رنج متعالی مرهمی بر آلام فعلی ما است
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد رهدار، عضو هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره )، در نشستی که دهم بهمن به همت معاونت فرهنگی اجتماعی و با حضور اساتید و مدیران دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شد با این مقدمه که در دین اسلام، مسیحیت و یهود، امام حسین (ع)، حضرت عیسی (ع) و ایوب نبی(ع) به عنوان سه نماد متعالی و مقدس رنج شناخته شده اند گفت: در اسلام این باور درونی است که یاد رنج امام شهید، کارکردهایی را در جامعه همچون انسجام، وفاق و تسکین آلام و مدیریت خشم دارد.
حجت الاسلام رهدار پس از تبیین نماد رنج در ادیان الهی دیگر و مقایسه آن با این نماد در اسلام ، این سوال را مطرح نمود که آیا می توان به قاعده ای کلی برای تمامی جوامع در همه ابعاد زمانی و مکانی دست یافت و نتایجی که رنج متعالی و مقدس در اسلام بر جای گذاشته است را تعمیم داد و راهی برای حل مشکل خشونت دنیای مدرن یافت؟ به عبارت دیگر سهم رنج های دیروز در شکل گیری جامعه سیاسی امروز چیست؟ و آیا رنج های انتخابی مقدس تنها برای جوامع دینی عامل نجات است؟
وی در ادامه به بررسی یاد رنج وجودی و نمونه های بارز آن در ادیان الهی و انبیا پرداخت و گفت: یاد رنج وجودی دارای کارکردهای فرجام شناختی معطوف به آینده است و یاد رنج متعالی مرهمی است بر آلام فعلی ما و همچنین می تواند نسخه ای باشد در مدیریت رنج های آتی بشریت.
حجت الاسلام رهدار در پایان سخنان خود افزود: امروز بازخوانی منطق کربلا می تواند منجر به ارائه دستورالعمل ها و راهبرد هایی برای جامعه شود که از دردها و رنج ها که همچنان خط معاویه در تداوم تاریخی می تواند ایجاد نماید، پیشگیری کند. /901/
د102/ع