۰۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۱
کد خبر: ۷۹۲۹۰۸

ویژگی‌های سیدحسن نصرالله از زبان همرزم شهید

ویژگی‌های سیدحسن نصرالله از زبان همرزم شهید
چهارمحال و بختیاری- حجت الاسلام والمسلمین ایمانی‌مقدم، از اعضای مرکزی حزب‌الله و همراه ۴۰ ساله شهید سیدحسن نصرالله به تشریح تاریخچه شکل‌گیری حزب‌الله و ویژگی‌های این شهید والامقام پرداخت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا از چهارمحال و بختیاری، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا ایمانی‌ مقدم، از اعضای مرکزی حزب‌الله و همراه ۴۰ ساله شهید سیدحسن نصرالله، امروز در اجتماع طلاب و روحانیون استان چهارمحال و بختیاری به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهید سیدحسن نصرالله و همراهانش با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام در خصوص تاریخچه حزب‌الله لبنان، اظهار کرد: امام خمینی (ره) را زمانی که از عراق به سمت کویت و سپس پاریس خارج کردند حوزه علمیه نجف نیز از هم پاشید و طلاب ایشان از جمله شهید سیدعباس موسوی به شهر و دیار خود بازگشتند. 

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی مقدم با ذکر اینکه شهید موسوی در لبنان به منطقه‌ای در شهر بقاع رفت و مسجدی و حوزه علمیه‌ای بنا نهاد، ادامه داد: در آنجا این شهید والامقام شروع به کادرسازی برای مکتب تشیع و مبارزه با رژیم منحوس صهیونیستی کرد و در این راستا هفت شاگرد اصلی داشت که شهید سیدحسن نصرالله یکی از آنان بود.

حزب‌الله لبنان چگونه شکل گرفت؛ ویژگی‌های سیدحسن نصرالله از زبان همرزم شهید

آغاز کادرسازی و تربیت نیرو برای مقابله با رژیم صهیونی

وی با اشاره به عملیات فتح‌المبین در دوم فروردین سال ۶۱، بیان کرد: در ادامه، عملیات الی بیت‌المقدس در اردیبهشت آغاز و منتهی به بازپس گیری خرمشهر در سوم خردادماه توسط سربازان این آب و خاک شد.

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی مقدم با اشاره به اینکه این عملیات‌ها طی ۲ ماه و چند روز انجام گرفت و کمر حزب بعث را شکست، افزود: ارتش عراق که توسط حداقل ۲۰ کشور پشتیبانی می‌شد، در این عملیات کمرش شکست. استکبار جهانی نیز برای جبران در پشت صحنه تلاش کرد تا به تجدید قوای صدام کمک کند لذا تصمیم گرفت سه لشکر عظیم رژیم منحوس صهیونیستی را به سمت جنوب لبنان گسیل کند که توانستند نصف لبنان را اشغال کنند.

عضو مرکزی حزب‌الله با تأکید بر اینکه در این برهه چندین فرمانده ارتش و سپاه از امام خمینی (ره) اجازه کمک به مردم جنوب لبنان را دریافت کردند، افزود: حتی اگر آنان مسلم نباشند و کافر هم باشند اما مورد ظلم قرار گیرند، کمک به آنها واجب است؛ بنابراین ۲ لشکر از ارتش و سپاه به لبنان اعزام و راه برای عملیات آنها باز شد.

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی‌ مقدم ادامه داد: بعد از سه هفته شناسایی و آماده‌سازی، شهید احمد متوسلیان قائل بود که برای انجام عملیات باید از امام (ره) اجازه بگیرم و زمانی که به تهران رفت و بازگشت، امام (ره) فرموده بود که حمله به جنوب لبنان یک دام برای غفلت از صدام بوده است و استکبار قصد داشته ما را از خودمان غافل کنند؛ بنابراین صلاح نیست که جبهه جدیدی در جنوب لبنان باز کنیم، ما برای نجات مردم مظلوم لبنان و فلسطین ابتدا باید شر طاغوت منطقه را از سر ایران و عراق کم کنیم و ابتدا باید با صدام بجنگیم چرا که راه قدس از کربلا می‌گذرد.

