۰۷ دی ۱۳۸۹ - ۲۲:۱۸
کد خبر: ۹۴۲۴۷
مؤلف و استاد دانشگاه:

جریان‌شناسی و دشمن‌شناسی رکن اصلی مدیریت انقلاب است

خبرگزاری رسا ـ مؤلف و استاد دانشگاه گفت: بر اساس بررسی های علمی، یکی از نهضت‌های پایدار و زنده تا به امروز، نهضت امام حسین(ع) است که با استفاده از علم امامت و نور ولایت به انجام رسید.
بصيرت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، سلسله همایش های تخصصی آیینه آفتاب با موضوع بررسی و تحلیل جامعه شناسی نهضت امام حسین(ع) هفتم دی در مشهد به کار خود پایان داد.

علی قائمی، مؤلف و استاد دانشگاه با اشاره به چگونگی پیدایش نهضت هایی که در جهان بشری از نظر جامعه شناسی اتفاق می افتد گفت: بر اساس بررسی های علمی، یکی از نهضت‌های پایدار و زنده تا به امروز، نهضت امام حسین(ع) است که با استفاده از علم امامت و نور ولایت به انجام رسید.

این مؤلف و پژوهشگر هر نهضت را دارای سه بخش دانست و افزود: اعتراض به وضع موجود و خواستاری وضع مطلوب در همه نهضتها وجود دارد و در نهضت امام حسین(ع) هم به چشم می خورد. امام (ع) با نهضت خود می خواهد به بشریت اعلام کند که از وضع موجود ناراضی است. امام که عصاره اسلام را در وجود خود دارد، به یزیدی که به نام اسلام حکومت می کند معترض است و می خواهد نظام اسلامی را در جامعه مستقر کند.

قائمی در توضیح سومین رکن هر نهضت تصریح کرد: اگر بخواهیم نهضتی شکل بگیرد باید حرکت و تلاش کنیم و گرنه فقط اندیشه آن در ذهن باقی می ماند و اثری از آن برجای نخواهد ماند. در قیام و حرکت امام حسین(ع) هر سه رکن پیدایش نهضت دیده می شود.

این استاد دانشگاه به مراحل حرکت یک نهضت و رمز پیروزی آن اشاره و خاطرنشان کرد: اولین مرحله، برنامه ریزی و طراحی عملیاتی است که باید در آینده اتفاق بیفتد و فقط کسی می تواند برنامه ریزی کند که اهل عمل و ادراک باشد و نسبت به وضع موجود و خط فکری و فرهنگی جامعه اطلاع داشته باشد.

وی در ادامه افزود: امام حسین(ع) در اولین گام، تابلویی را پیش رو دارد که در آن مسأله، موضع گیری انبیای الهی در برابر مردم منحرف وجود دارد.

قائمی سازماندهی و مهره چینی را گام‌های دیگر حرکت یک نهضت دانست و گفت: امام(ع) در قیام خود به صلاحیت‌ها و وظایف توجه دارد و علمدار، اسلحه دار و حتی محافظت از زنان را به عهده افراد خاص می گذارد.

این نویسنده و پژوهشگر چهارمین مرحله حرکت یک نهضت را تربیت نیروی انسانی دانست و تصریح کرد: تربیت دو نوع است؛ یکی تربیت خانوادگی که از ابتدای زندگی و در تمام مراحل عمر بدست می آید و نوع دیگر، تربیت در مسیر زندگی و به صورت یک تقلید تسلیمی و بدون بدون انقطاع است و در قیام امام حسین(ع) هر دو نوع تربیت دیده می شود.

وی بودجه ریزی، هماهنگ سازی، نظارت و بازرسی و فرماندهی را گام‌های دیگر در پیروزی یک نهضت خواند و تأکید کرد: فرمانده هر قیام، مانند ناخدای کشتی است که اگر نتواند کشتی را هدایت کند، کشتی به گل خواهد نشست. انقلاب کمونیستی شوروی، تنها هفتاد سال طول کشید و سقوط کرد. رهبر، ولی امر است و تابلویی از ولایت پیش رو دارد.

قائمی به سه رکن اساسی در رهبری هر نهضت اشاره و ابراز داشت: جوشناسی، جریان شناسی و دشمن شناسی از اصول مهم فرماندهی است و اگر رهبری بخواهد نهضتش پایدار باشد، باید گروه موافق و مخالف و دوست و دشمن را بشناسد.

گفتنی است سلسله همایش‌های مناسبتی و تخصصی‌«‌آینه آفتاب‌» با محوریت تبیین انگیزه‌های امام حسین(ع) از روز یک‌شنبه پنجم دی ماه به مدت سه روز با حضور حجت الاسلام علی رضایی تهرانی، عضو هیأت علمی دفتر تبلیغات خراسان و علی قائمی، مؤلف و استاد دانشگاه در محل سالن اجتماعات بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی برگزار شد./969/پ202/س
ارسال نظرات