۲۱ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۹
کد خبر: ۸۰۳۲۰۸
حجت الاسلام نجمی تشریح کرد:

نقش رسانه و دولت در مواجهه با اعتراضات اخیر و ضرورت ارائه اطلاعات دقیق

نقش رسانه و دولت در مواجهه با اعتراضات اخیر و ضرورت ارائه اطلاعات دقیق
حجت‌الاسلام نجمی در واکنش به اوضاع اخیر و تجمعات جاری، با تاکید بر ضرورت تغییر رویکرد رسانه رسمی و شفافیت دولت، هشدار داد که نوستالژی پهلوی محصول اطلاعات ناقص و تبلیغات نادرست است.

حجت الاسلام احمد نجمی، مسئول سایت مباحثات در مصاحبه‌ای با خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، ضمن بررسی ابعاد مختلف این بحران بر نقش حیاتی رسانه‌ها و دولت در مدیریت این وضعیت و برقراری ارتباط موثر با جامعه تاکید کرد.

حجت الاسلام نجمی با اشاره به چالش‌های پیش روی کشور و ضرورت ارائه اطلاعات دقیق و مستند، خواستار بازنگری در رویکرد رسانه‌ای و رویکرد دولت نسبت به مردم شد.

حجت الاسلام نجمی با تاکید بر اهمیت نگاهی باز و متعادل به مسائل، اظهار داشت: باید به این نکته توجه داشت که بسیاری از رسانه‌های داخلی در گذشته بر مخاطبانی متمرکز بوده‌اند که دیدگاه‌های مشابه خود را دارند. این امر باعث ایجاد فاصله بین این رسانه‌ها و بخش قابل توجهی از جامعه، به‌ویژه آن دسته از افراد که دارای دیدگاه‌های میانه یا “خاکستری” هستند، شده است. همچنین در این فضای دو قطبی رسانه‌ای، با وجود تلاش‌ها، بخش زیادی از جامعه به سمت قطب مخالف حرکت کرده‌اند.

وی افزود: وقتی بخش‌هایی از جامعه احساس کنند که رسانه رسمی، دیدگاه و ادبیات آنها را درک نمی‌کند، امکان تعامل و گفت‌وگو با آن رسانه را نخواهند داشت و در نتیجه به دام قطب مخالف گرفتار خواهند شد. نقطه ضعف اصلی این است که رسانه رسمی، ادبیات برخی از اقشار جامعه را ندارد و به مسائلی می‌پردازد که لزوماً دغدغه آنها نیست. در این شرایط، رسانه‌های رسمی کشور باید تجدید نظر کنند.

حجت الاسلام نجمی با اشاره به شدت گرفتن اوضاع و وقوع رفتارهای “زامبی‌وار” در برخی تجمعات، بر اهمیت اعتماد خانواده‌ها به رسانه‌های رسمی تاکید کرد.

وی همچنین به ورود ناگهانی جمعیت به تجمعات در برخی شهرهای کوچک اشاره کرد و این را هشدار جدی برای رسانه‌ها خواند.

وی تاکید کرد: رسانه ملی باید معیارهای سختی را که فقط خودشان در دایره آن قرار دارند کنار بگذارند. راهکار این است که رسانه‌ها به درستی متوجه شوند و بتوانند حرف‌های خود را به زبان قابل فهم و اعتماد برای تمام اقشار جامعه بیان کنند.

حجت الاسلام نجمی در ادامه به نقش دولت در مواجهه با اعتراضات پرداخت و اظهار داشت: در گذشته در اغتشاشاتی اینگونه دولت‌ها اغلب در ابتدا دچار تردید شده و از صحبت کردن با مردم پرهیز می‌کردند زیرا می‌ترسیدند که صحبت‌های آنها اثر منفی داشته باشد. اما در شرایط کنونی که موضوع امنیتی شده، این رویکرد دیگر قابل قبول نیست. تصمیمات اقتصادی دولت نیز در این شرایط، نیازمند شفافیت و اعتماد است. می‌توانست برخی از طرح‌های اقتصادی را با یک یا دو ماه تأخیر اجرا کرد تا اثرات منفی بر جامعه کاهش یابد.

حجت الاسلام نجمی در پاسخ به درخواست برخی اغتشاشگران برای بازگشت به دوران پهلوی، این خواسته را ناشی از اطلاعات ناقص و نوستالژی‌های مثبت خواند که اغلب توسط رسانه‌ها نادرست ارائه شده‌اند.

وی تاکید کرد: مراکز مسئول حفظ تاریخ اسلامی با توجه به اسناد و اطلاعات موجود، باید مسائل را به شیوه‌ای صحیح و دقیق برای جوانان ارائه دهند.

وی با اشاره به ضرورت ارائه اطلاعات دقیق و مستند، خاطرنشان کرد: باید به جوانان نشان داد که تاریخ چگونه بوده و چگونه می‌توان از اشتباهات گذشته درس گرفت. این امر نیازمند تلاش و همت رسانه‌ها و مراکز فرهنگی است.

حجت الاسلام نجمی در پایان تاکید کرد: برقراری ارتباط موثر با مردم، ارائه اطلاعات دقیق و متعادل، و اعتماد سازی، از جمله مهم‌ترین راهکارهای مدیریت بحران و رفع مشکلات جامعه است.

وی خواستار گفت‌وگوی جدی و صادقانه بین دولت، رسانه‌ها و مردم شد تا بتوان به راه‌حلی پایدار برای این بحران دست یافت.

ارسال نظرات