تأمین نیازهای واقعی بشر بالاترین هدف عدالت اقتصادی است
حجتالاسلام ناصر جهانیان، عضو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: عدالت به عنوان هدف نهایی نظامهای اجتماعی و فرهنگی اسلام تعیین شده است.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به مساله عدالت و ارائه تعریفها و شاخصهای کارآمد و نوین بیان داشت: عدالت یکی از مسائلی است که از سوی اسلام ارزش بسیار یافت و اسلام نه تنها به عدالت توصیه کرد بلکه به اجرای آن همت گذارد.
وی ادامه داد: اسلام عدالت را هدف نهایی نظامهای اجتماعی فرهنگی خود در سطح محلی، ملی، منطقهای و جهانی اعلام کرد که البته تحقق عدالت در سطوح جهانی، مشروط به وجود آمادگی جهانی و رهبر جهانی است.
این محقق حوزه علمیه قم با بیان اینکه تردیدی نیست که بدترین اسارت برای بشریت، فقر و نیاز روزانه به غذا، لباس، مسکن، دارو و دیگر لوازم زندگی است، ادامه داد: این اسارت برای انسان لحظهای آسایش و فراغت باقی نمیگذارد و زمینههای رشد و تکامل معنوی و مادی او را نابود میسازد.
وی ادامه داد: هدف نهایی عدالت اقتصادی این است که هر شخص آزاد باشد تا بطور خلاقانه، در کارهای نامحدود و بیشمار فراتر از اقتصاد و مربوط به ذهن و روح درگیر شود.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: اسلام با پذیرش معیار نیاز که مبتنی بر حق زندگی و حق معاش برای همگان است، تداوم فقر را تحمل نمیکند و با آن به شدت مبارزه میکند.
وی اظهار داشت: یکی از دغدغههای بزرگ و اساسی اولیای الهی، پیامبر گرامی اسلام و امیرمؤمنان علی(ع)، در تمامی دوران زندگیشان این بوده که فقر، نیازمندی و نابرابری را از چهره جامعه و افراد آن بزدایند و از طریق اشتغال آبرومندانه و سیاستهای صحیح اقتصادی، درآمدی معقول برای مردم فراهم شود.
این محقق علوم اسلامی با بیان اینکه اسلام در مساله مصرف قائل به کفایت است، افزود: تأمین نیازهای واقعی بشر بالاترین هدف عدالت اقتصادی است، اما متأسفانه در دوران معاصر مصرف گرایی، بالاترین هدف زندگی شده است و این روند همچنان با شدت هر چه تمامتر ادامه دارد.
وی بیان داشت: از آنجایی که تحقق عدالت اقتصادی نیازمند امنیت است، جمهوری اسلامی ایران در سیستم تک قطبی جهان باید قدرتمند باشد و از توان نظامی و فرهنگی برای گسترش عدالت یاری گیرد. /909/ت302/ع