۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۱:۴۰
کد خبر: ۷۸۱۶۴۹
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی:

محبت شهید رئیسی در دل‌ها نشان اخلاص و خدمت بی‌ریا بود

محبت شهید رئیسی در دل‌ها نشان اخلاص و خدمت بی‌ریا بود
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی و مدیریتی شهید رئیسی گفت: صداقت، تواضع، زهد، تهجد و اخلاص در عمل ایشان را محبوب دل‌های مردم کرد؛ محبتی که ریشه در ایمان و عمل صالح داشت و حتی دشمنان نیز نتوانستند آن را خدشه‌دار کنند.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، مراسم بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت رئیس‌جمهور مردمی شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و دیگر شهدای خدمت شامگاه دوشنبه ۲9 اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با حضور اقشار مختلف مردم، علما، روحانیان، مسئولان کشوری و لشکری در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی با اشاره به جایگاه برجسته شهید رئیسی در عرصه خدمت صادقانه به مردم و نظام اسلامی، اظهار داشت: شهید آیت‌الله رئیسی شخصیتی بود که محبت او در دل مردم به‌صورت طبیعی و الهی قرار گرفت، زیرا خلوص، صداقت، تواضع و تلاش بی‌وقفه ایشان در مسیر خدمت زبان‌زد همگان بود. آن‌گونه که در روایات نیز آمده است اگر خداوند بخواهد محبت بنده‌ای را در دل‌های مردم بیندازد هیچ مانع و دشمنی نمی‌تواند مانع آن شود.

وی افزود: شهید رئیسی در تمام دوران مسئولیت‌های مختلف خود تا ریاست قوه قضائیه و نهایتاً ریاست جمهوری از منش و رفتار مردمی خود فاصله نگرفت و همواره با روی گشاده، زبان نرم و رفتاری صبورانه با مردم و حتی منتقدان برخورد می‌کرد.

صداقت در گفتار، عامل جلب اعتماد عمومی

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با تأکید بر اینکه صداقت شهید رئیسی از مهم‌ترین دلایل محبوبیت او در میان مردم بود، تصریح کرد: ایشان در سخنان خود هیچ‌گاه از مسیر شفافیت خارج نشد. حتی در مواجهه با مسائل دشوار اقتصادی همچون تورم و گرانی با مردم صادقانه سخن گفت و به‌جای فرافکنی مشکلات را به‌روشنی توضیح داد. این رفتار باعث شد تا اقشار مختلف مردم فارغ از گرایش‌های سیاسی به صداقت و حسن نیت او ایمان بیاورند.

وی ادامه داد: بسیاری از مسئولان تنها در آغاز کار پرانرژی هستند اما شهید رئیسی تا آخرین روزهای عمر پربرکتش با همان انگیزه آغازین بی‌وقفه در حال تلاش برای خدمت به مردم بود. این خستگی‌ناپذیری نشانه‌ای از اخلاص و نیت الهی او بود که حتی در سفرهای خارجی نیز دیده می‌شد؛ برنامه‌های فشرده‌اش در سفرهای بین‌المللی و بلافاصله پس از بازگشت آغاز سفرهای استانی گواهی بر این ادعاست.

وی به سفر شهید رئیسی به کشور سریلانکا اشاره کرد و گفت: با اینکه بیش از شصت سال از عمر او گذشته بود اما استراحت او تنها در مسیر پرواز یا داخل خودرو بود. این سطح از مجاهدت و ایثار تنها از کسی برمی‌آید که دل در گرو خدمت دارد و خود را وقف مردم کرده است.

اهتمام جدی به توسعه زیرساخت‌های کشور

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به سفر شهید رئیسی به استان قم گفت: در این سفر ایشان به‌طور جدی بر تکمیل پروژه‌های کلان شهری مانند مترو و فرودگاه قم تأکید داشت و تحقق آن‌ها را تا پایان سال آینده خواستار شده بود. متأسفانه با شهادت ایشان بخشی از این پروژه‌ها ناتمام باقی ماند. اما همین پیگیری‌ها نشان از نگاه بلندمدت و دغدغه‌مندی ایشان نسبت به توسعه عادلانه و متوازن کشور داشت.

استاد حوزه علمیه قم همچنین به بُعد معنوی زندگی شهید رئیسی پرداخت و اظهار داشت: ایشان اهل تهجد و شب‌زنده‌داری بود. زهد در زندگی شخصی و بی‌اعتنایی به زخارف دنیا به‌ویژه در اوج قدرت و ریاست از او شخصیتی ساخته بود که برای مردم، مسئول نمونه و الگو بود. او عاشق روضه اهل‌بیت علیهم‌السلام بود و این محبت اهل‌بیت علیهم السلام در اعمال و سیره مدیریتی‌اش نیز نمایان بود.

وی ادامه داد: آنچه شهید رئیسی را نزد مردم عزیز کرد نه تنها جایگاه رسمی‌اش بلکه فروتنی و تواضعی بود که در رفتار فردی و اجتماعی‌اش موج می‌زد. تواضع از ویژگی‌هایی است که در روایات از آن به عنوان عامل بلندی جایگاه نزد خدا و خلق یاد شده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بارها در توصیف ایشان از تعابیر بلندی استفاده کردند و حتی در یکی از سخنرانی ها فرمودند: «دلم برای رئیسی سوخت».

مقایسه‌ای با شهید آل‌هاشم

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی در ادامه سخنان خود با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی شهید حجت‌الاسلام آل‌هاشم نماینده فقید ولی‌فقیه در استان آذربایجان‌شرقی گفت: او نیز همانند شهید رئیسی محبوب قلب‌های مردم بود. حضور دائمی در میان مردم، تواضع مثال‌زدنی و تکریم مردم در رفتار و گفتار او موج می‌زد. در یک مسابقه ورزشی با وجود تبلیغات منفی و تحریک رسانه‌های معاند، مردم با شعارهای یک‌صدا از امام جمعه محبوب خود تجلیل کردند. این حرکت مردمی چنان اصالتی داشت که مورد تأیید رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.

وی با تأکید بر نقش انصاف در موفقیت سیاسی و اجتماعی افزود: یکی از ویژگی‌های اساسی شهید رئیسی رعایت انصاف بود؛ چه در مواضع، چه در رفتار با مخالفان و چه در مناظرات. ای کاش تمام گروه‌ها و جریان‌های سیاسی انصاف را سرلوحه عملکرد خود قرار دهند. انصاف یعنی آنچه را برای خود می‌پسندی برای دیگران نیز بپسند. در عرصه سیاسی نیز اگر انصاف حاکم باشد رقابت‌ها سالم و سازنده خواهد شد.

شهیدی از جنس مردم، برای مردم

حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی در بخش پایانی سخنان خود تأکید کرد: شهید رئیسی مردی از متن مردم بود از همان‌ها که درد مردم را می‌فهمید، بی‌هیاهو کار می‌کرد و در عین قدرت، اهل تکبر و خودبزرگ‌بینی نبود. او خادم‌الرضا علیه‌السلام بود و خادمان واقعی اهل‌بیت علیهم السلام محبوب دل‌ها هستند. طبق وعده قرآن کسانی که ایمان آورند و عمل صالح انجام دهند خداوند محبت آن‌ها را در دل‌ها قرار می‌دهد. بی‌تردید این محبت و احترام عمومی که امروز نسبت به شهید رئیسی دیده می‌شود جز نتیجه همان ایمان و عمل صالح نیست.

ارسال نظرات