۰۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۲
کد خبر: ۷۹۸۷۷۱
حجت‌الاسلام اسکندری خبرداد؛

چهل و هشتمین دوره مسابقات ملی معارف قرآن در قم

چهل و هشتمین دوره مسابقات ملی معارف قرآن در قم
قم- مدیرکل اوقاف استان قم، در نشست خبری اعلام کرد: چهل و هشتمین دوره مسابقات ملی معارف قرآن کریم، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه با حضور حدود ۶۷ شرکت‌کننده داخلی و ۳۳ شرکت‌کننده بین‌المللی ویژه طلاب جامعه المصطفی العالمیه در قم آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری رسا از قم، چهل و هشتمین دوره مسابقات ملی قرآن کریم در بخش معارف قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، همزمان با بخش بین‌الملل ویژه طلاب و دانشجویان بین‌المللی جامعه المصطفی العالمیه به میزبانی شهر مقدس قم برگزار می شود. این مسابقات که بخشی از رقابت‌های بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود، با حضور حدود ۱۰۰ شرکت‌کننده از سراسر کشور و بیش از ۳۰ نفر از کشورهای مختلف به شکل بی‌سابقه‌ای برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام عباس اسکندری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم و مسئول برگزاری این دوره از مسابقات، در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح امروز در اداره کل اوقاف قم برگزار شد، به تشریح ابعاد مختلف این رویداد مهم پرداخت و گفت: این مسابقات به دلیل ماهیت تخصصی خود با سایر مسابقات قرآن که در بخش‌های قرائت، صوت، لحن و حفظ برگزار می‌شود تفاوت چشمگیری دارد. شرکت‌کنندگان در این دوره باید دانش عمیق و آشنایی ویژه‌ای با تفسیر و شرح نهج البلاغه و صحیفه سجادیه داشته باشند. بسیاری از آنها پژوهشگرانی هستند که در این حوزه‌ها تالیفات و تحقیقات مهمی انجام داده‌اند.

وی افزود: تخصصی بودن مسابقه باعث شده که جمعیت شرکت‌کنندگان از نخبگان و افراد برجسته کشور انتخاب شوند و این در حالی است که مسابقات قرائت و حفظ قرآن معمولاً عمومی‌تر و فراگیرتر هستند.

نوآوری در برگزاری مسابقات

مدیرکل اوقاف قم به شیوه نوین برگزاری مسابقات در قم اشاره کرد و گفت: برگزاری این دوره به صورت حضوری جذابیت خاصی به مسابقات داده است. در سال‌های گذشته مسابقات معارفی عمدتاً به صورت کتبی و سنتی برگزار می‌شد اما امسال با استفاده از امکانات روز و همکاری رسانه ملی و فعالان فضای مجازی توانستیم ابعاد جدیدی به این رویداد اضافه کنیم که موجب افزایش جذابیت و حضور گسترده‌تر مخاطبان شده است.

وی ضمن تشکر ویژه از همکاری رسانه‌ها افزود: بدون مشارکت رسانه‌ها، این جذابیت و بازتاب وسیع مسابقات ممکن نبود. رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در پوشش و معرفی مسابقات ایفا کردند که قابل تقدیر است.

حجت‌الاسلام اسکندری از میزان استقبال چشمگیر مردم و شرکت‌کنندگان در سراسر کشور سخن گفت و اعلام کرد: در مجموع نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر در مراحل شهرستانی و استانی در این مسابقات شرکت کردند و اکنون حدود ۱۰۰ نفر از برگزیدگان مرحله نهایی را تشکیل می‌دهند که در قم با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

وی با اشاره به حضور شرکت‌کنندگان خارجی گفت: از آنجا که مسابقات بین‌المللی نیز است حدود ۳۰ نفر از شرکت‌کنندگان از کشورهای مختلف حضور دارند و به دلیل شرایط منطقه از دانشجویان و طلاب جامعه المصطفی العالمیه نیز بهره گرفته‌ایم که با اشتیاق فراوان در این مسابقات شرکت کردند. تعداد شرکت‌کنندگان بخش معارف شامل ۲۴ نفر خواهر و ۲۴ نفر برادر است که در حوزه‌های معارف قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه فعالیت می‌کنند.

