۰۶ فروردين ۱۳۹۰ - ۰۸:۲۶
کد خبر: ۱۰۰۹۷۵
نگاهی به انجمن‌های علمی حوزه؛

انجمن علمی قرآن‌پژوهی

خبرگزاری رسا ـ انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم با هدف تعمیق و توسعه مباحث تخصصی قرآن‌پژوهی و صیانت از سنت حوزوی در عرصه قرآن‌پژوهی در سال 82 تأسیس شده است.
انجمن علمی قرآن‌پژوهی


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم با هدف تعمیق و توسعه مباحث تخصصی قرآن‌پژوهی، تقویت و گسترش نظریه‌پردازی، پرسشگری، آزاداندیشی، نقد و مناظره مبتنی بر آموزه‌های اسلامی و ارتقاء شأن و منزلت علمی و معنوی پژوهشگران و استادان در سال 1382 تأسیس شده است.

بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های تخصصی موجود، تقویت ارتباط میان عالمان برجسته و فضلای حوزه، صیانت از سنت حوزوی در عرصه قرآن‌پژوهی و شناسایی استعدادها و ذخایر حوزه از دیگر اهداف این انجمن است که ریاست آن را حجت‌الاسلام سیدرضا مؤدب به عهده دارد.

درباره ضرورت تأسیس این انجمن می‌توان گفت که اندیشمندان و پژوهشگران علوم قرآنی با هم‌اندیشی و اجتماع در انجمن قرآن‌پژوهی، قصد دارند گام‌های مؤثری در راستای توسعه و ترویج علوم قرآنی و بازشناسی شگفت آن بردارند.

انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم تاکنون چهار مجمع عمومی را در سال‌های 82، 84، 86 و 88 تشکیل داده است که در دوره نخست آن محمدعلی رضایی اصفهانی، سیدرضا مؤدب، علی نصیری، محمدفاکر میبدی، عبدالکریم بهجت‌پور، محمدحسن زمانی و محمود رجبی به عنوان اعضا و محمدحسین محمدی و غلامعلی همایی از بازرسان آن بوده‌اند.

مجمع عمومی این انجمن در دوره چهارم نیز با حضور سیدرضا مؤدب، عبدالکریم بهجت‌پور، محمدفاکر میبدی، محمدعلی رضایی اصفهانی، محمدجواد اسکندرلو، علی نصیری و مهدی رستم‌نژاد به عنوان اعضا و صالح قنادی و محمد ادیبزاده به عنوان بازرس تشکیل شده است.

برگزاری سه همایش اندیشه‌های قرآنی امام خمینی‌‌(ره)، اندیشه‌های قرآنی شهید مطهری و نخستین همایش ملی مترجمان رآن به زبان فارسی از جمله فعالیت‌های این انجمن است که برگزاری نکوداشت آیت‌الله معرفت و برگزاری بیش از صد نشست علمی از جمله نشست‌های رمضان، نشست‌های نقد کتاب و نشست‌های نظریه‌پردازی را می‌توان به آن اضافه کرد.

برگزاری دو کارگاه آموزشی با عنوان‌های تربیت مدرس و تربیت پژوهشگر تفسیر و علوم قرآن، برگزاری دو کارگاه آموزشی پایان‌نامه‌نویسی در مدرسه عالی امام خمینی‌‌(ره) و مرکز تخصصی تفسیر، برگزاری هفت کارگاه آموزشی روش‌شناسی تفسیر و شبهه‌شناسی برای اساتید دانشگاه‌های سمنان، اصفهان، رشت، اراک، بندرعباس و گچساران با همکاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها از دیگر فعالیت‌های این انجمن است.

انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم تاکنون ده خبرنامه قرآنی را به چاپ رسانده و در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم طی سه سال متوالی حضوری فعال داشته است و پخش برنامه‌های کارگاه تربیت مدرس و تربیت پژوهشگر تفسیر و علوم قرآن در شبکه قرآن و پخش بیش از صد نشست علمی قرآنی در شبکه قرآن سیما به مدت دو سال از فعالیت‌های مهم آن است.

از دیگر فعالیت‌های این انجمن می‌توان به برگزاری کارگاه تربیت پژوهشگر و محقق تفسیر و علوم قرآن برای طلاب جامعةالمصطفی العالمیه، مدرسه علمیه الزهراء و نیز طلاب استان اصفهان اشاره کرد که البته همکاری با مجله پژوهش حوزه شماره 19 و 20، همکاری با مجله بینات شماره 44، همکاری با مجله پیام جاویدان شماره 6، همکاری با مجله طلوع شماره 12 و انتشار مجله قرآن و مستشرقان از پشتیبانی‌های علمی این انجمن است.

انجمن علمی قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم برنامه‌های متعددی را برای آینده در نظر گرفته است که از آن جمله می‌توان به برگزاری سلسله نشست‌های علمی نقد کتاب، برگزاری سلسله نشست‌های علمی با موضوع‌های حوزه علوم انسانی با همکاری دیگر انجمن‌ها، همایش تجلیل از مؤلف کتاب برتر قرآنی پنج ساله اخیر، چاپ مجله دو فصلنامه قرآن‌پژوهی انجمن و شرکت در نمایشگاه قرآن کریم اشاره کرد.

برگزاری هر ساله گردهمایی مفسران قرآن سراسر کشور در انجمن و تشکیل مجمع مفسران، ضبط و پخش برنامه‌های جاری انجمن مانند نشست‌های نقد و کتاب در شبکه ماهواره‌ای ولایت، همکاری با مرکز تحقیقات نور برای ساخت نرم‌افزارهای قرآنی و برگزاری هر ساله گردهمایی مترجمان قرآن در انجمن و تشکیل بانک جامع مترجمان قرآن از دیگر برنامه‌ها و طرح‌های این انجمن است.

گفتنی است، فعالیت‌های علمی انجمن قرآن‌پژوهی حوزه علمیه قم از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی http://www.sqr.ir منعکس می‌شود و دفتر آن در ساختمان‌ انجمن‌های علمی حوزه به نشانی قم ـ بلوار جمهوری اسلامی ـ کوچه شماره 2 ـ فرعی دوم سمت چپ مستقر شده است. /920/ت302/ص

ارسال نظرات