۳۱ فروردين ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۴
کد خبر: ۱۰۲۵۲۳
با حضور اندیشمندان حوزه و دانشگاه؛

تحولات اخیر خاورمیانه و بیداری اسلامی در قم بررسی شد

خبرگزاری رسا ـ همایش علمی بررسی تحولات اخیر خاورمیانه و بیداری اسلامی به همت پژوهشکده اندیشه و علوم سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد.
نشست علمي


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، همایش علمی بررسی تحولات اخیر خاورمیانه و بیداری اسلامی، پیش از ظهر امروز به همت پژوهشکده اندیشه و علوم سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با همکاری خبرگزاری ابنا و انجمن مطالعات سیاسی حوزه‌های علمیه در سالن همایش‌های این پژوهشگاه برگزار شد.
 
در ابتدای این مراسم که با هدف بررسی تحولات خاورمیانه، برگزار ‌شد، عبدالوهاب فراتی، مدیر گروه علوم سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، خواستار بررسی جدی تحولات اخیر خاورمیانه شد و آن را پس از گذشت چهارماه دارای ابهامات و پیچیدگی‌های بسیاری دانست.

وی با بیان این‌که بازیگران این تحولات فاقد چشم‌انداز روشنی در این حوادث بوده‌اند، ابراز داشت: موضعی که حوزه علمیه در قبال این تحولات گرفته، از جمله دغدغه‌هایی بود که پژوهشکده اندیشه و علوم سیاسی را ملزم به برگزاری این همایش کرد.
 
در ادامه این مراسم، سیدمحمدکاظم سجادپور، به بررسی و شناسایی بازیگران خیزش‌های اخیر خاورمیانه پرداخت و گفت: از 26 دی‌ماه 89 با آغاز تحول کشور تونس، تردیدی نیست که تحولات خاورمیانه نقطه عطفی در تاریخ معاصر مانند انقلاب اسلامی و فروپاشی شوروی سابق است.

استاد دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه تغییر در دولت‌های منطقه را حتمی دانست و با بیان این‌که شرایط امروز با شرایط پیش از دسامبر میلادی متفاوت است، افزود: وسعت، عمق، شدت، فشردگی و مجموعه مسائل پیش آمده در این تحولات، همه را گیج کرده است.
 
وی با بیان این‌که از 22 کشور عربی 20 کشور با شدت کمتر و بیشتر درگیر این تحولات بوده‌اند به تجزیه و تحلیل برخی تحلیلگران در این زمینه اشاره کرد و گفت: برخی از تحلیل‌گران صهیونیستی بر این اعتقادند که تحولات خاورمیانه مانند فروپاشی عثمانی است.
 
در بخش دیگری از این همایش، محمد ستوده، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) با اشاره به مدرن‌شدن کشورهای اسلامی و مواجهه این کشورها با تاریخ جدید، اظهار داشت: تقریباً در کل جهان اسلام و همه کشورهای اسلامی تجربه توسعه و نوسازی ناکارآیی خود را نشان داده است.
 
وی با بیان این‌که مردم سقوط یک جامعه را از نظر هویت و ارزش‌های حیاتی لمس می‌کنند، گفت: مردم در کشوری مانند مصر جلوتر از نخبگان حرکت کردند و در سایر کشورها هم شاهد چنین حرکتی هستیم. /920/پ202/ص

ارسال نظرات