۰۲ دی ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۱
کد خبر: ۸۰۱۲۹۳
آیت الله اعرافی:

آمار ثبت‌احوال، ستون تصمیم‌سازی کشور است

آمار ثبت‌احوال، ستون تصمیم‌سازی کشور است
مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تأکید بر اهمیت آمار و اطلاعات در تصمیم‌سازی‌ها، گفت: بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، از دل این اطلاعات قابل استخراج و تحلیل است.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور، در دیدار منوچهر تیموری مدیرکل ثبت احوال استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه برگزار شد، با تقدیر از گزارش‌ ارائه‌شده از سوی مدیر کل ثبت احوال، اظهار داشت: گزارشی که ارائه کردید ارزشمند بود. گزارش‌های منظمی که ارسال می‌کنید را مطالعه می‌کنم و از آن‌ها استفاده می‌شود. این گزارش‌ها دقیق، منظم و در انجام وظایف روزانه بسیار مفید است.

وی ضمن تبریک صدمین سالروز تأسیس ثبت احوال در استان قم، افزود: این مناسبت را تبریک عرض می‌کنم و از همه دوستانی که در این مسیر تلاش می‌کنند، چه آنان که در جلسه حضور دارند و چه کسانی که همراه این مجموعه هستند، صمیمانه تقدیر و تشکر می‌کنم. نکات بسیار خوب و اساسی مطرح شد و بنده نیز تنها به چند نکته به صورت تأکیدی اشاره می‌کنم.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تأکید بر اهمیت آمار و اطلاعات در تصمیم‌سازی‌ها تصریح کرد: هر کاری که قرار است در یک شهر، استان یا در سطح کشور انجام شود، نیازمند تحقیق و مطالعه است و پایه هر تحقیق و مطالعه‌ای آمار و ارقام است. بدون آمار و ارقام نمی‌توان کاری را پیش برد و در میان آمار و ارقام، آمارهای اجتماعی و فرهنگی از بنیادی‌ترین داده‌ها هستند که توسط ثبت احوال تولید می‌شوند.

عضو فقهای شورای نگهبان در ادامه گفت: اگر این مقدمات را کنار هم بگذاریم، ارزش کار ثبت احوال در کشور کاملاً روشن می‌شود؛ کاری مشابه ثبت اسناد، با این تفاوت که آمار و اطلاعات ثبت احوال ماهیتی فرهنگی‌تر، اجتماعی‌تر و بنیادی‌تر دارد. این کار، کاری بسیار مهم، زیرساختی و زیربنایی است و هرچه این فعالیت‌ها دقیق‌تر و مدقن‌تر انجام شود، ارزش آن نیز بالاتر خواهد بود.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به تقارن این دیدار با آغاز ماه رجب و میلاد امام محمد باقر(ع)، گفت: این ایام و مناسبت‌ها را تبریک عرض می‌کنم. ماه‌های رجب، شعبان و رمضان قله ماه‌های سال هستند. این ماه‌ها، ماه‌های عبادت‌اند و ماه رجب و شعبان مقدمه‌ای برای رسیدن به قله ماه مبارک رمضان محسوب می‌شوند.

وی با تبیین مفهوم عبادت در نگاه اسلام افزود: عبادت در اسلام تنها محدود به محراب و مسجد نیست؛ هر کاری که برای گره‌گشایی از زندگی مردم انجام شود، اگر با نیت الهی باشد، عبادت محسوب می‌شود. این از لطف خداوند است که کارهای عادی و روزمره، اگر با انگیزه الهی و در خدمت مردم انجام شود، به عبادت تبدیل می‌شود و حتی گاهی ثواب آن از برخی عبادات ظاهری بالاتر است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور تأکید کرد: ارزش کار شما هم از نظر ذاتی بسیار بالاست و هم اگر با انگیزه خدمت به مردم و در بستر انقلاب اسلامی انجام شود، موجب ثواب مضاعف خواهد شد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت سلامت نظام اداری اظهار داشت: هرچه نظام اداری سالم‌تری داشته باشیم، خدمت بزرگی به کشور، انقلاب و اسلام کرده‌ایم. در نظام اسلامی، سلامت نظام اداری از مهم‌ترین شاخص‌های پیشرفت کشور است و این سلامت به منابع انسانی صالح، اخلاق اداری و اخلاق سازمانی بازمی‌گردد که باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

آیت‌الله اعرافی ارتقای منابع انسانی با تکیه بر توان داخلی مجموعه‌ها را امری ضروری دانست و خاطر نشان کرد : هرچه در این مسیر بیشتر کار شود، ارزشمند و به‌جا است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه به اهمیت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: حرکت دستگاه‌ها به سمت استفاده از فناوری‌های پیشرفته، به‌ویژه فناوری‌هایی که موجب شفافیت و سرعت در انجام امور می‌شود، بسیار حائز اهمیت است. تحولاتی که در حوزه هوش مصنوعی در حال وقوع است، دنیا را دگرگون خواهد کرد و باید این نگاه فنی و فناورانه در کنار نگاه معنوی و اخلاقی تقویت شود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به نقش ثبت احوال در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: مجموعه ثبت احوال، علاوه بر انجام وظایف اداری، به صورت مستقیم و غیرمستقیم در انواع فعالیت‌های فرهنگی نقش‌آفرین است؛ از موضوع نام‌گذاری گرفته تا مسائل ازدواج، طلاق و آسیب‌های اجتماعی. اطلاعات و آمار شما می‌تواند هشداردهنده باشد و در راهبری مسائل فرهنگی و اجتماعی نقش کلیدی ایفا کند.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، از دل این اطلاعات قابل استخراج و تحلیل است. تحلیل درست، انعکاس مناسب و هشدار به‌موقع نسبت به آسیب‌ها، زنجیره‌ای از اقدامات مؤثر است که از ثبت احوال برمی‌آید و می‌تواند در کل فرآیند تصمیم‌سازی کشور اثرگذار باشد.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به جایگاه ویژه استان قم در کشور و جهان گفت: ما در شهری زندگی می‌کنیم که جایگاهی عظیم دارد و همه تلاش می‌کنیم قم در همه ابعاد سرآمد باشد. کار شما یکی از کارهای مهم در استان است و جای تقدیر و تشکر دارد. ضمن تبریک مجدد، برای همه شما آرزوی توفیق دارم و امیدواریم پیش‌بینی‌ها و برنامه‌های مرتبط با ثبت احوال در برنامه هفتم توسعه نیز به‌خوبی محقق شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان از همه دست‌اندرکاران تشکر کرد و برای آنان آرزوی موفقیت و توفیق الهی داشت.

در ابتدای دیدار تیموری مدیرکل ثبت احوال استان قم، گزارشی از فعالیت ها و اقدامات این اداره کل ارائه کرد.

ارسال نظرات