وی بیان کرد: فرماندهان و نظامیان اعزامی به لبنان از جمله شهید همت بعد از اسارت حاج احمد متوسلیان به ایران بازگشتند و به نبرد با دشمن بعثی شتافتند.

حزب‌الله لبنان چگونه شکل گرفت؛ ویژگی‌های سیدحسن نصرالله از زبان همرزم شهید

مأموریت انتقال گفتمان انقلاب اسلامی به مردم لبنان 

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی‌مقدم با اشاره به خاطرات خود در مأموریت انتقال گفتمان انقلاب اسلامی به مردم لبنان، تصریح کرد: امام (ره) قائل بودند که باید تجربه انقلاب اسلامی را به شیعیان و مسلمانان لبنان انتقال دهیم؛ بنابراین بنده به نزد شهید سیدعباس موسوی رفتم که بسیار استقبال کرد زیرا همیشه دنبال کادرسازی و تربیت نیرو بود و به دنبال او، اساتید و علمای تراز اول و شخصیت‌های فرهیخته لبنانی از دوره‌های آموزشی ما پیوستند.

وی با تأکید بر اینکه این دوره‌ها شامل ۴۵ روز آموزش در ۱۰ رشته بود، افزود: تکنیک، تاکنیک، تخریب، سلاح، امداد، مخابرات، عقیدتی، سیاسی، اخلاق و احکام از سرفصل‌های این دوره‌های آموزشی بود که در عرض یک سال، ۲۵ دوره آموزشی تشکیل دادیم و در هر دوره ده‌ها نفر آموزش دیدند.

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی‌مقدم مأموریت بعدی از جانب امام (ره) را خروجی گرفتن از این آموزش‌ها عنوان کرد و گفت: ایشان امر کردند افراد آموزش دیده را در قالب تشکیلات منظم، ساماندهی کنید که وقتی این تکلیف جدید را به سیدعباس موسوی ابلاغ کردم، باز هم استقبال کرد و کار را به شاگرد ۲۱ ساله‌اش سیدحسن نصرالله واگذار نمود.

وی با تصریح اینکه در این راستا شهید نصرالله توانست تشکیلات منسجم و عظیمی را شکل دهد، بیان کرد: بتدریج امت حزب‌الله شکل گرفت، پرچم آن را نیز طراحی و به طور رسمی اعلام و معرفی کردیم و حوالی سال ۱۳۶۲ بود که حزب‌الله متولد شد؛ در آن دوران سیدعباس موسوی قائل بود که ما خاری در گلوی رژیم صهیونی خواهیم شد که این اتفاق هم افتاد. 

حزب‌الله لبنان چگونه شکل گرفت؛ ویژگی‌های سیدحسن نصرالله از زبان همرزم شهید

ویژگی‌های شهید نصرالله از زبان همرزمش

حجت الاسلام والمسلمین ایمانی‌مقدم با اشاره به اینکه با شهادت سیدعباس موسوی، شهید نصرالله رهبری را به دست گرفت، افزود: در زمان شهید موسوی حزب‌الله یک جنبش محدود بود که شهید نصرالله توانست این تشکیلات را گسترش دهد و از یک حزب مخفی به یک حرکت اجتماعی فراگیر تبدیل کرد که در کنارش، کار نظامی هم داشت.

وی در پایان با اشاره به اینکه سیدحسن هوشمند و زیرک بود و مغز تشکیلاتی داشت، بیان کرد: این شهید بزرگوار ۳۱ سال دبیرکل و سکاندار کشتی مقاومت بود. از دل مقاومت حزب‌الله گروه‌های دیگری همچون حماس یا حرکت جهاد اسلامی بلکه انصارالله یمن و ... متولد شد که هر کدام قصه جداگانه‌ای دارد.

سجاد محمدی فارسانی

ارسال نظرات