مدیرکل اوقاف استان قم تصریح کرد: برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر این رویداد در جامعه و ارتقاء سطح آگاهی‌های قرآنی و اهل‌بیتی، برنامه‌های متنوعی طراحی شده است. افتتاحیه این دوره از مسابقات در سالن آنتی‌تئاتر امامزاده سید علی (ع) با حضور شخصیت‌های کشوری و اسلامی برگزار می‌شود.

وی افزود: همچنین به احترام مسجد مقدس جمکران روز سه‌شنبه بعد از نماز مغرب و عشاء برنامه‌ای با کیفیتی مشابه برگزاری در حرم حضرت معصومه سلام الله علیها در مسجد جمکران تدارک دیده شده است که در آن مسابقات فرهنگی متنوعی برای گروه‌های مختلف سنی و اقشاری از کودکان، نوجوانان، جوانان، دانشجویان و طلاب خواهر و برادر برگزار می‌شود و هدایایی به شرکت‌کنندگان اهدا خواهد شد.

حجت‌الاسلام اسکندری درباره بخش رسانه‌ای مسابقات گفت: مسابقات به صورت رسانه‌ای نیز برگزار می‌شود و سوالاتی در این فضا مطرح می‌شود. کسانی که پاسخ‌های صحیح دهند، نامشان ثبت شده و هدایای ویژه‌ای به آنها اهدا می‌شود. هدف این است که دامنه مسابقات محدود به افراد متخصص نباشد و قشرهای مختلف جامعه نیز با این معارف آشنا و درگیر شوند. در حقیقت مسابقه وسیله‌ای است برای رسیدن به هدف بزرگ‌تر.

کشف استعدادهای برجسته جوان در رشته معارف

وی در بخش دیگری از سخنانش به کشف استعدادهای جوان در این مسابقات اشاره کرد و گفت: در سه دوره گذشته، نیروهای نخبه و برجسته‌ای را در استان مشاهده کردیم که توانمندی چشمگیری در مباحث معارفی و سخنرانی دارند. این جوانان با فصاحت و بلاغت خاصی آیات قرآن، جملات نهج البلاغه و متون صحیفه را به مردم و مخاطبان رسانه‌ای ارائه می‌دهند و این کشف استعدادها یکی از اهداف مهم مسابقات است.

مدیرکل اوقاف استان قم تأکید کرد: نیاز مبرم به درک عمیق معارف قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه در جامعه ما وجود دارد. تجربه جنگ ۱۲ روزه با استکبار جهانی نشان داد که ریشه‌های اعتقادی و معرفتی مردم تا چه اندازه قوی است و این موضوع موجب پیروزی و مقاومت شگرف مردم شد.

وی افزود: رهبری حکیم و شجاع کشور نیز نقش بی‌بدیلی در این مسیر داشت و توانست توجه و تحسین جهانیان را جلب کند. امروز ملت ایران با عزت، اقتدار و پایبندی به دین و مکتب خود به عنوان الگویی در سطح جهان شناخته می‌شود که می‌تواند بشریت را نجات دهد.

حجت‌الاسلام اسکندری در پایان درباره نقش رسانه‌ها گفت: امروزه رسانه‌ها ابزار قدرتمندی هستند که می‌توانند حق و باطل را جا به جا کنند. در منطقه ما نیز تاثیر رسانه‌ها به شدت محسوس است. خوشبختانه رسانه‌های کشور ما بعد مثبت خود را در تقویت روحیه مردم، انسجام جامعه و نشر معارف قرآنی و اعتقادی به خوبی نشان داده‌اند. نقش و همکاری شما اصحاب رسانه در این زمینه بسیار ارزشمند است و قطعاً کمک بزرگی به این حرکت خواهد بود.

وی افزود: قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه متعلق به همه مردم است و شما مروّج اصلی معارف و اعتقادات خود هستید. ما به عنوان خادمین تلاش می‌کنیم امکانات لازم را فراهم کنیم، اما کار اصلی بر عهده شماست. در کنار مسابقات، برنامه‌های فرهنگی دیگری نیز در دست اجرا داریم و آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستیم.

این نشست خبری در ساعت ۱۴ روز چهارشنبه پنجم آذرماه ۱۴۰۴ در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قم برگزار شد و با حضور گسترده اصحاب رسانه، نمایندگان و علاقه‌مندان به معارف قرآنی، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه همراه بود. این رویداد فرهنگی مهم، با هدف ارتقاء سطح دانش دینی و کشف استعدادهای ناب در حوزه معارف اسلامی در فضای کشور و جهان اسلام دنبال می‌شود.

مهدی الهی

ارسال نظرات