معاون فرهنگی دانشگاه گیلان:
حجاب سنگر محکم زندگی اجتماعی برای زنان است
خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی دانشگاه گیلان، حجاب را سنگر محکمی برای استواری زندگی زنان و پشتوانه نیرومندی در راستای توسعه علمی، فکری، فرهنگی و هنری برای آنها عنوان کرد و گفت: حفظ حجاب و عفاف ارزش و کرامت وجودی زن را نیز حفظ خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در رشت، حجتالاسلام علی کریمیان، معاون فرهنگی دانشگاه گیلان، امروز در نشست فرهنگی این دانشگاه، انقلاب اسلامی ایران را انقلابی کاملاً فرهنگی دانست و با بیان این که این نظام بر پایه ارزشهای دینی و اسلامی پایهگذاری شده است، گفت: امروز نهادینهکردن مفاهیم دینی در بخشهای مختلف این کشور یک ضرورت مهم است.
وی با بیان این که ارزشهای ناب اسلامی باید در سطح جامعه نهادینه شود، خاطرنشان کرد: امروز مفاهیم دینی بهترین سد در برابر هجمههای گسترده فرهنگی دنیای غرب محسوب میشود.
معاون فرهنگی دانشگاه گیلان با اشاره به این که امروز در شرایطی قرار داریم که تهاجم فرهنگی غرب هر روز به شیوه ای جدید وارد کشورمان میشود، تصریح کرد: تنها راه مقابله با این هجمههای نظام سلطه تعمیق باورهای دینی در جامعه به ویژه در نسل جوان است.
حجت الاسلام کریمیان با بیان این که نسل جوان جامعه ما تشنه معارف الهی است، گفت: باید این معارف اصیل دینی را به شیوه ای جذاب و تأثیرگذار در میان جوانان و نوجوانان ترویج کنیم تا آنها را مجذوب خود کند.
وی در ادامه سخنان خود، ترویج بی بندوباری و بی حجابی را یکی از حربههای دشمن برای از بین بردن اعتقادات دینی نسل جوان به ویژه دختران برشمرد و بیان داشت: متأسفانه امروز مسأله مد گرایی و توجه به فرهنگهای غربی در میان نسل جوان ما گسترش یافته است.
معاون فرهنگی دانشگاه گیلان در ادامه با بیان این که پرداختن به موضوع حجاب در سال ضرورت دارد، افزود: حجاب از شعائر و احکام اولیه و مسلم دین مبین اسلام است و زنان باید نسبت به آثار حجاب و پوشش آگاهی و اعتقاد بیشتر و عمیقتری پیدا کنند.
حجت الاسلام کریمیان تصریح کرد: در بحث حجاب نوع برخورد اطرافیان میتواند اثر اصلی را داشته باشد و باید این مهم مورد توجه مسؤولان مربوطه قرار گیرد.
وی، حجاب را سنگر محکمی برای استواری زندگی زنان و پشتوانه نیرومندی در راستای توسعه علمی، فکری، فرهنگی و هنری برای آنها عنوان کرد و گفت: حفظ حجاب و عفاف ارزش و کرامت وجودی زن را نیز حفظ خواهد کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه گیلان اظهار داشت: زنان و دختران ایرانی امروز با حجاب و عفت خود توانستهاند راههای ترقی را پیموده و در همه صحنههای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی الگو شوند.
وی تصریح کرد: باید با الگوسازی مناسب در جامعه جوانان را به طرف ارزشهای دینی سوق داده و مانع از ترویج ضد ارزشهایی شویم که دشمن با صرف هزینههای بسیار زیاد و استفاده از رسانههای گروهی مانند ماهواره، اینترنت و قصد ترویج آن را دارد.
حجت الاسلام کریمیان با اشاره به این که هویت فرهنگی و اجتماعی هر جامعه براساس باورهای اعتقادی افراد شکل میگیرد، خاطرنشان کرد: این مسأله ضامن حفظ سلامت اخلاقی و ایمانی جامعه محسوب میشود.
وی اظهار داشت: وضعیت عفاف و حجاب از ابتدای انقلاب تاکنون دستخوش تغییرات و فراز و نشیبهایی قرار گرفته که عوامل مختلف در آن دخیل بوده است.
معاون فرهنگ دانشگاه گیلان در بخش دیگری از سخنان خود از از راهاندازی دفتر مطالعات راهبری در این دانشگاه خبر داد و گفت: این دفتر سنجش وضعیت موجود فرهنگی دانشگاه، برنامههای آرمانی و راهبرد رسیدن به شرایط مطلوب فرهنگی را تدوین میکند.
وی با بیان این که دیپلماسی فرهنگی یک اصل برای هدایت فرهنگی است، گفت: اتاقهای فکر فرهنگی در دفتر مطالعات راهبردی فرهنگی تشکیل شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه گیلان با اشاره به گستردگی تهاجم فرهنگی دشمنان علیه جمهوری اسلامی و ضرورت انجام کارهای فرهنگی پرمحتوا تصریح کرد: برای مقابله با دشمن در جنگ نرم باید با برنامهریزی حرکت کرد و با خارج کردن فعالیتهای فرهنگی از حالتهای پرحجم و کمعمق به طرف فعالیتهای فاخر، زیرساختی، عمیق و ماندگار و تاثیرگذار بر قشر هدف حرکت کنیم.
حجت الاسلام کریمیان با بیان این که فلسفه وجودی حکومت دینی اجرای احکام اسلام است، خاطرنشان کرد: بر همین اساس، افرادی که در جامعه اسلامی زندگی میکنند باید پوشش اسلامی داشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از دغدغههای زمامداران در هر کشوری موضوع برنامهریزی امور فرهنگی آن کشور است و با عنایت به این که انقلاب اسلامی، انقلابی کاملا فرهنگی محسوب میشود اهمیت فرهنگ در نظام برنامهریزی در سطح کلان کشور دوچندان است.
معاون فرهنگی دانشگاه گیلان با اشاره به این که مدیریت راهبردی بر نقش مدیران، حفظ و بقای پویایی حتی پس از استقرار و ثبات سازمان تاکید میکند، افزود: مهمترین چالش فراروی مدیران امروزی، سرعت تغییرات محیطی در سازمانها است./950/پ202/س
ارسال نظرات