سفرهای تبلیغی آیت الله نوری همدانی سرمشق مبلغان باشد
حجتالاسلام سعید طالبینیا، پژوهشگر حوزوی و فعال عرصه رسانه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت هجرت از دیدگاه اسلام گفت: مسأله هجرت ریشه قرآنی و سابقه تاریخی در دین مبین اسلام دارد.
وی در ادامه افزود: به طور مثال حضرت رسول(ص) مسلمانان را برای هجرت به حبشه ترغیب کردند و فرمودند به حبشه بروید زیرا آنجا حاکم دادگری دارد تازمانی که از سوی خداوند فرجی حاصل شود.
حجت الاسلام طالبی نیا اظهار داشت: اگر چه هدف اولیه این هجرت حفظ جان مسلمانان بود، اما دارای برکات و آثاری همچون تبلیغ و گسترش دین اسلام نیز بود و مسلمانان توانستند به خوبی از عهده این امر برآیند و پادشاه حبشه را تحت تأثیر قرار دهند.
وی خاطر نشان کرد: هجرت تبلیغی مصعب بن عمیر از مکه به مدینه و تبلیغ دین یکی دیگر از این نوع هجرت ها است، مصعب عمیر که از صحابی و خویشان پیامبر(ص) بود توانست عده بسیاری از مردم مدینه همچون سعدبن معاذ، صحابی بزرگ پیامبر را به دین اسلام رهنمون کند.
حجت الاسلام طالبینیا، هجرت قبیله خزرج و دیدار با پیامبر نزدیک مکه را در همین راستا ارزیابی کرد و گفت: سخنان پیامبر با قبیله خزرج تأثیر بسیاری بر آنان گذاشت و آنان پس از ایمان به پیامبر(ص) مبلغ دین او شدند.
وی تأکیدکرد: هجرت برای حفظ جان و حفظ دین لازم و واجب است، از این رو اگر شخصی در شهری جانش در خطر است یا در پست و مقامی است که به واسطه حضور در آن پست و مقام دینش به خطر می افتد یا در گناه می افتد و مرتکب گناه می شود باید هجرت کند و خود را نجات دهد.
این فعال عرصه رسانه تصریح کرد: همچنین اگر کسی توانایی دارد دیگران را هدایت و راهنمایی کرده و از گمراهی نجات دهد، وظیفه دارد هجرت کرده و به امر مهم تبلیغ و راهنمایی دیگران مشغول شود.
وی با اشاره به سفر های تبلیغی حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه داد: سفرهای تبلیغی این مرجع بزرگوار در تعطیلات و ایام غیر درسی به استان های مختلف کشور و با وجود گرفتاری های مقام منیع مرجعیت، الگوی مناسبی برای روحانیان و طلاب حوزه های علمیه است.
حجت الاسلام طالبی نیا اضافه کرد: ایشان این وظیفه و تکلیف را بر خود واجب دانسته و با وجود این که در حوزه های علمیه این گونه سفرها مرسوم نبوده است، با حضور در استان های مختلف به تبلیغ دین و ارشاد و بصیرت افزایی مردم و متدینان می پردازند.
این مبلغ حوزوی تأکید کرد: طلاب و روحانیان حوزه های علمیه هر قدر هم که مشغول باشند، مشاغل و گرفتاریشان بالاتر از مشغله های یک مرجع تقلید نیست، از این رو می توانند با هجرت به شهرهای مختلف در ایام تعطیل و ایام تبلیغی به وظیفه اصلی خود که همان تبیین و تبلیغ دین و ارشاد مردم است، بپردازند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری اردوی زیارتی از سوی یکی از اصحاب پیامبر(ص) ابراز داشت: مصعب بن عمیر به همراه 71 نفر از مسلمانان و غیر مسلمانان به اردوی زیارتی مکه رفتند، رفتار مسلمانان و دیدار با پیامبر تأثیر عمیقی بر روی غیر مسلمانان گذاشت به صورتی که همه آنان مسلمان شدند و با پیامبر بیعت کردند.
حجت الاسلام طالبی نیا در پایان گفت: برگزاری اردوهای تبلیغی، زیارتی و سیاحتی می تواند نقش به سزایی در ترغیب مردم به سمت دین داشته باشد، رفتار عملی مبلغان به همراه گفتار شیوا و بیان نرم می تواند درجذب افراد مختلف به دین مؤثر باشد./919/ت302/ع