوری و نوآوری در کشور شناخته میشود با حضور گسترده افراد خلاق فن آفرین و کارآفرین فرصتی مناسب برای تبادل ایده ها تجربیات و دستاوردهای نوآورانه در حوزه های مختلف فناوری است. در این جشنواره علاوه بر رقابت جذاب طرح ها و ایده های نو در حوزه فناوری در بخش مسابقه ای رویدادهای جانبی مختلفی نیز تدارک دیده شده که فعالان زیست بوم کارآفرینی و نوآوری کشور را مخاطب خود قرار میدهد.
وی در ادامه افزود: شرکت های فناور و دانش بنیان، شرکتهای رشد یافته مستقر در پارک های علم و فناوری، شرکتهای نوپا و در حال رشد مستقر در مراکز رشد، شرکت های صنعتی فناور، واحدهای تحقیق و توسعه شرکت ها و صنایع بزرگ، سرمایه گذاران بخش خصوصی و دولتی سرمایه گذاران خطر پذیر خیرین حامی کارآفرینی و سکوهای تأمین مالی جمعی از مخاطبان اصلی این جشنواره هستند.
دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی با بیان اینکه بخش مسابقه ای جشنواره در سه بخش طراحان کسب و کار، فن آفرینی و تجاری سازی فناوری و فناور صنعت ساز برگزار میشود، تصریح کرد: ثبت نام اولیه ۴۳۷ طرح از ۳۰ استان و ثبت نام نهایی ۲۲۱ طرح از ۲۵ استان بوده است.
آجلی در ادامه اظهار کرد: در بخش طراحان کسب و کار از ۱۰۵ طرح فناورانه از ۲۲ استان و ۷ شرکت به مرحله فینال جشنواره راه یافتند، در بخش فن آفرینی و تجاری سازی فناوری، ۶ طرح و ۱۸ استان محصول فناورانه ۷ شرکت به مرحله فینال بخش نوپا جشنواره پا گذاشتند و ۵۴ طرح و ۱۲ استان محصول فناورانه ۱۰ شرکت به مرحله فینال بخش رشد یافته جشنواره راه یپیدا کردند، در بخش جایزه ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات از ۲۹ طرح از ۸ استان و محصول فناورانه ۷ شرکت به مرحله فینال جشنواره رسیدند.
وی به برگزاری بخش جایزه ویژه پویانمایی اشاره کرد و گفت: از ۲۵ طرح از ۸ استان و محصول فناورانه ۱۵ طرح به مرحله فینال جشنواره راه یافتند و این به پیشنهاد معاون علمی و فناوری رییس جمهور و با رویکرد توجه به صنایع خلاق و هنر در نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی طراحی شده است.
دبیر جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ادامه داد: جایزه ویژه پویانمایی در ۲ بخش « استودیوها» و « شرکت ها و تیم های نوپا» در نظر گرفته شده و مجموع جوایز آنها چهار میلیارد ریال است همچنین بخش جایزه ویژه عماد از ۳۶ طرح از ۱۱ استان و محصول فناورانه ۶ شرکت به مرحله فینال جشنواره راه یافتند، بخش جایزه ویژه مدیریت شهری از ۲۵ طرح از ۷ استان و محصول فناورانه ۱۰ شرکت به مرحله فینال جشنواره راه یافتند.
آجلی تصریح کرد: نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ با هدف ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری، تقویت روحیه خودباوری در بین فنآفرینان و کمک به پایداری و اقتدار کشور در اقتصاد دانشبنیان برگزار میشود./1304/