تولید دانش بومی و اسلامی رسانه تنها از سوی حوزه های علمیه امکان پذیر است
سید حمید میر خندان، کارشناس رسانه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر حضور روحانیت در عرصه رسانه بیان داشت: رسانه میتواند در جنیه های گوناگون تاثیرگذاری قویای داشته باشد.
وی بیان داشت: رسانه در حوزه های مختلف دینی همچون معارف دینی و شناساندن باورهای مذهبی و ارزش های اخلاقی می تواند تاثیر فراوانی داشته باشد.
این محقق علوم اسلامی بیان داشت: رسانه ها به شیوه مستقیم و غیر مستقیم می توانند در انتقال معارف اسلامی به بدنه جامعه تلاش کنند.
وی شناخت قابلیت و پتانسیل های رسانه ای را ضروری دانست و عنوان کرد: روحانیت همواره مورد رجوع مردم بوده است، از این رو استفاده از کارشناسان در برنامه های مختلف رسانه ای به مرجعیت دینی روحانیت کمک می کند.
این محقق علوم اسلامی اظهار داشت: کارکرد روحانیت در برنامه هایی که در آنها به صورت مستقیم پیام منتقل می شود، حضور کارشناسانه است از این رو نهادهای رسانه ای و صدا و سیما باید ساز و کارهایی بیندیشد تا کارشناسان در موضوعات مختلف شناخته شوند.
وی ادامه داد: در برنامههای نمایشی که پیام به صورت غیرمستقیم منتقل می شود، باید کارشناسان مذهبی با قواعد و اقتضائات درام آشنا باشند که هم به فیلمسازان کمک کنند و هم به بهانه درام گزاره های دینی را کنار نگذارند.
وی بر توجه حوزه های علمیه به نیازهای نظری رسانه تاکید کرد و بیان داشت: باید افرادی به صورت تخصصی وارد رشته رسانه شده و با توجه به مبانی دینی یک دانش اسلامی و بومی در رسانه تولید کنند.
این پژوهشگر عرصه رسانه اذعان داشت: تولید علم رسانه با توجه به اقتضائات ملی و دینی فقط از سوی حوزه های علمیه امکان پذیر است و مراکز دیگر یا فاقد انگیزه کافی بوده و یا امکانات لازم نظریه پردازی را ندارند. /909/ت302/ع